Deze Academy Award-winnaar speelde bijna in 'A Walk To Remember

Inhoudsopgave:

Deze Academy Award-winnaar speelde bijna in 'A Walk To Remember
Deze Academy Award-winnaar speelde bijna in 'A Walk To Remember
Anonim

Het romantische coming-of-age-drama A Walk to Remember uit 2002 heeft sinds de release absoluut een cultstatus gekregen. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Nicholas Sparks uit 1999, met Shane West en Mandy Moore als de twee hoofdpersonages.

Hoewel Mandy Moore destijds een enorme tienerpopster was, speelde A Walk to Remember bijna een andere actrice die nog maar aan het begin van haar carrière stond. Tegenwoordig is die actrice echter een Academy Award-winnaar en staat ze bekend als een van de meest getalenteerde sterren van haar generatie. Blijf scrollen om erachter te komen wie Jamie Sullivan had kunnen spelen!

Hoe kreeg Mandy Moore haar rol in 'A Walk To Remember'?

Het romantische coming-of-age-drama was eigenlijk de eerste hoofdrol van Mandy Moore. Tijdens de opnames was de actrice pas 16 en daarom moest de productie aan strikte regels voldoen. In die tijd stond Moore bekend als een jonge zangeres en ze was net bezig met acteren.

Directeur Adam Shankman onthulde dat Moore oorspronkelijk niet degene was die in aanmerking kwam voor de rol van Jamie Sullivan, maar dat ze muzikant Jessica Simpson wilden. Acteur Shane West, die Landon Carter in de film speelt, vond Simpson echter geen goed idee omdat de twee geen chemie hadden. Hij onthulde ook dat er ook aan iemand anders werd gedacht:

"Er was iemand anders - die ik nu niet ga zeggen - wiens naam werd geslagen voor de rol van Mandy. Ik herinner me dat ik niet enthousiast was over dat idee en gelukkig is het niet gebeurd. misschien omdat de geloofwaardigheid er niet was. Het voelde gewoon niet goed. De persoon leek gewoon niet goed. Toen ze Mandy ter sprake brachten, dacht ik: 'Ik ken Mandy niet.' Toen hadden we die vergadering waar we een auditie hadden en we waren allebei in dezelfde kamer en ik dacht: 'Ze is perfect voor de rol.'"

Directeur Adam Shankman onthulde dat hij eigenlijk wist dat Moore perfect zou zijn voor de rol nadat hij een van haar hits op de radio had gehoord. Dit is wat Shankman zei:

"Ik reed Laurel Canyon in, ik hoorde Mandy's nummer "I Wanna Be With You", en ik dacht, wie is die kleine engelstem? Ik ging naar de platenzaak Virgin, zag haar gezicht, en flipte uit. Ik zei: 'Dat is mijn meisje.'"

Gelukkig hadden Moore en West een ongelooflijke chemie zonder welke de film lang niet zo succesvol zou zijn geweest. De actrice onthulde zelfs dat ze destijds dacht dat haar co-ster "de coolste man" was, wat het acteren met hem zeker geloofwaardiger maakte.

Shane West gaf toe dat het feit dat hij en Mandy Moore in het echte leven contrasterende persoonlijkheden hadden, hen de perfecte keuze maakte voor het portretteren van Landon Carter en Jamie Sullivan.

"Het was een beetje perfect hoe we in het project kwamen, omdat ze destijds uit deze popachtergrond kwam - ze had haar nummer 'Candy' en een rol in The Princess Diaries - en voor mij, Ik hield van punkrock en dus was het alsof tegenpolen elkaar aantrekken, of tegenpolen worden gedwongen samen te werken. Het was geweldig voor de rol, want zo zitten de personages in de film in elkaar."

De rol werd bijna gespeeld door een van de voormalige co-sterren van Mandy Moore

In een interview met People Magazine onthulde regisseur Adam Shankman dat Academy Award-winnares Anne Hathaway ook in aanmerking kwam voor de rol van Jamie Sullivan. Voorafgaand aan de coming-of-age-film uit 2002 stond Anne Hathaway alleen bekend om haar hoofdrol in The Princess Diaries (waarin Mandy Moore ook speelde). Dit is wat de regisseur zei:

"Ik herinner me dit niet meer, maar Anne Hathaway heeft me verteld dat ze tot het uiterste was gegaan. En ik dacht: 'Echt waar?' En ze was als, 'Oh, ja. Ik was een van de finales.' Ik had zoiets van: 'Ik herinner me dat niet meer.' Ik herinner me niet echt iemand in dat spel, want ik trok voor Mandy. Maar Annie vertelde me dat ze daar was."

De regisseur leek zeker verrast, maar hij gaf ook toe dat hij goede vrienden is met de actrice: "Zij en ik zijn erg vriendelijk, dus ik was gewoon verrast omdat ik me dat gewoon niet herinnerde."

Hoewel er geen twijfel is dat Anne Hathaway een geweldige Jamie Sullivan zou zijn geworden, zou de chemie tussen Moore en West uiteindelijk moeilijk te overtreffen zijn geweest. Trouwens, Hathaway speelde in tal van andere blockbusters, dus het is veilig om te zeggen dat ze het goed vindt om deze te missen!

Aanbevolen: