Jennifer Lawrence is niet alleen een Oscar-winnaar: haar andere grootste prijzen en nominaties

Inhoudsopgave:

Jennifer Lawrence is niet alleen een Oscar-winnaar: haar andere grootste prijzen en nominaties
Jennifer Lawrence is niet alleen een Oscar-winnaar: haar andere grootste prijzen en nominaties
Anonim

Hollywood-ster Jennifer Lawrence werd begin 2010 beroemd, toen ze de acteerindustrie stormenderhand veroverde. Sindsdien lijkt de actrice een beetje aan populariteit te hebben ingeboet - maar dat betekent zeker niet dat ze niet nog steeds succesvol en erg rijk is.

Vandaag bekijken we enkele van de meest indrukwekkende onderscheidingen die de actrice ontving. Van het winnen van een Academy Award tot het bezitten van een flink aantal Teen Choice Awards - blijf scrollen om enkele van de meest indrukwekkende prijzen te zien waarvoor de actrice werd genomineerd (en won)!

6 Jennifer Lawrence was genomineerd voor vier Academy Awards - en ze won er één

We trappen de lijst af met de meest prestigieuze prijs van allemaal: de Oscars. In 2012 werd de actrice genomineerd in de categorie Beste Actrice voor haar vertolking van Ree Dolly in het coming-of-age mysteriedrama Winter's Bone. In 2013 won ze de prijs in de categorie Beste Actrice voor haar vertolking van Tiffany Maxwell in het romantische komedie-drama Silver Linings Playbook.

In 2014 werd ze genomineerd in de categorie beste vrouwelijke bijrol voor haar vertolking van Rosalyn Rosenfeld in de zwarte misdaadkomedie American Hustle, en in 2016 werd ze opnieuw genomineerd in de categorie Beste Actrice - dit keer voor haar vertolking van het titulaire personage in het biografische komedie-drama Joy.

5 Jennifer Lawrence was genomineerd voor vijf Golden Globe Awards - en ze won er drie

Volgende op de lijst zijn de Golden Globe Awards. In 2011 werd ze genomineerd in de categorie Beste Actrice in een Filmdrama voor haar rol in Winter's Bone. Ze won tweemaal in de categorie Beste Actrice in een Muzikale Film of Komedie - een keer voor de hoofdrol in Silver Linings Playbook in 2013 en een keer voor de hoofdrol in Joy in 2016.

In 2014 won ze in de categorie beste vrouwelijke bijrol in een film voor haar rol in American Hustle. Meest recent werd de actrice genomineerd in de categorie Beste Actrice in een Film – Musical of Komedie voor haar vertolking van Kate Dibiasky in de sci-fi film Don't Look Up - een rol die ze toegaf dat een beetje improvisatie nodig was.

4 Jennifer Lawrence was genomineerd voor 13 Critics' Choice Movie Awards - en ze won er vier

Laten we verder gaan met de nominaties en overwinningen van Jennifer Lawrence bij de Critics' Choice Movie Awards. In 2011 werd de actrice genomineerd in de categorieën Beste Actrice en Beste Jonge Performer voor haar rol in Winter's Bone. In 2012 werd ze genomineerd in de categorie Beste Actrice en won ze in de categorieën Best Acting Ensemble en Beste Actrice in een Komedie voor haar rol in Silver Linings Playbook. Datzelfde jaar won ze ook in de categorie Beste Actrice in een Actiefilm voor haar vertolking van Katniss Everdeen in de dystopische actiefilm The Hunger Games.

In 2014 werd ze genomineerd in de categorie Beste vrouwelijke bijrol en won ze in de categorie Best Acting Ensemble voor de film American Hustle. Datzelfde jaar werd ze ook genomineerd in de categorie Beste Actrice in een Actiefilm voor haar rol in The Hunger Games: Mockingjay – Part 1, en de volgende twee opeenvolgende jaren werd ze opnieuw genomineerd in dezelfde categorie - voor The Hunger Games: Mockingjay – Deel 1 en The Hunger Games: Mockingjay – Deel 2.

In 2016 werd ze genomineerd in de categorieën Beste Actrice en Beste Actrice in een Komedie voor haar rol in Joy, en dit jaar werd ze genomineerd in de categorie Best Acting Ensemble voor Don't Look Up.

3 Jennifer Lawrence was genomineerd voor 11 People's Choice Awards - en ze won er zes

Jennifer Lawrence werd ook een aantal keer genomineerd voor de People's Choice Awards. De actrice werd in 2012 genomineerd in de categorieën Favorite Movie Superhero en Favorite Ensemble Movie Cast voor haar vertolking van Raven/Mystique in de superheld X-Men: First Class. In 2013 won ze in de categorieën Favorite Movie Actress, Favorite Face of Heroism en Favorite On-Screen Chemistry voor haar rol in The Hunger Games.

In 2015 werd Lawrence genomineerd in de categorie Favorite Movie Actress, en won ze in de categorie Favorite Action Movie Actress voor haar rol in X-Men: Days of Future Past. Ten slotte werd ze in 2018 genomineerd in de categorieën Drama Movie Star en Female Movie Star voor haar vertolking van Dominika Egorova in de spionagethriller Red Sparrow.

2 Jennifer Lawrence was genomineerd voor twee British Academy Film Awards - en ze won er één

Volgende op de lijst zijn de British Academy Film Awards. Jennifer Lawrence werd in 2013 genomineerd in de categorie Beste Actrice in een Hoofdrol voor haar rol in Silver Linings Playbook - en won in 2014 in de categorie Beste Actrice in een Bijrol voor haar rol in American Hustle.

1 Jennifer Lawrence was genomineerd voor vijf Screen Actors Guild Awards - en ze won er twee

Ten slotte werd Jennifer Lawrence in 2011 genomineerd in de categorie Outstanding Performance by a Female Actor in a Leading Role in a Motion Picture voor haar rol in Winter's Bone. In 2013 werd ze genomineerd in de categorie Outstanding Performance by an Ensemble Cast in a Motion Picture en won ze in de categorie Outstanding Performance by a Female Actor in a Leading Role in a Motion Picture voor haar rol in Silver Linings Playbook.

In 2014 werd ze genomineerd in de categorie Outstanding Performance by a Female Actor in a Supporting Role in a Motion Picture en won ze in de categorie Outstanding Performance by an Ensemble Cast in a Motion Picture voor American Hustle. Ten slotte is ze momenteel genomineerd in de categorie Outstanding Performance by an Ensemble Cast in a Motion Picture voor de film Don't Look Up.

Aanbevolen: