Wordt 'Queer Eye: Germany' net zo goed als het origineel?

Inhoudsopgave:

Wordt 'Queer Eye: Germany' net zo goed als het origineel?
Wordt 'Queer Eye: Germany' net zo goed als het origineel?
Anonim

De Netflix-realityserie Queer Eye heeft net zijn eerste internationale spin-off gekregen, en terecht, want veel helden verdienen een make-over. Duitsland is het nieuwe thuis van de show, waar een frisse 'Fab Five' of Fab Fünf anderen zal helpen schitteren.

De originele Queer Eye, die van 2003 tot 2007 op Bravo werd uitgezonden, is gericht op 'make-better'-sessies van meestal heteromannen. De originele show was succesvol, met ten minste 14 buitenlandse televisienetwerken die het syndiceerden of een lokale aanpassing creëerden. De originele serie trok een aantal critici, maar werd niettemin geprezen om zijn vertolking van homoseksuele mannen, het verdienen van een Emmy Award en erkend worden door GLAAD Media Awards.

De pas uitgebrachte Duitse versie is goed nieuws voor superfans, want de show zit boordevol nieuwe inzichten en is iets anders dan het origineel. Bereid je zoals altijd voor op hartverwarmende en tranentrekkende momenten.

Wie is de Fab Fünf?

Queer Eye: Duitsland bestaat uit een nieuwe Fab Five, een levendig stel professionals die klaar staan om helden te dienen en ze die glimlach en glans te geven. De Duitse bende bestaat uit life coach Leni Bolt, schoonheidsspecialiste David Jakobs, dokter Aljosha Muttardi, mode-expert Jan-Henrik Scheper-Stuke en interieurontwerper Ayan Yuruk.

Een vlinderdasliefhebber, Scheper-Stuke wil benadrukken dat mode comfortabel moet zijn, iets wat hij wil bewijzen met zijn make-overs. Ondertussen probeert de gender-buigende Bolt de balans tussen werk en privé bij te brengen terwijl ze helden begeleidt om een betere kijk op het leven te krijgen.

Muttardi, een gezondheidsexpert en voedingsadviseur, deelt zijn eenpansma altijden met de bedoeling iedereen aan te moedigen gezond te eten. De filosofie van Yuruk is 'community by design', iets dat reflecteert op de manier waarop hij het huis van een held opnieuw inricht. Thuis is tenslotte een gemeenschap op zich. Jakobs is een blikvanger en draait helemaal om empowerment - kijk naar haar kapsel, piercings en tatoeages!

Hoe is 'Queer Eye: Germany' anders?

De Duitse spin-off volgt het formaat van de Amerikaanse versie. Rebecca Nicholson van The Guardian zei dat de serie een "make-over van de make-over-show" is en prominent aanwezig is in de persoonlijkheden en looks van de gastheren die verschillen van de originele cast.

Net als de originele show draait Queer Eye: Duitsland niet alleen om esthetiek en nominale waarde, maar meer om vertrouwen, expressie en vrijheid. Er zijn hier geen spoilers, maar het kijken naar de eerste aflevering van Queer Eye is een emotionele rit om naar te kijken, dus verwacht veel gelach en tranen tot de finale.

Common Sense Media is alle lof voor de show en zegt dat het "belachelijk leuk" is, dankzij de joviale gastheren en kleurrijke helden. De organisatie prijst de focus van de serie op acceptatie, vriendelijkheid en diversiteit, waardoor het een feelgoodshow wordt. De recensie voegt Queer Eye toe: Duitsland is "een van de meest echte realityshows op tv".

Wat vinden kijkers van 'Queer Eye: Germany'?

Hoogmode, dat bol staat van charisma en visueel aantrekkelijk is wat sommige fans zeggen over de nieuwe show. De toevoeging van een transgenderexpert werd geprezen omdat het representatie en diversiteit bevordert. Een fan zei dat de productie niet gierig was, maar "nog steeds aan de basis."

Hoewel de show een andere cultuur presenteert, heeft het een universele boodschap van het bestrijden van vooroordelen en onzekerheden, empathie en liefde. Het zijn altijd de momenten die blijk geven van begrip en onbaatzuchtigheid die de aandacht van fans trekken. Liefde kent tenslotte geen taal, en Instagram staat vol met "Queer Eye" cast-posts.

En over taal gesproken, het is interessant om Duitse woorden te leren terwijl je naar de show kijkt. Prima! Wunderschönen!

Zal 'Queer Eye: Germany' een seizoen 2 krijgen?

De show trekt nu al applaus, dankzij de boeiende afleveringen. Superfans zullen niet teleurgesteld zijn, en er zijn er misschien die om meer vragen. Er is nog geen bericht over een nieuw seizoen, maar positieve recensies bewijzen het succes van de show.

Ready Steady Cut's Adam Lock zei dat de nieuwe Fab Five opbeurend is, terwijl de hele show 'emotioneel en verrijkend' is. Nicholson van The Guardian zei van haar kant dat de serie "prachtig" is en zoals de Amerikaanse versie, "het is moeilijk om naar te kijken zonder verstikt te raken."

Common Sense Media prees ook de gastheren voor hun warmte en inzichten, en prees de show omdat ze de Fab Five het voordeel van de twijfel gaven "in plaats van elke aflevering tijd te besteden aan het zich moeten bewijzen aan hun onderwerpen."

Queer Eye: Duitsland is net begonnen, maar heeft al stevige volgers. De show is een oprechte reis die de originele serie misschien niet overtreft, maar het is een krachtige creatie op zich.

Queer Eye: Duitsland is een must-see, zelfs voor nieuwe fans. Sommigen zeggen dat spin-offs slechter zijn dan de originele shows, maar dat is niet het geval met deze serie. Toen Netflix de show opnieuw opstartte, oogstte het veel bijval en onderscheidingen, dankzij de productie en de algehele verbetering van het thema.

Met de Duitse versie kun je een verfijnde kijk op de show verwachten die geschikt is voor zowel Europese kijkers als jonge en oude fans. Gelukkig zijn degenen die het zonder ondertiteling kunnen bekijken. Toch zal iedereen die naar deze kleurrijke show kijkt zeker van elk onderdeel genieten.

Aanbevolen: