Samenzweringstheoreticus David Icke's vreemdste ideeën

Inhoudsopgave:

Samenzweringstheoreticus David Icke's vreemdste ideeën
Samenzweringstheoreticus David Icke's vreemdste ideeën
Anonim

Als je nog nooit hebt gehoord van complottheoreticus David Icke, heb je misschien onder een steen geleefd. Dit is iets wat je misschien gelooft dat Icke zelf heeft gedaan, als je hoort over de wilde samenzweringen waar hij niet alleen vast in gelooft, maar zelfs naar de wereld heeft gebracht. Icke, 69, is beroemd geworden om zijn ongelooflijke theorieën, die variëren van reptielachtige buitenaardse wezens die de wereld besturen (dat doen ze niet) tot mobiele telefoonnetwerken die verantwoordelijk zijn voor de COVID-19-pandemie (ze zijn niet).

Icke, een voormalig voetballer, beweert in 1990 een paranormale visioen te hebben gehad die hem dwong een leven te beginnen van het verspreiden van "waarheid" onder de mensen van de wereld. Sindsdien is hij begonnen met het schrijven van een aantal boeken waarin hij zijn standpunten uitlegt, naast het spreken in tv-shows en het produceren van video's die zijn standpunten uitleggen. Icke is het onderwerp geweest van veel kritiek op zijn theorieën, die volgens velen niet alleen verkeerd en gevaarlijk zijn, maar ook nauwelijks verhuld antisemitisme. Maar wat gelooft Icke precies? Hier zijn enkele van zijn gekste theorieën tot nu toe.

6 Icke heeft ten onrechte beweerd dat het COVID-19-vaccin 'gentherapie' is

Icke voegde zich bij de stemmen van vele antivax-groepen over de hele wereld en gaf zijn eigen interpretatie van de uitrol van het COVID-19-vaccin over de hele wereld door te beweren dat er sinistere bedoelingen achter zaten. Een van zijn belangrijkste beweringen over het vaccin is dat het een vorm van 'gentherapie' is, die onbewust aan patiënten wordt gegeven. Hij is van mening dat het vaccin de DNA-structuur van een individu verandert, in plaats van het lichaam een blauwdruk te geven om antilichamen tegen het virus te maken. Icke maakt deze beweringen, ondanks dat hij geen enkele wetenschappelijke achtergrond heeft.

Naast zijn andere beweringen over het kwaad van het vaccin, beweert Icke ook dat het onvruchtbaarheid veroorzaakt, de overdracht van ziekten niet vermindert en zelfs niet per definitie een vaccin is. Al deze "theorieën" worden door geen enkel onderzoek ondersteund en de samenzweringen van Icke over het vaccin zijn door wetenschappers ontkracht.

5 David Icke denkt dat de aarde wordt gerund door hagedissen

Een van Icke's bekendste, en zeker meest ongelooflijke theorieën, betreft hagedissen. Reptielachtige wezens die archons worden genoemd, meent Icke, hebben de wereld overgenomen zonder dat we het weten, en manipuleren de mensheid op subtiele wijze - waardoor ze niet echt kan floreren. Deze snode reptielen, die de aarde koloniseerden en duizenden jaren geleden met hun bemoeienis begonnen, kunnen echter worden verslagen, maar alleen als de mensheid wakker wordt voor de waarheid van hun bestaan en hun harten met liefde vult.

4 David Icke denkt dat de Illuminati de wereld runnen

Icke's geloof in de Archons is verbonden met zijn geloof in de Illuminati - een populaire samenzweringstheorie die stelt dat een geheime organisatie de wereld bestuurt en controleert voor eigen gewin. Icke beweert dat de groep doelbewust problemen in de wereld creëert - zoals terreuraanslagen, moorden en ziektes - zodat ze kunnen profiteren door vooraf voorbereide 'oplossingen' te bieden en zo nog meer macht te krijgen.

3 David Icke denkt dat onze geest wordt bestuurd door een geheim ruimtestation op de maan

Een andere van Icke's onwaarschijnlijke theorieën stelt dat onze geest wordt bestuurd door een geheim ruimtestation op de maan, dat geestcontrole over ons allemaal heeft en dicteert hoe we ons leven leiden.

"We leven in een droomwereld in een droomwereld", heeft Icke gezegd, "een Matrix in het virtual-reality-universum - en het wordt uitgezonden vanaf de maan. Tenzij mensen zichzelf dwingen om volledig bewust te worden, zullen hun geesten zijn de geest van de maan."

De maan, denkt hij, ha alt zijn kracht ook uit de ringen van Saturnus (waarvan Icke ook gelooft dat ze kunstmatig door de archonten zijn gemaakt.)

2 De COVID-19-pandemie is verbonden met het 5G-netwerk, zegt David Icke

Een van Icke's meest recente en bizarre theorieën zegt dat de COVID-19-pandemie helemaal niet wordt veroorzaakt door een virus, maar echt een gevolg is van de uitrol van het 5G-netwerk, en hij heeft gesuggereerd dat de pandemie is een hoax die is gemaakt om de ware oorzaak van ziekte in de bevolking te maskeren. Zoals met de meeste complottheorieën van dit soort, wordt Icke's 5G-theorie zonder wetenschappelijke onderbouwing geleverd.

Voor zijn controversiële opmerkingen werd Icke's Twitter-account opgeschort en werden er limieten gesteld aan zijn YouTube-kanaal - waarmee hij de meeste van zijn berichten uitzendt. Icke's opmerkingen hierover hadden ook een antisemitische inslag, waarvoor hij zwaar werd bekritiseerd. Icke heeft ook anti-lockdown-sentimenten geuit.

1 David Icke beweerde ook de 'zoon van God' te zijn

De voormalige voetballer staat zeker bekend om zijn bizarre uitspraken, maar zijn bewering uit 1991 dat hij de 'zoon van God' is, is misschien wel een van zijn meest schandalige. Tijdens een bijzonder pijnlijk interview met BBC-journalist Terry Wogan, werd Icke gevraagd of hij zichzelf als een zoon van God beschouwde, en impliceerde dat hij zichzelf met Jezus vergeleek. Tijdens dit interview beweerde de theoreticus ook dat het VK op het punt stond te worden overspoeld door verwoestende vloedgolven, die het land bijna zouden vernietigen.

Klimaatverandering-ontkenner, wetenschap-ontkenner en anti-vaxxer. Het lijkt erop dat Icke het hele scala aan wilde samenzweringstheorieën beheert waarop hij zich kan abonneren, en zelf veel 'innovatieve' overtuigingen naar voren heeft gebracht. Zijn wilde theorieën blijven de aandacht trekken, wat hem miljoenen oplevert uit boekverkopen, advertentie-inkomsten van zijn sociale media-pagina's en spreekbeurten. Het lijkt erop dat de fascinatie voor deze man niet snel zal afnemen, aangezien hij volgelingen over de hele wereld blijft aantrekken.

Aanbevolen: