Hoe deze grote acteur in brand werd gestoken op de set van 'The Wizard Of Oz

Inhoudsopgave:

Hoe deze grote acteur in brand werd gestoken op de set van 'The Wizard Of Oz
Hoe deze grote acteur in brand werd gestoken op de set van 'The Wizard Of Oz
Anonim

Na meer dan 80 jaar lijkt het erop dat The Wizard of Oz een remake krijgt!

Fans van het klassieke fantasieverhaal kijken reikhalzend uit naar de remake, hoewel ze er zeker van willen zijn dat de filmmakers deze keer de cast goed behandelen. Het is een bekend feit dat de originele castleden een ellendige tijd hadden om de film te maken dankzij hun behandeling door de studio en filmmakers.

Al bijna een eeuw circuleren er verhalen over wat er werkelijk gebeurde achter de schermen van een van de meest magische verhalen ooit verteld. Naast meldingen van gedwongen diëten en drugs waren er ook verwondingen op de set die grote gevolgen hadden voor het filmen.

De veiligheid van de acteurs was nooit de prioriteit op de set, dus het is niet verwonderlijk dat verschillende castleden gewond raakten tijdens het filmen. Een van de sterren van de film werd daadwerkelijk in brand gestoken en moest zes weken vrij nemen van het filmen.

‘The Wizard Of Oz’

The Wizard of Oz werd uitgebracht in 1939 en meer dan 80 jaar later wordt het beschouwd als een klassieker. De bewerking van de kinderfantasieroman van L. Frank Baum vertelt het verhaal van Dorothy Gale, een meisje uit Kansas dat met haar hond Toto wordt meegesleurd door een tornado.

Als de tornado landt, bevindt Dorothy zich in het magische land Oz. Terwijl ze probeert terug te gaan naar Kansas, vindt ze vrienden in Scarecrow, de Tinman en de Laffe Leeuw. De vier reizen langs de Yellow Brick Road naar de Emerald City, waar ze van plan zijn de Wizard of Oz te vragen Dorothy terug te brengen naar Kansas (plus een paar mooie cadeaus voor haar vrienden!).

Het enige obstakel dat op Dorothy's pad staat, is de Boze Heks van het Westen, die Dorothy verafschuwt nadat de tornado haar huis op de zus van de heks heeft laten vallen. Gelukkig heeft Dorothy de steun van Glinda, de Goede Heks, die haar een paar robijnrode pantoffels schenkt om haar op haar reis te helpen.

Welke acteur werd in brand gestoken?

The Wizard of Oz is gemaakt in een tijd dat de veiligheid en het welzijn van de acteurs in Hollywood niet hoog in het vaandel stonden. Als zodanig waren er een paar gevaarlijke situaties op de set die tot vreselijke ongelukken hebben geleid.

Een van de bekendste voorbeelden is Margaret Hamilton, die de Boze Heks van het Westen speelde, die tijdens het filmen in brand werd gestoken.

Het incident vond plaats toen de heks Munchinkland verliet via haar magische vuur. Een valluik slaagde er niet in Hamilton op tijd te verwijderen en het brandende pyrotechnische apparaat bedekte haar met vonken en rook, wat leidde tot ernstige brandwonden.

Welke verwondingen heeft Margaret Hamilton opgelopen?

Volgens The Vintage News waren de verwondingen van Hamilton aan haar gezicht en hand door het ongeval ernstig. Ze herstelde wekenlang in het ziekenhuis voordat ze naar haar huis werd verplaatst, waar ze haar herstel voltooide. Al met al duurde het zes weken voordat Hamilton terug kon keren naar de set om haar rol als de boze heks voort te zetten.

Toen ze later over het incident sprak, gaf Hamilton toe dat ze geen aanklacht wilde indienen vanwege hoe Hollywood op dat moment was, en wist dat als ze dat deed, ze niet meer in de industrie zou werken. Maar ze stond erop dat ze bij haar terugkeer geen deel meer zou uitmaken van stunts met vuur.

Judy Garland, die speelde als Dorothy, bezocht Hamilton in haar huis terwijl ze aan het herstellen was.

Margaret Hamilton's stuntdubbel raakte ook gewond

Omdat Margaret Hamilton na het incident weigerde om stunts met vuur te filmen, werd een stuntdubbel met de naam Betty Danko gebruikt. En het is niet verwonderlijk dat Danko ook gewond raakte op de set tijdens het filmen van een scène met een pyrotechnisch apparaat.

Deze keer was de scène in kwestie wanneer de Boze Heks van het Westen haar bezemsteel gebruikt om de lucht in te vliegen en "Surrender Dorothy" in de lucht te schrijven. Danko zat op een rokende pijp om de scène te filmen, die eruitzag als de vliegende bezemsteel. Uiteindelijk explodeerde de pijp.

Danko's benen hadden blijvende littekens van het incident en ze bracht twee weken door in het ziekenhuis om te herstellen. Ten slotte werd er nog een stuntdubbel met de naam Aline Goodwin binnengehaald om het filmen van de scène af te ronden.

De originele Tinman werd opgenomen in het ziekenhuis en verloor zijn baan

Margaret Hamilton en haar stuntdubbel waren niet de enige acteurs die gewond raakten op de Wizard of Oz-set.

Een ander feit achter de schermen dat de meeste mensen niet weten over het maken van de film, is dat de Tin Man, gespeeld door Jack Haley, oorspronkelijk werd gespeeld door een andere acteur genaamd Jed Clampett. Maar Clampett moest wekenlang in het ziekenhuis blijven nadat hij een ernstige allergie had ontwikkeld voor de make-up van de Tin Man.

De make-up was gemaakt van aluminiumpoeder, waardoor Clampett ernstige moeite had met ademhalen. Hij had ook last van spiersamentrekkingen.

Haley werd ingeschakeld om Clampett te vervangen terwijl hij aan het herstellen was.

De studiolampen waren zo heet dat veel mensen flauwvielen

De studiolampen op de set leidden ook tot gezondheidsproblemen, waardoor verschillende crewleden en andere mensen op de set problemen kregen.

Voor het filmen in Technicolor waren warme, heldere studiolampen nodig. Dit maakte de set zo heet dat veel mensen zouden zijn flauwgevallen terwijl ze aan het werk waren. Anderen hadden regelmatig pauzes nodig om de hitte te weerstaan.

Aanbevolen: