Bill Hader en Kristen Wiig verloren het volledig tijdens deze 'SNL'-sketch

Inhoudsopgave:

Bill Hader en Kristen Wiig verloren het volledig tijdens deze 'SNL'-sketch
Bill Hader en Kristen Wiig verloren het volledig tijdens deze 'SNL'-sketch
Anonim

Er is een bekende ongeschreven regel op Saturday Night Live… je breekt het karakter niet.

Hoewel sommige van de meest memorabele sketches in de langlopende NBC-komedie-schetsshow een van de sterren of gaststerren die halverwege de schets aan het kraken zijn, wordt afgekeurd. Dit komt omdat de maker van Saturday Night Live, Lorne Michaels, het notoir niet leuk vindt. En wat Lorne zegt, gaat. Een voormalig castlid van Saturday Night Live stelde hem zelfs gelijk aan een sekteleider.

Maar regels zijn er om overtreden te worden en deze regel is zeker een aantal keren overtreden. Onder de vele waanzinnig rijke Saturday Night Live-sterren waren Bill Hader en Kristen Wiig de grootste overtreders.

Bill kon niet stoppen met lachen als hij zijn iconische Stefon-personage speelde. Maar zowel hij als Kristen konden zich niet inhouden toen ze samen speelden in een van de meest geliefde continue sketches van Saturday Night Live… The Californians.

Bill Hader en Kristen Wiig maakten van "The Californians" een van de meest geliefde schetsen op SNL

Hoewel de schrijvers zeker ten dele te danken zijn aan het succes van de soap-parodie die zich afspeelt in de gebleekte blonde, zonovergoten vallei van Californië, waren het de acteurs die het echt verkochten. "The Californians" had de neiging om een aantal van de castleden tegelijk te laten zien. Zoals bij veel soapseries, komt en gaat er altijd een grote cast uit een bepaalde scène die hun grote emotionele en dramatische wendingen onthult terwijl ze dat doen. Maar drie leden van de Saturday Night Live-cast waren de echte sterren van "The Californians"; Fred Armisen, Bill Hader en Kristen Wiig.

Hoewel Fred zeker meer dan eens barstte, zorgde hij er meestal voor dat zowel Kristen als Bill het halverwege de schets absoluut verloren. Fred's Wuuuud Are Yewwww Dewwwwwing Hurrr!?' kreeg meestal de grootste lach van het publiek, maar ook van zijn co-sterren.

In een schets van "Californië" vertelt Fred's personage (Stuart) het personage van Bill Hader (Devon) om naar huis te gaan. Terwijl Kristen's personage probeerde uit te leggen dat Devon niet naar huis kan vanwege al het verkeer (een running gag in de schets), is Bill te zien die wanhopig probeert het bij elkaar te houden. Zijn mond wordt samengeknepen, hij begint te zweten en zelfs te kronkelen omdat hij zijn lach niet in bedwang kan houden. Kort daarna brak Kristen ook haar karakter, vooral omdat Fred's vreemde uitspraak van veel voorkomende woorden haar over de rand stuurde.

Hoewel Lorne Michaels en de producers van Saturday Night Live het misschien niet leuk vinden als hun acteurs kapot gaan, zijn ze slim genoeg om te weten dat hun publiek dat wel doet. Daarom brachten ze een video uit van de generale repetitie van dezelfde show waarin alle drie de acteurs niet door de meeste van hun regels kwamen zonder te huilen van het lachen.

Op een gegeven moment deed Bill Hader bijna een spit. Zijn gezicht werd ook zo rood van het proberen zijn lach in te houden dat het leek alsof hij in een tomaat veranderde. Later in de generale repetitie heeft Kristen een soortgelijk probleem terwijl ze probeert het personage van Fred Armisen de weg te wijzen.

Er is zelden een 'Californische'-schets geweest die er niet toe heeft geleid dat Bill, Kristen, Fred of een van de andere acteurs het karakter hebben verbroken. In feite is het misschien gewoon de terugkerende schets die dit het meest inspireert.

Hoe karakter niet te breken tijdens een zaterdagavond Live Sketch

Als Bill Hader of Kristen Wiig ooit van plan zijn terug te keren naar Saturday Night Live om nog een "Californische" sketch te maken, moeten ze de tijd nemen om het advies van een andere SNL-alumnus te bekijken over het niet breken van karakter. Tijdens een interview op The Rich Eisen Show, deelde voormalig SNL-ster Chris Parnell zijn geheim om niet halverwege de schets te barsten. Hij was natuurlijk berucht omdat hij het niet deed in veel hilarische sketches, met name "The Cow Bell Sketch" met Christopher Walken.

"Ik denk niet dat [ik karakter heb gebroken]", zei Chris tegen Rich Eisen voordat hij zijn advies deelde. "Ik probeerde in het moment te zijn als het personage. Ik denk dat mensen op dit moment wat meer plezier hadden dan ik, maar ik probeerde het bij elkaar te houden."

"Hoe doe je dat?" vroeg Rich.

"Geen vreugde in je hebben. Dat helpt ook," zei Chris. "Dat is de ontdekking. Dat is het echte geheim voor mij om niet te breken. Er is gewoon zwartheid daarbinnen. Pure duisternis."

Hoewel dit misschien geen concreet advies is om een ruzie te voorkomen, werpt het wel enig licht op waarom Bill en Kristen niet konden voorkomen dat ze moesten lachen. Ze hadden gewoon veel, veel, veel te veel plezier.

Aanbevolen: