Dit zijn de films die het waanzinnige vermogen van Emily Blunt hebben opgebouwd

Inhoudsopgave:

Dit zijn de films die het waanzinnige vermogen van Emily Blunt hebben opgebouwd
Dit zijn de films die het waanzinnige vermogen van Emily Blunt hebben opgebouwd
Anonim

Emily Blunt zit al een tijdje in de branche, lang voordat ze met haar paraplu uitgestrekt boven de schoorstenen uitstak voor de gloednieuwe Mary Poppins. Ze maakte zelfs haar theaterdebuut samen met Judi Dench. Van daaruit werd ze een begrip. Wat haar fortuin betreft, heeft Blunt, dankzij haar optreden in films met veel winst, zoals The Devil Wears Prada, A Quiet Place en Edge of Tomorrow, een nettowaarde van ongeveer $ 80 miljoen verzameld.

De Britse actrice ging acteren om over een kinderstotter heen te komen. Toen ze een kind was, deed de ster auditie voor een toneelstuk, ondanks haar zenuwen op aanbeveling van een leraar. Blunt vertelde NPR: "Ik sprak voor het eerst in lange tijd vloeiend, met een stom noordelijk accent dat me hielp. Om een heel toneelstuk te spelen en niet één keer te struikelen - ik denk dat het waarschijnlijk emotioneler was voor mijn moeder, die toekeek. Ik denk dat dat enorm was." Tegenwoordig is Blunt een bekende en gevestigde actrice in Hollywood. Laten we eens kijken naar haar indrukwekkend gevarieerde filmografie om haar allerbeste werk te benadrukken en welke films haar waanzinnige vermogen hebben opgebouwd.

7 Edge of Tomorrow

Dankzij een enorm inventief uitgangspunt sprak deze sci-fi-film genreliefhebbers en het grote publiek aan. Blunt biedt een van de beste rollen van de film door Sergeant Rita Vrataski te spelen, de held die iedereen nodig heeft (of in ieder geval die Tom Cruise nodig heeft). Rita helpt om Tom Cruise's karakter te laten zien hoe te vechten, en is een echte kracht waarmee rekening moet worden gehouden door iedereen uitputtend op de proef te stellen, bij te houden of de consequenties te dragen. Volgens Parade verdiende de film $ 137 miljoen op een budget van $ 30 miljoen.

6 Het Aanpassingsbureau

Na een ontmoeting met de Amerikaanse senaat-mededinger David Norris tijdens een toevallige ontmoeting met plons, wordt Elise in een wereld van gekheid gegooid omdat het probleem is dat deze twee niet bij elkaar horen volgens het zeer onheilspellende klinkende plan. Te midden van alle chaos en sinistere plotwendingen, was het misschien gemakkelijk voor de werkelijke levens en persoonlijkheden van deze hoofdpersonen om zich overstemd te voelen. Elise's vastberadenheid om een alledaags leven te leiden (wat helaas makkelijker gezegd dan gedaan is) wordt een ontroerende voorstelling. De film verdiende $ 128 miljoen op een budget van $ 50 miljoen.

5 Looper

Bewijst voor eens en voor altijd dat deze actrice zowat alles aankan wat Hollywood-schrijvers kunnen bedenken, in Looper speelt Blunt een geweerschoten alleenstaande moeder die vastbesloten is haar zoon koste wat kost te beschermen. Tegen de achtergrond van een tijdverslindend verhaal komt ze tot haar recht tijdens de tweede helft van deze film op het puntje van je stoel als de zogenaamde 'loopers' proberen inbreuk te maken op haar huis. Het personage van Emily Blunt, Sara, laat ze weten dat ze niet welkom zijn. De film verdiende $ 177 miljoen op een budget van $ 30 miljoen. Sinds Blunt erin speelde, moet haar salaris behoorlijk hoog zijn geweest.

4 De jonge Victoria

Van sci-fi-shoots tot historisch drama in het paleis, Blunt neemt de troon als koningin Victoria. De actrice beleefde de vroege en meer turbulente jaren van haar regeerperiode. Terwijl ze haar vaak gehoorde Amerikaanse accent weggooit en zichzelf stevig op Britse bodem plant, schetst Blunt een kleurrijk beeld van de vorst, terwijl ze ook de delicate maar gepassioneerde relatie toont die ze deelde met haar man. De koninklijke rol leverde de actrice verschillende Award-nominaties op en de hoge lof was zeer verdiend. Helaas werd de film slecht gepresteerd aan de kassa en verdiende hij slechts $ 29 miljoen met een budget van $ 35 miljoen. Desalniettemin ontving The Young Victoria talloze onderscheidingen, wat gunstig was voor de carrière van de actrice.

3 Het meisje in de trein

Gebaseerd op de bestseller met dezelfde naam, volgt The Girl on the Train het verhaal van Rachel Watson terwijl ze elke dag van en naar haar werk reist. Rachel wordt gespeeld door Blunt en raakt gefascineerd door een incident waarvan ze beweert getuige te zijn in hun problemen. De kijkers worden echter al snel gedwongen haar versie van de gebeurtenissen ernstig in twijfel te trekken. Als ongelooflijk onbetrouwbare verteller en complex personage houdt Blunts optreden het publiek tot het einde geboeid. De psychologische thriller verdiende $ 173 miljoen met een budget van $ 45 miljoen.

2 De duivel draagt Prada

Deze film kreeg massale aandacht van de mainstream met het verraad van Meryl Streep aan een modebaas met een neus die centraal stond in een film die bijna tien keer zijn budget verdiende aan de kassa. Volgens Parade, "was de film een schot in de roos, 327 miljoen dollar binnenhalend met een budget van 35 miljoen dollar." De rol van Blunt is even wenkbrauwverhogend omdat ze een personage speelt waar kijkers niet meteen dol op zijn. Als een van Miranda Priestly's passief-agressieve assistenten, Emily Charlton, maakt Blunt het dagelijks leven moeilijk voor Anne Hathaway. Blunt's salaris voor deze film is in de middelhoge tot hoge zes cijfers.

1 Een rustige plek

Met in de hoofdrol tegenover John Krasinski, haar echte echtgenoot, plaatst A Quiet Place Blunt in een apocalyptische wereld waar zelfs het minste geluid je echt kan doden. Maar Emily's personage, Evelyn Abbott, weigert de hoop op te geven terwijl ze ernaar streeft haar gezin te beschermen. Voeg daarbij een constant huilende pasgeboren baby en de kans is net zo klein als Emily's optreden sensationeel is. Het is een nagelbijtend stuk, vooral dankzij Blunt's genialiteit in de hoogspanningsmomenten. De film was een enorm succes, met een brutowinst van $ 350 miljoen op een budget van $ 17 miljoen. De actrice keerde terug voor A Quiet Place Part II, dat wereldwijd bijna $300 miljoen opbracht. Blunt werd naar verluidt betaald $ 13 miljoen. Het lijdt geen twijfel dat deze film het waanzinnige vermogen van Emily Blunt heeft opgebouwd.

Aanbevolen: