Hoe Jean-Claude Van Damme echt over zijn carrière denkt

Inhoudsopgave:

Hoe Jean-Claude Van Damme echt over zijn carrière denkt
Hoe Jean-Claude Van Damme echt over zijn carrière denkt
Anonim

Jean-Claude Van Damme heeft een buitengewoon ongebruikelijke carrière achter de rug. Hoewel de in België geboren superster vooral bekend staat als een meester in vechtsporten, was het acteren dat hem als kind inspireerde. In het bijzonder de iconische film Lawrence of Arabia. Ook al leek hij een verlangen te hebben om een carrière in film en televisie na te streven, zijn passie voor vechtsporten stal hem een paar jaar weg.

Maar zijn liefde voor karate, Muay Thai, Taekwondo, dansen en gewichtheffen gaf hem de discipline om acteren na te streven. Met $ 3000 op zak vloog hij naar de VS om zijn dromen waar te maken. Na een paar pogingen kreeg hij de hoofdrol in Bloodsport en begon zijn carrière. Maar Jean-Claude raakte onderweg een paar keer in een dip, vooral eind jaren negentig na zijn eerste kassabom, Double Team. Dit heeft ertoe geleid dat fans zich afvragen waar hij heen is gegaan en hoe hij zich voelt over wat hij wel en niet heeft bereikt…

Wat is er met Jean-Claude Van Damme gebeurd?

Hij maakt nog steeds films… dat is wat er is gebeurd. De carrière van Jean-Claude Van Damme is nooit echt gestopt. Zijn tijd in de schijnwerpers mogen hebben, maar de man is altijd aan het werk. Tot op heden heeft Jean-Claude 76 acteercredits op zijn naam staan. Het zijn misschien niet de meest bekende credits, maar ze zijn geliefd bij zijn cult-achtige fanbase die zijn zijde nooit heeft verlaten sinds zijn carrière eind jaren '80 van start ging.

Er was een tijd dat Jean-Claude zijn carrière naar een hoger niveau had kunnen tillen door lid te worden van een van de meest succesvolle franchises ooit, maar dat is niet helemaal gelukt. Er zijn zelfs een paar keer geweest dat Jean-Claude nog een kans had kunnen krijgen op het mega-sterrendom, maar een ander pad had gekozen. Maar hij vindt het niet erg. Hij heeft zelfs veel respect voor het publiek waarvoor hij zijn films maakt.

"Veel van mijn fans zijn eenvoudige mensen, arbeiders, gaan naar de fabriek, ze wachten op de volgende Van Damme-film, en ze gaan en ze drinken een biertje. Dat is mijn publiek, en die mensen zijn geweldig", zei Jean-Claude tijdens een interview in 2017 met Vulture waarin hij zijn zeer succesvolle serie Jean-Claude Van Johnson promootte.

Jean-Claude vindt het geweldig dat hij films kan maken die mensen uit "de denkmodus" halen, omdat hij weet dat dat absoluut noodzakelijk kan zijn. Vooral omdat zovelen van ons vastlopen in deprimerend nieuws, technologie en de algemene chaos van het dagelijks leven.

Momenteel bereidt Jean-Claude zich voor om te schitteren in zijn laatste actiefilm, zo zegt hij.

"Ik wilde het podium verlaten, maar met een heroverweging van mijn carrière, te beginnen met Bloodsport, degene waar ik beroemd begon te worden. Ik wil dat dit een nieuwe Bloodsport wordt, maar op een hoger niveau," Jean- Claude zei tegen Deadline over zijn aankomende film, What's My Name?."In de film ben ik op weg naar mijn carrière, en als ik uit een première van een andere actiefilm kom, ben ik niet gelukkig omdat ik de afgelopen 30 jaar in hotels heb gewoond, wat eigenlijk waar is. We gaan echte elementen uit mijn echte leven en wat er met mij is gebeurd. Ik kwam uit België, helemaal naar Hollywood. Het is me gelukt, ik heb gefaald, ik kwam terug. Dus ik loop daarna de straat op. de première, en boem! - een auto raakt me omdat ik dronken ben. Als ik wakker word van de impact, weet ik niet hoe ik heet, en niemand herkent me."

Hoe denkt Jean-Claude over zijn carrière

In zijn interview in 2017 met Vulture maakte Jean-Claude duidelijk dat hij zich er terdege van bewust is dat zijn carrière op een eb en vloed is gekomen. Maar hij benadert het niet vanuit een oordeel, zoals zovelen doen. Hij weet dat de industrie zo werkt en is dankbaar voor wat hij heeft gekregen.

"De filmindustrie is een van de mooiste bedrijven ter wereld - entertainment, Hollywood - maar het is niet alles. Hoe ouder je wordt, 55, 56, je begint te begrijpen dat het leven kort wordt. Je kent het getal 1-100 toch? Dus een kwart, de helft, tweederde - als je bijna tweederde bent, gaat het eenderde als de normale database, of korter? Dus we moeten meer doen, "zei hij tegen Vulture.

In een zeer recente retrospectieve, deed Jean-Claude met Netflix Film Club, verklaarde hij dat hij het gevoel heeft veel geluk te hebben gehad in zijn carrière.

"Mijn wens is dat ik op een dag een documentaire kan maken van 'hoe heb ik het gedaan?'. Want als je me vandaag vraagt: 'Kun je opnieuw doen wat je hebt gedaan?' Ik zal zeggen: 'Ik kan het niet, bro. Ik kan het niet, het is gewoon te moeilijk.' Het leven gaat snel. Ik heb geluk in dit vak, weet je? Het is geen baan van acht tot vijf."

Aanbevolen: