De waarheid achter Taylor Swift's vriendschap met Phoebe Bridgers

Inhoudsopgave:

De waarheid achter Taylor Swift's vriendschap met Phoebe Bridgers
De waarheid achter Taylor Swift's vriendschap met Phoebe Bridgers
Anonim

Taylor Swift heeft de natie stormenderhand veroverd. Van haar enorme schare fans tot haar recente heropnames van haar oude albums, ze is echt uniek in haar soort.

Wat betreft Phoebe Bridgers, zij is een andere muzikant die een enorme schare fans heeft en zeer geliefd is vanwege haar alternatieve indiemuziek. Toen de twee samenwerkten aan Taylor Swift's heropname van haar vierde studioalbum Red, wilden fans weten hoe de twee vrienden werden en het verhaal achter hun samenwerking.

Wie is Phoebe Bridgers (en hoe ontmoette ze Taylor Swift)?

Phoebe Bridgers is een vrij nieuwe artiest om in de schijnwerpers te staan. Ze was lid van meerdere bands in haar jeugd, waaronder Sloppy Jane, totdat ze een solocarrière begon. Pas toen ze in 2017 haar debuutstudio-album Stranger in the Alps uitbracht, kreeg ze lovende kritieken.

Zelf nog meer in de schijnwerpers zetten was haar tweede studioalbum. Haar album Punisher werd uitgebracht in 2020. Dit wakkerde haar aan bij een meer mainstream publiek. Ze ontving vier Grammy-nominaties nadat Punisher was uitgebracht. Tussen haar albums door vormde ze een groep genaamd Boygenius met collega-indiemuzikanten, Lucy Dacus en Julien Baker. Samen brachten ze in 2018 een EP uit.

Phoebe is door critici een "seriële medewerker" genoemd. Ze heeft op circuits gestaan met Fiona Apple, The 1975, Maggie Rogers, Kid Cudi en meest recentelijk Taylor Swift. De aankondiging van de samenwerking van Swift en Bridgers zorgde ervoor dat Swift's opnieuw opgenomen album langverwachte werd door fans van beide artiesten.

Phoebe Bridgers staat op Taylor Swift's album, Red (Taylor's Version)

In augustus 2021 plaatste Taylor Swift de tracklijst van Red (Taylor's Version) op Instagram. Dit omvatte alle dertig nummers die op het opnieuw opgenomen album zouden staan. Dit is het moment waarop werd onthuld dat Swift en Bridgers samenwerkten om samen op het nummer Nothing New te zingen.

Fans konden het nostalgische en hartverscheurende nummer horen niet lang nadat het was aangekondigd.

Hierdoor vroegen fans zich natuurlijk af hoe de twee vrienden werden en besloten om samen te werken. Tijdens de pers voor Red (Taylor's Version), onthulde Taylor op Late Night With Seth Meyers dat ze contact had gezocht met artiesten die ze graag had gevraagd om haar kluistracks met haar te zingen voor het album.

Ze noemde Phoebe Bridgers zelfs een van haar favoriete artiesten ter wereld en zei: "Als ze het zingt, zal ik ernaar luisteren. Ik hou gewoon van haar stem."

Phoebe Bridgers onthulde ook hoe haar eerste keer sms'en met Taylor Swift was. Ze noemde het een "totaal hoog". Bridgers dacht dat de tekst van Aaron Dessner van The National was, een artiest waarmee zowel Swift als Bridgers hebben gewerkt, maar realiseerde zich al snel dat het van Swift zelf was.

Fans waren geschokt toen ze hoorden dat, hoewel ze samen aan Nothing New hebben samengewerkt, de twee elkaar nooit echt hebben ontmoet. Bridgers heeft gezegd dat ze alleen online vrienden zijn, maar niet kunnen wachten om persoonlijk af te spreken.

Zullen de twee in de toekomst weer samenwerken?

Het moet nog worden bevestigd of Swift en Bridgers in de toekomst zullen samenwerken. Het is duidelijk dat zowel Swift als Bridgers veel respect en liefde hebben voor elkaars muziek. Toen hem werd gevraagd over Nothing New Bridgers zei: "Het is maar een droom geweest" en ze "kon niet enthousiaster zijn" over het nummer."

Swift heeft duidelijk gemaakt dat ze van zowel Phoebe als persoon houdt en haar muziek bewondert. Bridgers heeft hetzelfde gedaan voor Swift's muziek. Toen haar werd gevraagd wat haar favoriete Taylor Swift-nummer was, zei ze meteen het nummer b etty van Swift's 2020-album, folklore.

Hoewel fans meer van de twee samen willen zien, hebben zowel Swift als Bridgers veel te doen in hun eigen carrière. Bridgers was onlangs te horen in een nummer genaamd Silk Chiffon van MUNA. Het nummer ging snel viraal op TikTok en werd beschouwd als een queer volkslied. De bijbehorende videoclip verwijst naar de cultklassieker LGBTQ-film But I'm a Cheerleader.

In 2020 creëerde Bridgers haar eigen platenlabel genaamd Saddest Factory records. Ze zei dat het een droom van haar was om haar eigen platenlabel te hebben.

Swift's Red (Taylor's Version) is nog niet zo lang geleden uitgebracht, maar haar fans vragen zich al af wat de toekomst voor haar gaat betekenen. Haar heropnames waren een succes en fans denken dat 1989 of Speak Now de volgende stap kan zijn voor de artiest. Wie weet, misschien voor Swift's volgende heropname, zal Bridgers op een ander kluisspoor staan. Voorlopig kunnen fans naar Nothing New luisteren en dromen van een nieuwe samenwerking tussen Taylor Swift en Phoebe Bridger.

Aanbevolen: