Wie is Coi Leray? Feiten over de controversiële rapper

Inhoudsopgave:

Wie is Coi Leray? Feiten over de controversiële rapper
Wie is Coi Leray? Feiten over de controversiële rapper
Anonim

Coi Leray is al geruime tijd het gesprek van de dag in hiphop, zij het niet altijd met een goede reden. Afgelopen zomer stond de "TWINNEM"-rapper samen met Flo Milli en Pooh Shiesty op de jaarlijkse XXL Freshman Class-lijst, maar de inzet was hoog omdat ze sindsdien verontwaardiging na verontwaardiging leek te wekken. Haar Rolling Loud-set afgelopen zomer kreeg ook kritiek, en de irritatie van het publiek tegen de rijzende rapster stopte daar gewoon niet.

Dat gezegd hebbende, zijn er echter nog steeds enkele onvertelde verhalen over de controversiële opkomende rapartiest en haar reis naar hiphopfaam. Ze is de dochter van een beroemde hiphopmagazine-magnaat, stopte op 16-jarige leeftijd met de middelbare school en bracht haar rapcarrière helemaal terug in 2018. Hier zijn enkele feiten over Coi Leray en wat de toekomst in petto heeft voor de rapper.

6 Coi Leray's beroemde vader

Coi Leray werd in 1997 geboren in een gezin van een moeder en The Source-mogul Benzino. Benzino, die in het verleden bekend stond om het feit dat hij Eminem beruchte, verliet de jonge Coi, haar vijf broers en haar moeder nadat de rapmagnaat The Source had verlaten. Fast-forward tot op de dag van vandaag delen Leray en haar vader niet bepaald de beste relatie. Ze hebben elkaar de afgelopen maanden naar de keel gegrepen op sociale media en liedjes.

"Mijn vader heeft me in de steek gelaten, maar ik beloof je, ik zal het niet laten / ik wil zeggen fk die man, maar ik word er niet beter van", rapt ze door haar Lil Durk-featuring remix van 'No More Parties', tot haar vaders bewering dat ze 'opgegroeid was in een herenhuis'.

5 Hoe Coi Leray aan haar rapnaam kwam

Coi Leray is eigenlijk niet zomaar een artiestennaam. Geboren als Coi Leray Collins, begon de rapper op 14-jarige leeftijd interesse te krijgen in de cultuur. Alleen geïnspireerd door zijn vader, die destijds een groot mogul was in hiphoppublicaties, nam ze "Coi Leray" als haar bijnaam van de Japanse koi-vis. Ze houdt zo veel van de naam dat ze een grote koi-vis op haar rug heeft getatoeëerd met kleine vlinders en een grote paarse bloem.

"Ik heb altijd geweten dat ik muziek wilde maken, dus uiteindelijk had ik zoiets van, "Fk dit", en stopte met mijn laatste baan. Ik ging naar huis en mijn hart brak en schreef dit nummer genaamd " Goofy A Nas. "En vanaf daar werd het aangestoken. Nadat ik die baan had opgezegd, verhuisde ik terug naar mijn moeder en zorgde ervoor dat het gebeurde", vertelde ze aan Paper Magazine in 2019.

4 Coi Leray's rapcarrière

Leray begon naam te maken en maakte de reis naar hiphoprespect in 2018. Op het hoogtepunt van het SoundCloud-raptijdperk liet de rapper haar doorbraaksingle "Huddy" van Everythingcoz-mixtape vallen, wat leidde tot internationale succes en haar allereerste professionele platencontract bij Republic Records.

"Ik ben opgegroeid met luisteren naar JoJo, Chris Brown, Avril Lavigne, B5. En toen [de] Chicago-golf eenmaal uitkwam, Chief Keef [en] Lil Durk. Ze zijn gewoon zo verlicht. Ik hou van 808's; Ik hou van trapmuziek. Het laat mijn adrenaline pompen. Ik hield ook van de Black Eyed Peas", vertelde ze aan XXL Magazine over haar muzikale helden die haar debuut-EP inspireerden.

3 Coi Leray's deelname aan de 'XXL Freshman Class Of 2021' was controversieel

Het succes van haar doorbraaksingle en de bijbehorende debuut-EP hadden haar een plekje op de XXL Freshman Class-jaarlijst van 2021 opgeleverd. Niet iedereen was er echter blij mee. Leray probeerde haar freestyle-vaardigheid op de proef te stellen bij de Freshman Cypher-showcase naast andere honorees als onderdeel van de traditie, maar het werkte snel averechts op haar. Om haar te verdedigen zei ze echter: "Ik weet dat ik niet de beste freestyler ben, omdat ik niet freestyle. Er zijn genoeg mensen die kunnen freestylen, maar ze kunnen niet de studio in om een hit te maken."

2 Coi Leray stopte op 16-jarige leeftijd met school

Leray beschrijft haar jeugd en begroette haar moeder altijd als haar 'ride-or-die'. Haar ouders gingen snel genoeg uit elkaar nadat Benzino's dagen bij The Source waren geëindigd, en ze delen niet de beste relatie, zelfs niet nadat Leray's rapcarrière van de grond kwam. De jonge Leray, een lastig kind, stopte op 16-jarige leeftijd met school. Vorig jaar ontving ze een erediploma van Montclair High School in New Jersey voor haar prestatie in de rapwereld.

"Ik heb een tijdje een verkoopbaan gehad om op jonge leeftijd mijn eigen appartement en auto te kunnen hebben. Toen ik in de verkoop werkte, moest ik mezelf echt vernederen en de realiteit proeven omdat ik met een minimumloon werkte lange uren, zoals 9 tot 7, en ik haatte het, "herinnerde ze zich, "ik gebruikte dat beetje geld alleen om mijn autoverzekering en huur af te betalen."

1 Coi Leray's debuutalbum

Dus, wat is de toekomst voor Coi Leray? Ondanks al het drama vertoont de 24-jarige duidelijk geen tekenen van vertraging. Haar aankomende debuutalbum, Coi, zal naar verwachting in de late herfst van dit jaar worden uitgebracht, met veel publiciteit. Houd van haar of haat haar, het is interessant om te zien hoe haar carrière van de grond komt en in welke richting ze opgaat.

Aanbevolen: