Michael Caine's vreemde persoonlijke connectie met Christopher Nolan's Interstellar

Inhoudsopgave:

Michael Caine's vreemde persoonlijke connectie met Christopher Nolan's Interstellar
Michael Caine's vreemde persoonlijke connectie met Christopher Nolan's Interstellar
Anonim

Sir Michael Caine speelde misschien in een van de slechtste films ooit gemaakt, maar hij is ook in enkele van de meest invloedrijke en meest geliefde films geweest. Onder zijn indrukwekkende filmografie bevindt zich een niet-zo-kleine film genaamd Interstellar.

Het ruimte-epos van 2014 heeft wat kritiek gekregen vanwege het feit dat het hardhandige thema's heeft en te lang is, maar velen geloven nog steeds dat het bovenaan de lijst van de beste films van Christopher Nolan staat. Een deel hiervan heeft te maken met hoe toegewijd de cast was aan hun personages. Ze trokken persoonlijke connecties met hen om de pagina's van het script leven in te blazen. Maar velen weten niet dat Michael een zeer reële connectie heeft met de wetenschapper die hij op het scherm speelde…

Was Sir Michael Caine Kip Thorne aan het spelen in Interstellar?

Iedereen die ook maar enigszins gefascineerd is door theoretische natuurkunde en astrofysica weet iets over Kip Thorne. En iedereen die iets over Interstellar weet, weet dat Kip niet alleen vanaf het begin als adviseur van de film heeft gediend (geen woordspeling bedoeld), maar ook het personage van Professor Brand, gespeeld door Sir Michael Caine, heeft beïnvloed.

"Ik speelde hem niet [letterlijk], maar ik speelde een Kip Thorne-man", zei Michael in een interview met Vulture in 2014. "Ik kreeg een baard omdat hij een baard heeft. Ik dacht "Dan zal ik eruitzien als een natuurkundige. Ik herinner me dat ik voor het eerst ging zitten, mijn kantoor op de foto, er was een algebra-formule in de kamer, ongeveer 1,20 meter hoog, en die was ongeveer 15 meter lang. Ik zei: 'Heb jij dit gedaan?' Hij zei ja.' 'Hoeveel algebraproblemen zijn dit?' Het was er één. Dat was allemaal één probleem. Ik zei: 'Weet je het antwoord?' Hij zei: 'Ja, ik heb het probleem opgeschreven.'"

Dit is iets waar Michael absoluut niets mee kon. Hij beweerde zelfs dat hij zich in zijn leven nooit "domder" had gevoeld dan toen hij met Kip aan het praten was. Michael deed echter veel inspiratie op door met Kip te praten. Specifiek voor de ontwikkeling van zijn karakter.

"Hij is erg stil, zeer goed geïnformeerd, erg zeker van wat hij doet en zegt. Hij doet niet veel franje rond een gesprek. Maar hij is een buitengewoon aardige man, en ik heb hem leren kennen omdat ik deed mijn best om zo iemand op het scherm te portretteren."

Hoe bereidde Michael Caine zich voor om in de interstellaire ruimte te zijn?

Behalve dat Michael wat tijd met Kip Thorne heeft doorgebracht, beweert Michael een uitgebreide voorbereiding te hebben gedaan om zijn astrofysicus karakter te laten slagen.

"Ik las alles over zwarte gaten en zo. Ik las Kip's papieren. Ik las er een waarin hij zei dat Einstein ongelijk had. Je kon [de wetenschap] echt niet begrijpen. Maar je zou kunnen doen alsof je het begreep. Als je wilt doen alsof je iets begrijpt, kom je erachter wat je niet begrijpt. Dat is wat ik gedaan heb. Zo klinkt het als iemand het begrijpt. Ik baseerde het op hoe Kip over dingen sprak. Hij praat elke dag met Stephen Hawking. Kun je je dat gesprek voorstellen? Je zou er geen woord van begrijpen. Ik baseerde het daar gewoon op, het feit dat ik eruitzag alsof ik alles wist en het publiek niets wist."

Michael Caine's persoonlijke connectie met Interstellar

Hoewel Michael misschien geen directe connectie had met de wiskunde, natuurkunde en algemene wetenschap die zowel zijn karakter als de man op wie hij was gebaseerd, beïnvloedde, had hij wel betrekking op een ander aspect van Interstellar. Dit zou Dylan Thomas' "Do Not Go Gentle Into That Good Night" zijn, een gedicht dat meerdere keren in de film werd voorgedragen, onder meer door Michael zelf. Michael hield niet alleen van het gedicht voordat hij het in de film moest lezen, maar hij kende de dichter ook persoonlijk.

"Ik hou van dat gedicht. Ik kende Dylan Thomas ook heel goed. Ik kende hem, maar hij kende mij niet. Hij was altijd dronken toen je hem ontmoette. Ik weet dat hij dood is, maar ik weet het zeker als je zei: 'Heb je ooit Michael Caine ontmoet,' zou hij zeggen: 'Ik weet het niet.' Hij was een fantastische dichter. Hij was gewoon in de bars en clubs in Londen. Hij was een heel slimme Welshman die te veel dronk, "zei Michael tegen Vulture. "Ik kende het gedicht heel goed. Ik las het toen hij het schreef. Ik wist waar hij vandaan kwam. Het is een geweldig gedicht! En het stond niet in het script. Op een dag maakte ik een scène af en [Christopher Nolan] zei, 'Zou je dit gedicht willen lezen?' Ik las het offscreen, en toen las ik het op het scherm voor de camera. Hij zei gewoon: 'Ik wil dat je dit leest', ik las het, en toen was dat het; hij zei 'dank je' en toen liep hij weg."

Michael Caine hield van de boodschap van Interstellar over het milieu

Het lijdt geen twijfel dat Michael Caine's relatie met Christopher Nolan de belangrijkste reden is waarom hij Interstellar wilde maken. Hij is geciteerd als te zeggen dat hij zowat elke film zou maken met de veelgeprezen regisseur. Tot op heden is hij (in een bepaalde hoedanigheid) te zien geweest in bijna alle speelfilms van Christopher. Maar Michael wilde om een andere reden Interstellar doen… de milieuboodschap.

"Ik denk dat als je ziet wat er op aarde gebeurt, je weet dat we op weg zijn naar Interstellar," beweerde Michael voordat hij zei dat hij ook verbonden was met het thema van het verstrijken van de tijd. "Ik ben niet iemand die zo lang mogelijk wil leven, maar ik heb kleinkinderen waar ik dol op ben. Ze hebben mijn leven veranderd. Ik ben net 20 pond afgevallen. Voor hen!"

Aanbevolen: