Waarom Jamie Dornan worstelde om 'The Tourist' te filmen

Inhoudsopgave:

Waarom Jamie Dornan worstelde om 'The Tourist' te filmen
Waarom Jamie Dornan worstelde om 'The Tourist' te filmen
Anonim

Jamie Dornan heeft een lange weg afgelegd sinds zijn doorbraakfilm, Fifty Shades of Grey. De film kreeg een ster op Rotten Tomatoes en kreeg gemengde reacties die de carrière en het persoonlijke leven van de acteur bijna schaden. Nu herwint hij zijn vak in zijn nieuwe HBO-serie, The Tourist, na de hoofdrol in de komedie Barb en Star Go To Vista del Mar. In deze nieuwe show speelt hij een personage dat door een diepe existentiële crisis gaat - een uitdaging die zijn tol eiste van de eigen geestelijke gezondheid van de acteur.

Waarom Jamie Dornan besloot om 'The Tourist' te doen

In een recent interview met Collider onthulde Dornan dat het script en enkele tests hem ertoe brachten om deel te nemen aan de show."We hebben een paar alternatieve eindes gedaan en met dingen gespeeld, maar dat was genoeg om te weten dat ik er bij betrokken wilde zijn", vertelde hij. "Ik had het gevoel dat er zoveel aan de hand was, en zoveel spannende en onverwachte wendingen onderweg, en dingen die ik als acteur vast kon pakken waar ik in zat." Toen hem werd gevraagd hoe hij zijn volgende project had gekozen, zei hij dat het "een uitdaging" was.

"Het is gewoon een uitdaging. Het is gewoon dat. Je kunt nooit voorspellen waar je hoofd zal zijn, over een jaar, twee jaar of drie jaar," legde hij uit. "Ik heb altijd gezegd dat je in deze branche niet kunt plannen. Het maakt niet uit wie je bent of wat je wordt aangeboden, of je twee jaar lang geen auditie kunt doen of dat je elke baan ter wereld wordt aangeboden voor je carrière, je kunt niet echt groots plannen omdat je kunt veranderen." Het is waar dat zijn recente films Belfast en Barb en Star Go to Vista Del Mar totaal verschillend van elkaar zijn, evenals The Tourist.

Dornan voegde eraan toe dat zijn aanstaande project met Netflix een nieuwe uitdaging voor hem zal zijn. "Het volgende dat ik doe, Heart of Stone voor Netflix, is een heel andere wereld dan ik eerder ben geweest", zei hij. "En Barb en Star was een heel andere wereld, en Belfast is een miljoen verschillende werelden dan ik eerder ben geweest. Dat is opwindend voor mij. Ik wil het blijven mixen en werken met coole mensen die me zullen uitdagen. Ik voel dat zo ben ik uiteindelijk gaan doen wat ik nu doe."

Waarom het filmen van 'The Tourist' moeilijk was voor Jamie Dornan

In een exclusief interview met The List onthulde Dornan dat hij "door deze gekke staat van verdriet ging" tijdens het filmen van The Tourist. Zijn vader was net 10 dagen daarvoor overleden. "Ik denk dat het een zegen en een vloek is om meteen na zoiets aan de slag te gaan. In zekere zin leidt het je af," zei hij. "Maar in zekere zin schop je het blik gewoon de weg op en behandel je het niet en verleng je de ontkenning, zal ik zeggen." Hij voegde eraan toe dat ondanks het feit dat hij eerder "groot verdriet" had ervaren, deze gewoon zwaar was. "Het is een ander proces voor mij geweest omdat ik The Tourist onmiddellijk daarna moest neerschieten," zei hij.

Het hielp niet dat ze in Australië aan het filmen waren, weg van huis. "Ja, ik had mijn familie bij me, maar er is veel loskoppeling van wat er aan de hand was. Dus het was een enorme uitdaging", zei hij. In een gesprek met Collider zei hij dat het "de langste shoot" was die hij ooit had gedaan. "Ik denk niet dat ik ooit in mijn leven harder heb gewerkt dan aan dit werk. Het was de langste shoot die ik ooit heb gedaan en de moeilijkste shoot, fysiek en mentaal om zoveel redenen", gaf hij toe..

Het was ook een beetje stressvol om zijn gezin bij zich te hebben. "Als gevolg van gewoon constant werken, en ik had zo weinig dagen vrij, toen aflevering zes klaar was, duurde het even voordat ik de tijd kon vinden", vervolgde hij."Ik kwam ook thuis met drie kinderen en de waanzin van het gezinsleven. Ze waren allemaal bij mij, dus mijn weekenden waren krankzinnig, evenals mijn weekdagen, toen ik aan het werk was."

Wat Jamie Dornan voelt over zijn onrustige personage in 'The Tourist'

Bovenop zijn verdriet moest Dornan een mentaal onstabiel karakter krijgen. "Ik weet niet hoe ik het anders moet noemen, behalve gewoon een almachtige kop f--k. De hele baan voelde in veel opzichten zo, maar we hadden ook veel plezier", bekende hij. Gelukkig had hij collega's die hem erdoorheen hielpen. "Ik voelde me zo gesteund en vertrouwd door mijn collega-acteurs. Ik had gewoon deze geweldige, echt grappige, enthousiaste mensen om me heen, die gewoon wilden gaan", deelde hij.

"Eerlijk gezegd had je die energie nodig om door deze baan te komen, want het was zwaar en er werd veel van ons gevraagd", vervolgde hij. "We fotografeerden in echt extreme omstandigheden en in vijandige omgevingen in de outback, waar het aan het begin van de opnames gloeiend heet was en aan het einde ijskoud. Het was gewoon zwaar, dus je had mensen nodig met de juiste instelling, humor en talent om er doorheen te komen."

Aanbevolen: