De waarheid over het vermogen van Eric Dane in 2022

Inhoudsopgave:

De waarheid over het vermogen van Eric Dane in 2022
De waarheid over het vermogen van Eric Dane in 2022
Anonim

Zelfs vandaag herinneren fans zich Eric Dane misschien het best als de acteur die playboy Mark Sloan speelde in het langlopende medische drama Grey's Anatomy. Velen beschouwen het ook als de doorbraakrol van Dane, ondanks dat hij sinds het begin van de jaren '90 in Hollywood werkt.

Zoals oude kijkers van de serie zich misschien herinneren, werd Dane's personage vermoord kort na het verlaten van zijn liefdesinteresse op het scherm, Lexie (Chyler Leigh). En hoewel de acteur even terugkwam om zijn rol in het medische drama opnieuw te spelen, is het ook veilig om te zeggen dat Dane sindsdien McSteamy niet meer speelt.

In feite heeft de ervaren acteur het druk gehad sinds hij de serie heeft verlaten. Het is ook vermeldenswaard dat Dane ook verschillende grote filmrollen boekte terwijl hij ook aan het medische drama werkte.

Deze omvatten projecten in verschillende genres, waaronder sci-fi, avontuur, drama en romantische komedie.

Het is inderdaad een bewijs van de veelzijdigheid van Dane als acteur. Wat nog belangrijker is, dit kan ook gedeeltelijk verklaren hoe hij in de loop der jaren zijn indrukwekkende vermogen heeft weten te vergaren.

Hij is misschien het best bekend om zijn tv-werk, maar Eric Dane is geen onbekende in films

Het kan puur toeval zijn geweest, maar Dane belandde uiteindelijk in de rol van Multiple Man in X-Men: The Last Stand rond dezelfde tijd dat hij werd gecast als Mark Sloan. Kort daarna speelde de acteur ook in het avonturendrama Open Water 2: Adrift, dat gebaseerd is op ware gebeurtenissen.

Kort daarna voegde Dane zich ook bij de cast van het komische drama Marley & Me, met Jennifer Aniston en Owen Wilson als headliner. In de film speelde de acteur de enige vriend van Wilson, Sebastian.

"Sebastian leidt wat de ideale levensstijl van een alleenstaande man lijkt te zijn", legde de acteur uit tijdens een interview met Emanuel Levy.“Sebastian is altijd blij om naar John te luisteren en hem advies te geven – zolang er geen mooie vrouw en potentiële verovering langskomt om hen af te leiden.”

Ondertussen speelde Dane ook in het ensemble rom-com Valentine's Day, waar hij een NFL-speler speelde die een relatie heeft met Bradley Cooper. De twee acteurs deelden zelfs een kusscène, waardoor hun tegenspeler, Jessica Alba, een beetje "jaloers" werd.

“Op Valentijnsdag, toen Bradley Cooper zijn zoenscène had met een andere acteur… had ik een beetje zoiets van: 'Man! Daar had ik bij kunnen zijn!' biechtte de actrice op tijdens de show van The Kyle and Jackie O voor de Australische radiozender 2DayFm.

Eric Dane heeft ook enkele belangrijke serierollen geland na 'Grey's Anatomy'

Na jarenlang aan een medisch drama te hebben gewerkt, verruilde Dane de OK voor een slagschip in het TNT-drama The Last Ship. Het bleek dat het project precies op het juiste moment kwam voor de acteur.

"Het was drie weken nadat ik Grey's had ingepakt toen dit allemaal gebeurde, en het was gewoon iets dat ik niet kon laten liggen", vertelde Dane aan Showbiz Junkies.

"Het ontvouwde zich gewoon perfect en was gewoon de perfecte storm van omstandigheden die me hierheen leidden."

The Last Ship werd ook geproduceerd door Michael Bay en voor Dane was dat een van de belangrijkste verkoopargumenten van de show.

“Nou, ten eerste was het een Michael Bay-show, en het actiegenre is altijd intrigerend voor mij geweest”, legde de acteur uit.

"Ik heb het script gelezen en behalve dat het wat het ook is, virus, actie, drama, geen drama, is het een van de beste teksten die ik ooit heb gelezen."

Tegelijkertijd vertelde showrunner Hank Steinberg ook aan The Hollywood Reporter dat Bay er verantwoordelijk voor was om "Eric Dane ertoe te brengen de pilot te doen."

"Natuurlijk kan het geen kwaad om Eric Dane te hebben als je op zoek bent naar vrouwelijk kijkers," voegde hij er later aan toe. "Dat regelt veel van de vleermuis." The Last Ship duurde vijf seizoenen.

Ondertussen, meer recentelijk, voegde Dane zich bij de cast van het HBO-hitdrama Euphoria als Nate's (Jacob Elordi) vader, Cal Jacobs. Al vroeg maakte de acteur duidelijk dat hij volledig toegewijd was aan het vertolken van een getrouwde man met een explosief geheim, zelfs als dat gepaard ging met een zekere mate van naaktheid.

"Ik ben bereid om alles te doen dat cruciaal is voor het verhaal en cruciaal om een heel echt en waarheidsgetrouw gevoel te creëren over hoe het verhaal zal verlopen", vertelde Dane aan Entertainment Weekly.

Op een gegeven moment filmde de acteur zelfs een scène met frontale naaktheid toen werd onthuld dat zijn personage een 17-jarig transmeisje had aangevallen.

"Ik snap gewoon niet hoe je zo'n scène filmt zonder naaktheid te tonen", legde de acteur uit. 'En, weet je, het komt een beetje overeen met de inzet. De inzet is zo hoog, je kunt eigenlijk niets achterhouden.”

Dit is de nettowaarde van Eric Dane vandaag

Volgens schattingen is Dane momenteel tussen de $ 7 en $ 8 miljoen waard. Op dit moment is het onduidelijk hoeveel de acteur betaald krijgt voor zijn rol in Euphoria, vooral omdat hij bijna onherkenbaar is voor originele Grey's fans. Dat gezegd hebbende, is het veilig om te zeggen dat zijn salaris in lijn zou zijn met zijn even getalenteerde co-sterren.

Aan de andere kant is het ook waarschijnlijk dat Dane een goede vergoeding voor zichzelf heeft weten te bedingen voor zijn korte terugkeer in Grey's Anatomy.

Ondertussen speelt Dane naast Euphoria ook de hoofdrol in het aankomende misdaaddrama Little Dixie. De cast bestaat ook uit Frank Grillo en Annabeth Gish die voor het laatst te zien waren in de Netflix-miniserie Midnight Mass.

Aanbevolen: