Elke Quentin Tarantino-film, gerangschikt op kassanummers

Inhoudsopgave:

Elke Quentin Tarantino-film, gerangschikt op kassanummers
Elke Quentin Tarantino-film, gerangschikt op kassanummers
Anonim

De grootste regisseurs in Hollywood doen fantastisch werk door op het juiste moment aan de juiste projecten te werken, waardoor ze aan de top blijven. Sommige regisseurs, zoals Steven Spielberg, hebben een enorme catalogus met films, terwijl jongere regisseurs, zoals Chloe Zhao, hun filmografie gestaag opbouwen.

Quentin Tarantino is een filmlegende en hij heeft minder films gemaakt dan sommigen zouden vermoeden. Deze films verschillen sterk in zowel reikwijdte als algemene prestaties aan de kassa.

Laten we eens kijken naar het oeuvre van de regisseur en zijn films rangschikken volgens de box office bruto, volgens The-Numbers !

10 Reservoirhonden - $ 2,9 miljoen

De start met een opbrengst van $ 2,9 miljoen is niemand minder dan Reservoir Dogs, de eerste film die Quentin Tarantino ooit regisseerde. Hoewel deze film niet echt de kassa in vuur en vlam zette, liet het mensen zien dat de jonge Tarantino buitengewoon veel talent had en dat hij klaar stond om grote dingen te doen in de filmbusiness.

9 Death Proof - $50 miljoen

Als we naar alle films van Quentin Tarantino kijken, is Death Proof er een die mensen gewoonlijk aanhalen als een van zijn mindere inzendingen. De film werd uitgebracht als onderdeel van een Grindhouse-dubbelfilm met Planet Terror van Robert Rodriguez, en hoewel het aanzienlijk meer opleverde dan Reservoir Dogs, raakte het niet dezelfde snaar bij de fans.

8 Jackie Brown - $ 74 miljoen

Net zoals Death Proof, is Jackie Brown een andere film van Quentin Tarantino die niet helemaal overeenkomt met sommige van de andere inzendingen in zijn filmografie. Niet dat het een slechte film is, maar het is er gewoon een die de meeste fans graag overslaan om iets anders te kijken. Aan de kassa kon Jackie Brown wereldwijd $ 74 miljoen verdienen, dus niet zo'n slechte oogst.

7 The Hateful Eight - $ 152 miljoen

Ondanks dat het niet een van Tarantino's populairste films is, had The Hateful Eight eigenlijk veel goede dingen te bieden, namelijk het collectieve optreden van de cast van de film. Met een wereldwijde box office van $ 152 miljoen eindigt deze film net een tintje onder een Tarantino-film die veel populairder is.

6 Kill Bill: Volume 2 - $153 miljoen

Afhankelijk van met wie je praat, zullen sommige mensen Kill Bill: Volume Two citeren als de superieure Kill Bill-film, maar daar kan een andere keer over worden gedebatteerd. Een ding waarover niet kan worden gedebatteerd, is het feit dat deze film wereldwijd $ 153 miljoen kon verdienen, wat een behoorlijk behoorlijke hoeveelheid is. Het verdiende echter niet zoveel geld als zijn voorganger.

5 Kill Bill: Volume 1 - $176 miljoen

Kill Bill: Volume One wordt beschouwd als een van de coolste Quentin Tarantino-films tot nu toe, en het was interessant voor filmfans om te zien hoe de veelgeprezen regisseur een filmgenre aanpakte dat maar weinigen van hem verwachtten. Het heeft fantastisch werk geleverd bij het opzetten van het vervolg, en het was een financieel succes dankzij het verdienen van $ 176 miljoen.

4 Pulp Fiction - $ 212 miljoen

Pulp Fiction wordt in feite beschouwd als een van de beste films die ooit is gemaakt, en het was degene die Quentin Tarantino in 1994 op de kaart zette. Het zou niet verrassend moeten zijn om te zien dat deze film in staat was om zoveel geld verdienen tijdens de theatrale release, omdat iedereen moest gaan kijken waar alle ophef over ging.

3 Inglourious Basterds - $ 316 miljoen

Inglourious Basterds is ongeveer zo goed als het wordt, en het genereerde een aanzienlijke hoeveelheid buzz toen het voor het eerst werd uitgebracht. De cast was geweldig, het schrijven was scherp en alles viel perfect op zijn plaats toen het in de bioscoop kwam. Hierdoor sloeg Tarantino opnieuw een homerun die een fortuin verdiende aan de kassa.

2 Once Upon A Time In Hollywood - $377 Miljoen

Once Upon a Time in Hollywood is de meest recente film van Quentin Tarantino, en het is gebleken dat hij behoorlijk verdeeldheid zaait bij filmfans. Sommigen houden ervan, sommigen haten het, maar een ding dat definitief is aan deze film is het feit dat het een aanzienlijk bedrag opleverde.

1 Django ontketend - $449 miljoen

Met een box office bruto van bijna $ 450 miljoen wereldwijd, is Django Unchained de grootste film die Quentin Tarantino ooit heeft uitgebracht. Vrijwel alles aan deze film was fenomenaal, en het is vrij gemakkelijk in te zien waarom het zo'n enorm succes werd voor de veelgeprezen regisseur.

Aanbevolen: