Hier is hoe Benedict Cumberbatch zijn leven riskeerde in 'Power Of The Dog

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Benedict Cumberbatch zijn leven riskeerde in 'Power Of The Dog
Hier is hoe Benedict Cumberbatch zijn leven riskeerde in 'Power Of The Dog
Anonim

Benedict Cumberbatch krijgt de laatste tijd veel lovende kritieken voor zijn optreden in de met een Oscar bekroonde Netflix-film The Power of the Dog. De acteur wordt tegenwoordig misschien meer erkend voor zijn werk in het Marvel Cinematic Universe (MCU), maar nogmaals, Cumberbatch heeft bewezen dat hij meer is dan een superheld op het scherm. Zijn rol in The Power of the Dog staat in schril contrast met zijn Marvel-rol en elk ander personage dat hij heeft geportretteerd sinds hij zijn filmdebuut maakte in de vroege jaren 2000.

The Power of the Dog vertelt het verhaal van rancher Phil Burbank (Cumberbatch) die er een punt van maakt om zijn broer (Jesse Plemons), de nieuwe vrouw van zijn broer (Kirsten Dunst) en de nieuwe stiefzoon van zijn broer (Kodi Smit-McPhee) als ze bij hem op de ranch komen wonen. Om zich voor te bereiden op zijn controlerende rol, lijkt het erop dat Cumberbatch alles uit de kast heeft gehaald om in karakter te komen (zelfs schaamteloos negerend het begin van zijn mede-sterren). Daarbij werd hij ook bijna vermoord.

Benedict Cumberbatch lijkt misschien een ongebruikelijke keuze voor een western…

Toen Campion aan het casten was voor haar nieuwste film, stuurde ze het script naar verschillende acteurs. Toen ze voorbij waren, nam ze contact op met verschillende instanties, nadat ze de beslissing had genomen om 'af te wachten wie er naar ons toe komt'. Het volgende dat Campion wist, werd gebeld door de agent van Cumberbatch.

De acteur, die in de loop der jaren verschillende rollen op briljante wijze heeft vertolkt, wilde heel graag de rol van een koelbloedige, sadistische boer op zich nemen. Nu zien castingdirecteuren een Engelsman als Cumberbatch misschien niet per se als perfect voor de rol. Maar Campion was ervan overtuigd dat hij haar Phil kon zijn.

"Hij stond op mijn papier (lijst), " onthulde de Oscar-winnende regisseur. "Het is misschien een ongebruikelijke keuze, maar ik keek naar alle acteurs van wie ik ooit heb gehouden. Ik vind hem een fantastische acteur en kan alles." Ze voegde er ook aan toe dat de rol een interessante uitdaging vormt voor mensen als Cumberbatch.

“Ze graven diep in die momenten”, legde Campion uit. "Het is een spannendere gebeurtenis voor hen om die kwaliteiten in zichzelf te vinden."

Wat Cumberbatch zelf betreft, hij was dankbaar dat Campion vanaf het begin op zijn capaciteiten vertrouwde. "Ze zag het huwelijk van mijn vermogen als acteur en wie ik ben met haar karakter", merkte de acteur op. "Ze geloofde gewoon dat ik daar kon komen en het kon doen omdat ze genoeg van mijn bereik had gezien om te geloven dat er meer was, en om te geloven dat ik in staat was om daar te komen."

In een personage kruipen, naar 'Dude School' gaan en bijna zelfmoord plegen

Voor Cumberbatch betekende 'erheen komen' een volledige toewijding aan het personage lang voordat de camera's begonnen te draaien. Eerst besloot hij naar een 'kerelsschool' te gaan. Dat betekende tijd doorbrengen met echte ranchhanden in Montana en zijn handen vuil maken.

“Het was een echte sleutel om te begrijpen wie deze persoon in wezen was, dat deze twee dingen in hem bestonden, dit zeer sterke front van mannelijkheid voor je eigen machismo,” legde Cumberbatch uit. “En deze sensualiteit, dit vermogen om heel vloeiend en delicaat te zijn met zijn handen, die in het boek (de film is gebaseerd op een roman met dezelfde naam van Thomas Savage) wordt beschreven als een intelligentie in de pads van hun vingers.”

Toen Cumberbatch eenmaal op de filmset in Nieuw-Zeeland arriveerde, werd hij ook vastbesloten om zijn karakter te behouden, zozeer zelfs dat hij alleen zou reageren op de naam van zijn personage. "Als iemand het de eerste dag vergat en me Benedict noemde, zou ik niet bewegen", herinnert de acteur zich.

Interessant genoeg besloot Cumberbatch ook dat hij zelden in bad zou gaan, omdat Phil er niet van houdt zichzelf te wassen. "Ik wilde die laag stank op mij hebben", legde de acteur uit. "Ik wilde dat de mensen in de kamer wisten hoe ik rook."

Dat gezegd hebbende, erkende hij ook dat de beslissing wat onhandigheid veroorzaakte tussen de opnames door.“Het was wel moeilijk. Het was niet alleen tijdens de repetities', onthulde Cumberbatch. 'Ik ging uit eten en ontmoette vrienden van Jane en zo. Ik schaamde me een beetje voor de schoonmaker, in de plaats waar ik woonde.”

In zijn voortdurende zoektocht om Phil te belichamen, ging de acteur ook een stap verder door sigaretten te roken "perfect opgerold met één hand", zoals Savage had geschreven. Zoals verwacht van zijn karakter, besloot Cumberbatch er veel van te roken, ondanks de gevolgen voor de gezondheid.

"Filterloze rollies, gewoon nemen na take na take", onthulde de acteur. “Ik heb mezelf drie keer nicotinevergiftiging gegeven. Als je veel moet roken, is dat echt verschrikkelijk”, gaf Cumberbatch ook toe. "Dat was echt moeilijk."

Nicotinevergiftiging kan leiden tot symptomen zoals braken, uitdroging, snelle ademhaling en verhoogde bloeddruk. In extreme gevallen kan het ook leiden tot comateus en ademhalingsfalen. Gelukkig leeft Cumberbatch nog na het filmen!

Aanbevolen: