Fase vier van de MCU gerangschikt op IMDb

Inhoudsopgave:

Fase vier van de MCU gerangschikt op IMDb
Fase vier van de MCU gerangschikt op IMDb
Anonim

De derde fase van het Marvel Cinematic Universe eindigde met het verlies van enkele van de meest geliefde personages van de MCU. Het was bitterzoet, maar het legde ook de basis voor tal van nieuwe interessante verhaallijnen om te ontwikkelen.

Phase Four bevat veel ongelooflijke series en films die de harten van de fans hebben gestolen, en er zullen er nog veel meer volgen. De volgende release zal de Moon Knight-serie zijn. Daarna is er de tweede Doctor Strange-film: Doctor Strange and the Multiverse of Madness, Thor: Love and Thunder, Black Panther: Wakanda Forever en nog veel meer. Dit zijn de Phase Four-series en films die Marvel tot nu toe heeft uitgebracht, gerangschikt op IMDb.

9 'Eternals' - 6.4/10

De wereld veranderde volledig na de blip, niet alleen voor mensen maar ook voor alle andere wezens die de aarde bewonen. De film Eternals laat de wereld kennismaken met een ras van onsterfelijke wezens die sinds het begin van de wereld in het geheim de loop van de geschiedenis hebben bepaald. Met Angelina Jolie, Gemma Chan, Richard Madden en vele andere supersterren, toont deze film de strijd die de Eternals voeren tegen de Deviants, een van 's werelds grootste bedreigingen.

8 'Black Widow' - 6.7/10

In 2021 bracht Marvel eindelijk de langverwachte Black Widow-film uit. Natasha Romanoff van Scarlett Johansson was zo'n belangrijk onderdeel van de MCU, teruggaand naar de tweede Iron Man-film in 2009, maar om de een of andere reden had ze tot vorig jaar geen op zichzelf staande film. Uiteraard moest de film na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame een prequel zijn, maar dat maakte het niet minder interessant. Natasha's leven was gevuld met tragedie en gevaar, maar ze is erin geslaagd om door te zetten, en nog verbazingwekkender, ze is optimistisch en onbaatzuchtig gebleven. Absoluut een must-watch voor alle MCU-fans.

7 'The Falcon And The Winter Soldier' - 7.3/10

Captain America die zijn schild opgaf aan het einde van Endgame was een van de meest schokkende plotwendingen in de MCU. De Falcon and the Winter Soldier-serie gaat over de nasleep. Met in de hoofdrol Anthony Mackie en Sebastian Stan, volgt de vriendschap tussen Bucky Barnes, de Winter-soldaat, en Sam Wilson, de Falcon, terwijl ze proberen de wereld te helpen zich aan te passen aan de realiteit na de blip. Het benadert op slimme wijze veel belangrijke sociale onderwerpen zoals racisme, geestelijke gezondheid, de wereldwijde vluchtelingencrisis, enz., en Sebastian en Anthony hebben hun personages feilloos geportretteerd.

6 'Shang-Chi en de legende van de tien ringen' - 7.5/10

Een van de nieuwste toevoegingen aan het Marvel Cinematic Universe is de geweldige Shang-Chi. In Shang-Chi en de legende van de tien ringen moet Shang-Chi terugkeren naar een leven dat hij dacht te hebben achtergelaten toen zijn familie en de wereld worden bedreigd door de tien ringen.

Deze voormalige moordenaar en meester van vechtsporten, gespeeld door de Canadese acteur Simu Liu, begint met tegenzin aan deze reis waar hij zich verzoent met zijn verleden en een nieuw doel in het leven vindt.

5 'Wat als…?' - 7.5/10

Wat als…? is de eerste animatieserie in de MCU en het uitgangspunt is onweerstaanbaar voor elke Marvel-fan. Elke aflevering staat op zichzelf en volgt een alternatieve verhaallijn voor elk personage, ervan uitgaande dat één ding in de canon anders ging. De meeste fans hebben zich op een of ander moment afgevraagd wat had kunnen zijn, en zoals altijd leverde Marvel het op. Het eerste seizoen kwam vorig jaar uit en omdat de respons zo geweldig was, is de show verlengd voor een tweede seizoen.

4 'Hawkeye' - 7.7/10

Hawkeye is de enige Avenger die zijn eigen film niet kreeg, maar Marvel betaalde Clint Barton terug door hem zijn eigen serie te geven. Jeremy Renner keerde terug naar de rol van Hawkeye, niet als Avenger, maar als mentor.

Na Endgame en het traumatische verlies van zijn beste vriendin Natasha, besloot hij de fakkel door te geven aan Kate Bishop (gespeeld door Hailee Steinfeld), een jonge boogschutter die altijd tegen hem opkeek. De serie onderzoekt niet alleen hun vriendschap, maar ook de manier waarop ze omgaan met hun trauma, terwijl ze proberen de wereld te redden van de nieuwste dreiging.

3 'WandaVision' - 8/10

Het is veilig om te zeggen dat WandaVision alles heeft veranderd in het Marvel Cinematic Universe. In het begin was het nogal verwarrend, gezien het lot van Vision in Avengers: Infinity War, maar naarmate de show vordert, wordt het steeds boeiender en angstaanjagender. Kijkers ontdekken al snel dat WandaVision, een schijnbaar bescheiden sitcom-achtige show, eigenlijk een ingewikkelde psychologische verhaallijn heeft, gebaseerd op Wanda's coping-mechanismen en haar gebrek aan kennis over de omvang van haar krachten. Elizabeth Olsen en Paul Bettany hebben de al hoge verwachtingen van de wereld overtroffen, en fans kunnen niet wachten om te zien wat de Scarlet Witch gaat doen in Doctor Strange and the Multiverse of Madness.

2 'Loki' - 8.3/10

Loki is misschien wel de meest geliefde schurk in de MCU, en zijn dood in Infinity War was hartverscheurend. Dat was echter niet het einde van zijn reis. In Endgame, wanneer de Avengers terug in de tijd reizen om de Tesseract op te halen en Tony Stark het per ongeluk verliest, vindt Loki het en gebruikt het om te ontsnappen. Dit opent een nieuwe tijdlijn en de nieuwe serie Loki vertelt het verhaal van zijn avonturen in deze nieuwe tak van de realiteit. Tom Hiddleston zal niet snel weglopen van het personage, zo lijkt het, aangezien er een nieuw seizoen in de maak is.

1 'Spider-Man: No Way Home' - 8.5/10

De nieuwste release van Phase Four is ook de film met de hoogste IMDb-score tot nu toe. Spider-Man: No Way Home is de derde film van Tom Holland als Spider-Man, en het was extra speciaal omdat er twee van de beste acteurs in zaten die het personage voor hem speelden: Tobey Maguire en Andrew Garfield. De film is in alle opzichten perfect, met de juiste hoeveelheid komedie, een gezonde dosis drama, een triest maar hoopvol einde en natuurlijk een van de grootste cross-overs aller tijden.

Aanbevolen: