Is 'Moon Knight' het kijken waard?

Inhoudsopgave:

Is 'Moon Knight' het kijken waard?
Is 'Moon Knight' het kijken waard?
Anonim

In de afgelopen ongeveer een jaar heeft het Marvel Cinematic Universe zijn exponentiële expansie voortgezet door een inval te doen in de wereld van televisie. Beginnend met WandaVision begin 2021, The Falcon and the Winter Soldier, Loki, What If…? en Hawkeye, was vorig jaar in dat opzicht een zeer succesvol jaar voor de franchise.

Er zullen dit jaar nog drie Marvel-tv-shows in première gaan, waaronder Ms. Marvel en She-Hulk vanaf juni. Maar daarvoor heeft de langverwachte Moon Knight van Jeremy Slater al zes afleveringen op Disney+ gestreamd.

De eerste aflevering van de superheldenserie kwam op 30 maart beschikbaar om te streamen, waarbij Oscar Isaac de hoofdpersoon speelde van Marc Spector, ook bekend als Moon Knight of door een andere van zijn meervoudige identiteiten, Steven Grant.

Isaak in de cast wordt vergezeld door Training Day-ster Ethan Hawke, evenals May Calamaway, Shaun Scott en Fernanda Andrade. Naast deze diverse cast hopen fans cameo's te zien van bekendere gezichten zoals Doctor Strange, The Punisher en Mahershala Ali's Blade, onder anderen.

Aangezien de eerste aflevering al lovende kritieken kreeg, bekijken we of de serie het bekijken waard is.

Waar gaat 'Moon Knight' over?

Volgens de officiële Marvel-website volgt 'Moon Knight' Steven Grant, een zachtaardige cadeauwinkelmedewerker, die wordt geplaagd door black-outs en herinneringen aan een ander leven. Steven ontdekt dat hij een dissociatieve identiteitsstoornis heeft en deelt een lichaam met huurling Marc Spector.'

Om dit personage volledig te belichamen, deed Oscar Isaac zwaar onderzoek naar dissociatieve identiteitsstoornissen. "Ik denk dat het belangrijk is dat de stoornis van [Moon Knight] niet alleen zijn achtergrondverhaal of een plotpunt was, maar eigenlijk de hele focus van het hele ding was", zei Isaac in een recent interview.

"De taal van de verhalen was allemaal verbonden met wat er intern met hem gebeurt", vervolgde hij. "En… hoe meer onderzoek ik deed naar dissociatieve identiteitsstoornis, hoe meer ik zag dat de eigenlijke taal die wordt gebruikt erg dromerig en symbolisch is."

De synopsis voor Moon Knight concludeert dan: 'Terwijl Steven/Marc's vijanden op hen afkomen, moeten ze hun complexe identiteiten navigeren terwijl ze in een dodelijk mysterie tussen de machtige goden van Egypte terechtkomen.

Moon Knight als concept voor een tv-serie is in ontwikkeling sinds 2006, maar de productie begon pas in 2021.

Wie zijn de andere personages in 'Moon Knight'?

Ethan Hawke portretteert het personage Arthur Harrow, die wordt gedefinieerd als 'een religieuze fanaticus en sekteleider geassocieerd met de godin Ammit die Moon Knight ziet als een obstakel voor hem 'het helen van de wereld'.

Oscar Isaac was naar verluidt al eind 2020 aan het project verbonden, hoewel zijn casting pas in mei 2021 officieel werd bevestigd. Zodra hij echter aan boord was, begon Isaac aan de taak om Hawke te overtuigen om het personage Arthur in de serie te spelen.

Uitvoerend producent Mohamed Diab zou Hawke hebben aangemoedigd om het script niet vooraf te lezen, zodat ze het personage voor deze specifieke productie konden ontwikkelen met de acteur in gedachten.

Op het moment dat Hawke officieel werd aangekondigd als onderdeel van de show, werd de Egyptisch-Palestijnse actrice May Calamaway ook bevestigd in de rol van Layla El-Faouly, 'een archeologe en avonturier uit het verleden van Spector'.

Andere castleden van Moon Knight zijn Lucy Thackeray en Saffron Hocking als twee collega's van Steven Grant, Gaspard Ulliel als Midnight Man en Ray Lucas als de vader van Marc Spector, Elias.

Wat zeggen de recensies over 'Moon Knight'?

Hoewel er nog vijf afleveringen van Moon Knight te gaan zijn, komen de recensies al snel binnen. Op Rotten Tomatoes heeft de show een tomatenmeterscore van 85% en een nog indrukwekkendere publieksscore van 93%.

De kritische consensus voor de serie op de website luidt: 'De amusementswaarde kan een beetje toenemen en afnemen, maar Moon Knight vestigt zich uiteindelijk op een meestal plezierige - en verfrissend vreemde - plek aan het MCU-firmament.'

De meeste recensies van critici en fans zijn positief, hoewel er ook de gebruikelijke, negatieve in de mix zit.

'Net als Don Cheadle in "Ocean's Eleven" en Dick Van Dyke in "Mary Poppins", v alt Isaac aan de rechterkant van de onbetrouwbare accententhousiaste uitvoeringslijn … Hij lijkt het geweldig te vinden om vol rare karakteracteur te gaan, ' Caroline Siede van Fox 10 Phoenix schrijft.

'Beste start van alle Disney+/Marvel-projecten tot nu toe', zegt een fan, terwijl een andere het daarmee eens is: 'Ik hou zo veel van deze show. Het is de meest herbekijkbare Marvel Disney+ show en de humor is zo goed. Ik hou ervan!'

Aanbevolen: