Is Christopher Nolan bevriend met Michael Caine?

Inhoudsopgave:

Is Christopher Nolan bevriend met Michael Caine?
Is Christopher Nolan bevriend met Michael Caine?
Anonim

Christopher Nolan is lang niet de enige regisseur die steeds dezelfde acteurs gebruikt. Quentin Tarantino is berucht vanwege het herhaaldelijk casten van zijn goede vrienden Christoph W altz en Samuel L. Jackson. En Martin Scorsese kan geen genoeg krijgen van Leonardo DiCaprio en Robert De Niro. Maar de Engelse regisseur doet er alles aan om Sir Michael Caine een rol te laten spelen in bijna al zijn projecten, hoe klein ook.

Tot op heden is Sir Michael Caine te zien geweest in acht films van Christopher Nolan. Dat wil wat zeggen, aangezien Christopher in zijn carrière slechts 11 speelfilms heeft geregisseerd, met uitzondering van zijn aanstaande Oppenheimer-film, evenals zijn documentaires en korte films. Christopher vindt Michael duidelijk een fenomenale acteur. Maar wat is precies de relatie tussen de twee entertainmenticonen?

Waarom blijft Christopher Nolan Sir Michael Caine casten?

Hoewel Sir Michael Caine in een van de slechtste films aller tijden speelde, heeft hij ook in enkele van de beste gezeten. Om nog maar te zwijgen van het feit dat hij gemakkelijk een van de grootste acteurs van zijn generatie is… Of welke generatie dan ook. Maar gezien Christopher Nolan's A-list status als filmmaker, zou hij gemakkelijk elke acteur kunnen inhuren die hij wil. Dus waarom gaat hij steeds weer terug naar dezelfde?

Tijdens een interview met Vulture ter promotie van hun zesde samenwerking, Interstellar, legde Michael uit dat Christopher gelooft dat hij zijn "geluksbrenger" is. Daarom blijft Christopher rollen voor Michael vinden in zijn films, hoe groot of klein ook.

"Als je aan een verhaal denkt, er is altijd wel ergens een man van middelbare of oudere leeftijd", zei Michael tegen Vulture voorafgaand aan zijn betrokkenheid bij hun zevende en achtste samenwerking, respectievelijk Dunkirk en Tenet."In Inception had ik een kleine rol. Ik zou elke rol spelen die hij voor mij schrijft, hoe groot die ook is. Hij beschouwt mij als zijn geluksbrenger. Hij heeft het mis. Hij is mijn geluksbrenger. Ik heb in zes [nu acht] succesvolle foto's geweest."

In een interview in 2020 over hun achtste film samen, Tenet, zei Michael opnieuw dat de twee ongelooflijk succes lijken te vinden wanneer ze samenwerken.

"Alle films die ik met hem heb gemaakt hebben meer dan een miljard dollar binnengehaald. Dus hij moet me in een film hebben, zelfs als hij geen rol voor mij heeft. In Duinkerken was ik slechts een voice-over en ik kreeg facturering in de krediettitel."

Hoe hebben Sir Michael Caine en Christopher Nolan elkaar ontmoet?

Christopher en Michael kenden elkaar niet voordat ze Batman Begins uit 2005 maakten. Maar het is duidelijk dat Christopher een enorme fan was van Michaels filmografie en daarom zocht hij hem op voor de opknapbeurt van Batman.

"[Christopher] woonde bij mij in de buurt in Engeland, op het platteland. Op een zondagochtend stond hij bij mij aan de deur met een script. Ik wist niet wie het was. Ik wist wie hij was toen hij het me vertelde, ik had Memento en Insomnia gezien. En ik dacht: Oh, we gaan een leuke kleine thriller maken, " legde Michael uit aan Vulture. Ik nodigde hem uit en hij zei: 'We gaan Batman doen.' Ik dacht: 'Ik ben te oud voor Batman, tegen wie ga ik spelen?' Hij zei: 'De butler.' 'Wat zal ik zeggen, 'Het avondeten wordt geserveerd'?' Hij zei: 'Nee, de butler is de pleegvader van Batman.' En ik ben een soort vaderfiguur in elk van de films. Ik ben de ouder wordende man die alles regelt."

Zijn Christopher Nolan en Sir Michael Caine vrienden?

Het is onduidelijk hoeveel tijd Christopher en Michael samen doorbrengen als ze niet op de set zijn. Maar aangezien Michael in veel van Christophers beste films heeft gespeeld, brengen de twee al heel wat tijd samen door. Hoewel ze beslist meer een werkrelatie hebben dan een totale vriendschap, heeft Christopher een diep respect voor Michael. Maar op zijn typische Engelse manier van de hogere klasse, komt hij er niet meteen uit om het te zeggen.

"[Christopher heeft] nooit gezegd: 'Hierin hield ik van je.' Hij is niet het soort persoon dat dat zou zeggen, "zei Michael tegen Vulture.

Bovendien geeft Christopher Michael geen speciale privileges. Net als elke acteur is Michael onderworpen aan Christophers beruchte geheimhouding rond zijn projecten.

"Op Interstellar moest ik praktisch de Official Secrets Act ondertekenen voor het geval ik iemand iets zou vertellen. Hij is erg geheimzinnig over alles ", zei Michael. "Toen hij voor het eerst bij mij thuis kwam, nodigde ik hem uit voor een kopje thee. Ik zei dat ik [het script] overdag zou lezen en dat mijn chauffeur het maandag naar hem zou brengen. 'Nee,' hij zei. 'Ik ga hier zitten wachten terwijl je het leest, en dan vertel je me of je het wilt doen of niet.' Ik las het in 45 minuten uit. Hij had een koekje en een kopje thee met mijn mevrouw. Ik zei: 'Ik zal het doen.' Toen nam hij het script en vertrok. Hij zou me niet achterlaten met het script. Hij is geheimzinnig, dat zal ik je vertellen. Terecht. Sommige dingen die hij in films stopt, als iemand het te pakken krijgt, kopieert het meteen."

Aanbevolen: