Wie is Jamie Denbo, de vrouw van 'Big Bang'-acteur John Ross Bowie?

Inhoudsopgave:

Wie is Jamie Denbo, de vrouw van 'Big Bang'-acteur John Ross Bowie?
Wie is Jamie Denbo, de vrouw van 'Big Bang'-acteur John Ross Bowie?
Anonim

De meeste mensen zouden John Ross Bowie associëren met zijn rol als Barry Kripke in The Big Bang Theory. Hoewel de portfolio van de acteur meerdere andere kredieten op zowel het grote als het kleine scherm doorsnijdt, is Big Bang zeker een van de meest iconische banen van zijn carrière.

Bowie verscheen voor het eerst in de Chuck Lorre-serie in vier afleveringen in 2009, voordat hij in 2011 terugkeerde als een vast, terugkerend personage. In totaal speelde hij in 25 afleveringen, met zijn laatste optreden in The Change Constant, de voorlaatste aflevering van de show in 2019.

Hoewel de meeste van zijn voormalige collega's in de serie vaak openhartig zijn over hun echte partners, is Bowie schijnbaar alert gebleven op de fijnere details van zijn liefdesleven. Hij is in feite een getrouwde man, die in 2004 in het huwelijksbootje stapte met collega-acteur Jamie Denbo.

Net als haar man is Denbo ook nogal een privépersoon, hoewel ze tot nu toe ook een indrukwekkende carrière heeft gehad. Hier is alles wat we weten over de actrice.

Jamie Denbo groeide op in een orthodox-joods gezin

Denbo werd geboren in Boston, Massachusetts in juli 1973. Ze is het enige kind van een moeder uit Montreal en een vader uit South Jersey. Omdat haar beide ouders orthodox-joods waren, ging ze in de eerste jaren van haar lagere school naar een joodse dagschool.

Deze religieuze achtergrond is er een waarvan ze gelooft dat ze een hele generatie angst voor het onbekende heeft geïnspireerd, iets dat volgens haar een impact heeft gehad op haar geestelijke gezondheid - evenals die van anderen.

"Het is zo'n op angst gebaseerde samenleving, dat mijn ouders het op geen enkele manier hadden kunnen interpreteren en internaliseren - het is letterlijk het tegenovergestelde van geestelijke gezondheid", zei ze in een interview met The Mental Illness Happy Hour Podcast in 2012."Op hun manier verwerken ze de wereld om hen heen, dat, als je niet bidt bij elke beweging die je maakt, er iets ergs zal gebeuren."

Ze begon zich in de kunsten te verdiepen tijdens haar studietijd aan de Boston University, waar ze een liefde voor improvisatiecomedy ontdekte. Ze moest dit doen tegen de achtergrond van een verlammende depressieve fase, ook aangewakkerd door de scheiding van haar ouders.

Jamie Denbo worstelde met depressie

"Mijn depressie explodeerde echt op de universiteit", vertelde ze Paul Gilmartin op de podcast. "We hebben nooit gesproken over de scheiding van mijn ouders, nooit, mijn ouders en ik, tot vele jaren later. We hadden geen communicatie, of een comfortabele plek in mijn familie om over dat soort dingen te praten."

Desalniettemin slaagde ze erin haar droom van een carrière in de podiumkunsten voort te zetten. Na haar studie verbeterde ze haar komische vaardigheden in het Comedy Warehouse in Orlando, Florida en later in New York City, waar ze haar toekomstige echtgenoot, Bowie, ontmoette.

Denbo en Bowie werden vaste comedycollega's bij het Upright Citizens Brigade (UCB) Theater, en ze bouwde ook een werkrelatie op met Jessica Chaffin. Ze begon ook haar weg te vinden in de wereld van film en tv.

In 2010 speelde ze een personage genaamd Maggie Lefferts in een misdaadkomedie-drama getiteld Terriers dat één seizoen op FX werd uitgezonden. Samen met Chaffin speelde ze ook in Sandra Bullock en Melissa McCarthy's actiekomediefilm The Heat in 2013.

Denbo schreef het komische drama American Princess, waarvan de pilot in 2017 groen licht kreeg bij Lifetime, en twee jaar later slechts één seizoen op de kabelzender werd uitgezonden.

Denbo en Bowie zijn professionele partners en thuis

Denbo's andere opmerkelijke werk omvat cameo's in producties zoals Curb Your Enthusiasm, Orange is the New Black en de ABC-sitcom van haar man, Speechless. Net als Bowie was haar carrière vol ups en downs.

Jamie Denbo als Shelly Ginsberg in 'Orange is the New Black&39
Jamie Denbo als Shelly Ginsberg in 'Orange is the New Black&39

"Wat mij en John uniek maakt, is dat we allebei op hetzelfde niveau van strijd en succes zitten en misschien altijd al zijn geweest", zei ze in een gezamenlijk interview met hem voor The Hollywood Reporter in 2019.

"We zijn zeker altijd twee stappen vooruit, één stap terug. Soms twee stappen terug, één stap vooruit. Maar we zijn altijd op dezelfde verdieping, dicht bij elkaar op de trap."

Hoewel ze professionele partners zijn, hebben ze ook samen een huis gebouwd. Ze zullen in juni 18 jaar getrouwd zijn en hebben samen twee kinderen - een dochter genaamd Nola en een zoon genaamd W alter. Deze overlap is nuttig voor zowel Denbo als Bowie.

"Naarmate je ouder wordt, besef je dat je een team bent en dat je voor hetzelfde doel vecht", zei de actrice in het THR-interview. "Je wilt die dingen net zo graag voor elkaar als voor jezelf."

Aanbevolen: