Is 'Outlander' gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

Inhoudsopgave:

Is 'Outlander' gebaseerd op een waargebeurd verhaal?
Is 'Outlander' gebaseerd op een waargebeurd verhaal?
Anonim

Voor degenen die niet op de hoogte zijn, is Outlander een enorme show waar mensen geen genoeg van kunnen krijgen. Het schrijven is scherp, de artiesten passen perfect bij hun personages en het komt elke week op briljante wijze samen. Net als andere shows zijn sommige verhaallijnen flauw in vergelijking met andere, maar Outlander is redelijk consistent met de kwaliteit ervan.

Fans weten veel details over de show, inclusief feiten achter de schermen en zelfs weinig bekende informatie over de cast. Voor zover ze weten, zijn er nog enkele vragen die ze hebben.

Een belangrijke vraag rond Outlander is of het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Laten we eens nader kijken en zien.

Is 'Outlander' een waargebeurd verhaal?

In 2014 maakte Outlander zijn officiële debuut op Starz, en in een mum van tijd ging de serie van start met fans. Het hebben van een ingebouwd publiek van de romans was ongetwijfeld een opsteker, maar de show is in staat geweest om op zichzelf te staan en legioenen nieuwe kijkers binnen te halen.

Met Caitriona Balfe en Sam Heughan is Outlander een enorm succes geweest voor Starz. Mensen houden echt van wat de show op tafel brengt, en het slimme verhaal en het gebruik van geschiedenis houden mensen jarenlang verslaafd.

Outlander heeft 5 succesvolle seizoenen achter de rug, en hoewel sommige shows aan het aflopen zijn, neemt deze toe. Onnodig te zeggen dat de opwinding hoog is voor wat de show aan de horizon heeft.

'Outlander' heeft een nieuw seizoen op komst

Fans van de show kunnen hun opwinding nauwelijks bedwingen, aangezien er een nieuw seizoen van de show op komst is. Vanwege recente wereldwijde gebeurtenissen zal het nieuwe seizoen niet zoveel afleveringen hebben als sommigen hopen, maar de show zal seizoen zeven uitbreiden om die afleveringen goed te maken. Wat meer is, is dat de show een niveau van creativiteit zal aanboren dat het publiek echt zal verbazen.

"Wat we deden was dat we de vier afleveringen namen die we zouden hebben gefilmd [voor seizoen zes] en we hebben ze nu aan het begin van seizoen zeven, dus seizoen zeven wordt een seizoen van 16 afleveringen. Ik denk dat we op die manier Outlander nog steeds kunnen doen op de manier waarop we het altijd hebben kunnen doen, we nemen onze tijd, we laten het verhaal zich ontvouwen, we hebben nog steeds een aantal geweldige op zichzelf staande afleveringen die nog steeds een wereld van binnen zijn een wereld waarvan ik denk dat we het heel goed doen, "zei Caitriona Balfe.

'We hebben er een die erg op een western lijkt, we hebben er een die weer een beetje meer op een horror lijkt, en er is een andere die een beetje lijkt op - niet de pandemie - maar een ander soort medisch noodgeval dat naar de Ridge komt, voegde ze eraan toe in het interview.

Seizoen 6 zou een traktatie moeten zijn, en hoewel fans meer willen weten over de plot van het seizoen, zijn ze nog steeds benieuwd of het algemene verhaal van de show feitelijk is.

Hoeveel van 'Outlander' is echt?

Dus, is Outlander eigenlijk gebaseerd op een waargebeurd verhaal? Kortom, nee, de show is niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Dit betekent echter niet dat een aantal feitelijke elementen niet in het verhaal zijn opgenomen.

Diana Gabaldon, die de boekenreeks schreef, vertelde Express over haar proces van onderzoek en het opnemen van actuele historische feiten.

"Het lijkt makkelijker om dingen op te zoeken dan ze te verzinnen, dus als ik mijn fantasie uitzet, kan ik dingen stelen van het historische record. Dus ging ik meteen naar de bibliotheek van de universiteit en begon op 18th op zoek naar boeken eeuw Schotland. En het volgende waren er 400 boeken over Schotland over alles - cultuur, taal, geografie, gewoonten, enz. ", zei de auteur.

"Ik bleef maar alles pakken wat er interessant uitzag. Ik zat in de staf, dus ik kon zoveel boeken meenemen als ik ze wilde houden zolang ik wilde, wat een geweldig voordeel was. En hoe dan ook, daar begon het met Schotland en al het andere volgde gewoon vanaf daar, "vervolgde ze.

Het is best verbazingwekkend om meer te weten te komen over het werk dat Gabaldon in de serie heeft gestoken, en het werd allemaal gedaan terwijl ze een betaalde baan had. Gelukkig speelden de uren die ze in onderzoek stak een cruciale rol in het samenkomen van het verhaal.

Ook al is Outlander zelf niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal, het onderzoek van Diana Gabaldon en het opnemen van historische feiten voegden een rijke diepte aan het verhaal toe. Dit is een belangrijke reden waarom het zo'n fenomeen is geweest.

Aanbevolen: