Bruce Lee's documentaire komt uit in juni Dit is wat 'Be Water' eigenlijk betekent

Inhoudsopgave:

Bruce Lee's documentaire komt uit in juni Dit is wat 'Be Water' eigenlijk betekent
Bruce Lee's documentaire komt uit in juni Dit is wat 'Be Water' eigenlijk betekent
Anonim

Bruce Lee wordt opnieuw herinnerd. Met zijn 80ste verjaardag in het verschiet, zal de film- en vechtsportlegende worden geëerd in een nieuwe documentaire van ESPN, getiteld Be Water. Volgens EW zal de documentaire Lee's leven, carrière en erfenis onderzoeken, zowel als een icoon van film en vechtsporten. Het gaat ook in op Lee's jeugd in Hong Kong, hoe hij Hollywood bereikte en zijn tragische dood in 1973. Wat veel mensen niet weten over Lee, is dat hij ook een filosoof was - en een geweldige ook. Vandaar de naam van de documentaire.

Terug toen Amerika nog niet klaar was voor een Aziatische held

Afbeelding
Afbeelding

De trailer van Be Water is zojuist uitgebracht. Daarin is Lee's vriend en medewerker Kareem Abdul-Jabbar te horen die zegt: "Amerika was niet klaar voor een Aziatische held". Zie je jezelf ooit als Noord-Amerikaan?” Lee antwoordt: “Weet je wat ik van mezelf wil denken? Als mens.” De trailer bevat ook betoverende beelden van Lee die lesgeeft en zijn kunst beoefent. "Wees vormloos, vormloos, zoals water", zegt Lee in één clip. “Water kan stromen, of het kan crashen. Wees water, mijn vriend.'

Wat betekent "Wees als water"?

Afbeelding
Afbeelding

Bruce Lee, de fijne filosoof die hij was, creëerde een aantal inspirerende citaten die vandaag de dag nog steeds worden herhaald door filosofen en atleten. "Wees als water" was zijn meest iconische uitdrukking. Maar wat bedoelt hij daar precies mee? Lee zei ooit dat een mens 'vormloos' moet zijn als water. Dat komt omdat water geen vorm heeft, het wordt alles waar het in wordt gegoten - een fles, een kopje, een theepot. Hij zei ook: "water kan stromen of het kan crashen. Wees water mijn vriend." ScreenRant meldt dat hij met "vormloos" bedoelt dat mensen moeten proberen zich aan alle situaties aan te passen, te groeien en te veranderen, en zo kan men water worden.

Bruce Lee's erfenis

Afbeelding
Afbeelding

Bruce Lee heeft misschien een korte carrière en een kort leven gehad, maar hij heeft zeker een indruk op de wereld achtergelaten.

Zijn optredens in films als Fist of Fury en The Big Boss zijn verantwoordelijk voor het lanceren van de kungfu-rage van de jaren 70. Dankzij Lee hebben mensen over de hele wereld een sterkere interesse in kungfu ontwikkeld en dat blijven ze doen. laat u vandaag door zijn wijsheid inspireren. Be Water gaat 7 juni om 21.00 uur in première.m. ET/PT op ESPN en ESPN2.

Aanbevolen: