De echte reden dat Raven-Symoné op 'Empire' zat

Inhoudsopgave:

De echte reden dat Raven-Symoné op 'Empire' zat
De echte reden dat Raven-Symoné op 'Empire' zat
Anonim

Zoveel van Empire's nalatenschap is overschaduwd door de controverse rond een van de belangrijkste sterren van de show. Natuurlijk was Jussie Smollett niet in het laatste seizoen van de populaire FOX-show en werd hij zelfs niet vereerd met flashbacks in de 2020-finale. Theoretisch had dit de filmmakers in staat moeten stellen om zich wat meer op Terrence Howard en Taraji P. Hensons razend populaire Cookie te concentreren. Maar er is geen twijfel dat fans de afwezigheid van het zeer belangrijke personage voelden.

Jussie's Jamal Lyon stond centraal in een aantal baanbrekende verhaallijnen over Empire. Dit omvat een plot van seizoen één waarin wordt onthuld dat zijn vader hem dwong te trouwen met een vrouw met wie hij naar verluidt een baby had, ook al was hij homo. Die vrouw was Olivia Lyon, en ze werd gespeeld door de iconische Disney Channel-ster Raven-Symoné. Het voelde als een vreemd stukje casting, maar het werkte echt. Dit is de echte reden waarom de voormalige ster van That's So Raven en The Cosby Show uiteindelijk Olivia speelde voor een paar afleveringen in het eerste seizoen van Empire…

In welke aflevering van Empire zit Raven-Symoné?

Technisch gezien zit Raven-Symoné in drie afleveringen van FOX's Empire. Hoewel ze slechts voor twee op IMDb is gecrediteerd. Dit komt omdat haar eerste optreden een cliffhanger was aan het einde van "Out Damned Spot", de zesde aflevering van het eerste seizoen. Na haar grote entree wordt onthuld dat haar personage, Olivia, misschien wel de moeder is van Jamals kind. Raven volgde haar korte eerste optreden op met twee volledige afleveringen, "Our Dancing Days" en "Sins Of The Father".

Hoewel de karakterboog van Raven-Symoné had kunnen doorgaan in het tweede seizoen, verscheen ze nooit meer in de show. Haar dochter, Lola, waarvan werd gedacht dat ze de dochter van Jamal was (maar dat niet was), keerde in het tweede seizoen terug naar de show. Hoewel fans teleurgesteld waren dat Raven zelf nooit terugkeerde, kregen ze tenminste te zien dat de voormalige co-host van View het scherm als Olivia voor een korte verhaallijn bezit.

Waarom Raven-Symoné bij de cast van Empire kwam

Tijdens een interview met Vulture in 2015 legde Raven-Symoné uit hoe ze in het eerste seizoen de mogelijke baby-mama van Jamal werd.

"Interessant genoeg was ik op de set al op bezoek bij vrienden - Jussie Smollett, Terrence Howard en iedereen - om even hallo te zeggen en te zien hoe het met iedereen ging", zei Raven-Symoné tegen Vulture. "Ik was daar een tijdje en toen kreeg ik een telefoontje van mijn manager en hij zei: 'Ben je in Chicago?' Ik zei: 'Ja, waarom?' 'Ze willen dat je deze rol komt spelen.' En ik zei: 'Wauw, dat zou ik wel willen.' Dus het was een perfecte timing."

Natuurlijk werd Raven verteld over de enorme curveball waarmee haar personage binnenkwam. Hoewel de ware identiteit van Lola's biologische vader uiteindelijk niet Jamal was, was er een berg waar het leek alsof zijn leven voor altijd zou veranderen. En die korte onthulling was allemaal te danken aan Raven's Olivia die opdook en problemen veroorzaakte.

"Ik moet zeker weten wat ik ga spelen voordat ik er ja op zeg. Je kunt de meest fantastische show ter wereld hebben, maar er zijn gewoon een paar dingen waar ik geen deel van uit zal maken vanwege wat ik als mens geloof", vervolgde Raven. "Dus ik moest er deel van uitmaken, vooral omdat [mede-maker] Lee Daniels, we in het verleden eerder vergaderingen hebben gehad. En hij koos absoluut het [personage] dat, zoals, dit is wat ik zal doen voordat het over de rand gaat."

Hoewel Raven in het tweede seizoen open leek te staan om terug te keren naar Empire, kwam het er nooit van. Toch bleek het zitten op Empire een zeer positieve ervaring voor haar. Het is duidelijk dat de makers van de show ook enthousiast waren over het feit dat ze meeging voor de rit. Ze gaven het personage van Raven zelfs dezelfde naam als degene die haar voor het eerst in de industrie brak.

"Jussie en ik vonden het allebei geweldig," zei Raven over haar Empire-personage met dezelfde naam als degene die ze als kind in The Cosby Show speelde. "En toen ik erachter kwam dat dat de naam was, was het eerste dat in me opkwam, dat was mijn voornaam in deze branche! Ik deed daarna veel en toen nam ik mijn kleine pensioenpauze, in mijn gedachten, en ik kom terug op het toneel met dezelfde naam in een aantal echt sappige scènes! Het is een goed voorteken. Dus wanneer ik die naam Olivia hoor, zal ik er zeker aandacht aan besteden, want het is verbonden met geweldig materiaal."

Aanbevolen: