De schokkende reden waarom Mike Tyson echt verscheen in 'The Hangover

Inhoudsopgave:

De schokkende reden waarom Mike Tyson echt verscheen in 'The Hangover
De schokkende reden waarom Mike Tyson echt verscheen in 'The Hangover
Anonim

Een van de meest populaire komedies van de jaren 2000, The Hangover maakte bekende namen van zijn leidende mannen: Bradley Cooper, Zach Galifianakis en Ed Helms.

Maar als het erop aankomt om The Hangover oorspronkelijk te casten, hebben de filmmakers een paar uitdagingen voor de boeg. Verschillende van de acteurs die in eerste instantie werden overwogen, waren niet geschikt voor het project of wezen het af.

Eén ster die wel een cameo in de film accepteerde, is niemand minder dan voormalig professionele bokser Mike Tyson. De meerderheid van de fans vond het geweldig om Tyson in de film te zien, en zijn rol was zo'n succes bij het publiek dat hij werd uitgenodigd om het opnieuw te spelen in het vervolg, dat in 2011 werd uitgebracht.

Tyson sloot ook een vriendschap met Bradley Cooper nadat de twee samen aan de franchise hadden gewerkt. De echte reden waarom Tyson zich in de eerste plaats heeft aangemeld om The Hangover te doen, is echter een beetje verrassend.

‘The Hangover’ was een hit

The Hangover was een van de meest succesvolle films van 2009. In navolging van het verhaal van vier mannen die naar Las Vegas reizen voor een vrijgezellenfeest, dan de bruidegom verliezen en vergeten wat er is gebeurd, spelen Bradley Cooper, Zach Galifianakis de hoofdrol, en Ed Helms.

De film presteerde zo goed aan de kassa, met een brutowinst van meer dan $ 465 miljoen van een budget van 30 miljoen, dat er twee sequels uit voortkwamen die in 2009 en 2011 werden uitgebracht.

Samen met de hoofdrolspelers had de film ook een opmerkelijke gastster: Mike Tyson, de voormalige professionele bokser.

De rol van Mike Tyson in 'The Hangover'

In The Hangover speelt Mike Tyson zichzelf. Wanneer de groep vrienden (die zichzelf de Wolfpack noemen) het vrijgezellenfeest viert, drinken ze te veel en breken ze uiteindelijk in op het eigendom van Mike Tyson en stelen ze zijn gewaardeerde tijger.

Als ze de tijger in hun hotelkamer vinden, verdoven ze de tijger en proberen ze hem terug naar Tyson te vervoeren, waarbij sommigen daarbij worden gekrabd.

Als ze aankomen bij het huis van Mike Tyson, laat hij hen de beveiligingsbeelden zien die zijn gemaakt op zijn landgoed, wat hen een idee geeft wanneer hun vriend vermist is geraakt.

Mike Tyson speelt zichzelf in The Hangover
Mike Tyson speelt zichzelf in The Hangover

Op een bepaald moment in de film slaat Tyson het personage van Alan (gespeeld door Galifianakis) terwijl hij zich afvraagt waarom de mannen zijn tijger hebben gestolen.

Waarom Mike Tyson echt verscheen in 'The Hangover'

De echte reden waarom Mike Tyson in de film verscheen, lijkt onduidelijk. IMDb meldt dat Mike Tyson in The Hangover verscheen omdat hij geld nodig had. Op de site staat ook dat hij illegale middelen gebruikte terwijl hij aan het filmen was.

Volgens Cheat Sheet wist Tyson echter niet waar hij voor intekende.

"Iemand had me iets over een film verteld, maar ik was niet coherent over waar hij het over had", onthulde de voormalige bokser in 2013 (via Cheat Sheet). "Ze lieten het klinken alsof het een low-budget film was, geen serieuze film."

Toen Tyson Zach Galifianakis en Justin Bartha, zijn toekomstige co-sterren, ontmoette, noemden ze de film, maar hij wist niet waar ze het over hadden.

Ze zeiden: 'We gaan over twee weken een film met je opnemen.' Ik wist het niet eens. Ik zei: ‘Echt waar?!’ Ik was toen een beetje verspild.”

Hoe Mike Tyson zich voelde over zijn rol

Terugkijkend op zijn rol in The Hangover was Mike Tyson niet al te blij met zijn optreden. In een interview in 2012 gaf hij toe: Ik was een puinhoop. Ik had overgewicht. Ik was een varken. Ik was high van cocaïne. Ze moesten weten dat ik in de war was. Ik kon niet praten. Ik had de cocaïnepraat.”

Ondanks Tysons kritiek op zijn eigen optreden leek het publiek goed te reageren op zijn optreden in de film. Hij keerde terug om weer als zichzelf te verschijnen in The Hangover Part II in 2011.

Hij hernam zijn rol echter niet voor de derde keer in de laatste aflevering.

Wat Mike Tyson werd betaald voor 'The Hangover'

Het is gemeld dat Mike Tyson in totaal $ 300.000 heeft gekregen voor zijn twee optredens in The Hangover-franchise. In totaal wordt aangenomen dat de franchise meer dan $ 1 miljard opbracht.

Ondanks het algehele succes van de franchise, werden de volgende twee films aanzienlijk minder goed ontvangen door zowel het publiek als de critici.

Hoe zijn rol in 'The Hangover' zijn leven veranderde

Hoewel het lijkt alsof het verschijnen in The Hangover geen al te positieve ervaring was voor Mike Tyson, was er misschien een zilveren randje. IMDb meldt dat de voormalige bokser werd geïnspireerd om zijn leven te veranderen nadat zijn gebruik van cocaïne zijn rol in zo'n succesvolle film beïnvloedde.

Volgens The Sun besloot Tyson in 2016 te stoppen met alcohol en cocaïne. Hij vertelde dat hij op verschillende momenten in zijn carrière last had van deze en andere middelen.

Tyson heeft sindsdien onthuld dat zijn cameo in The Hangover ook zijn carrière heeft gered, waardoor hij weer in de gunst van het publiek komt.

Aanbevolen: