Wat doen deze Disney Princess-stemacteurs in 2022?

Inhoudsopgave:

Wat doen deze Disney Princess-stemacteurs in 2022?
Wat doen deze Disney Princess-stemacteurs in 2022?
Anonim

De Disney-franchise brengt prinsessprookjes uit sinds 1937, toen Sneeuwwitje en de zeven dwergen op het scherm verschenen. Sindsdien zijn er prinsessenfilms gemaakt waarin vrouwen met verschillende etnische achtergronden, rassen en dromen te zien zijn. De koninklijke familie van Disney verschuift van het idee van "damsel in distress" naar de meer recente passiegedreven en familiegerichte prinsessen.

Terwijl live action-remakes van prinsessen steeds vaker voorkomen, zijn er meer dan een dozijn vrouwen die onze schermen hebben gesierd door de stemmen van onze geanimeerde sprookjes. Van de vroege films tot de meer recente prinsessen, dit is wat onze geliefde stemacteurs doen in 2022.

10 Mary Costa (Aurora) geniet van haar pensioen

In 1959 werd Disney's Doornroosje uitgebracht. Mary Costa werd ingehuurd om prinses Aurora in te spreken en leeft nu gelukkig met pensioen. Dit jaar viert Mary haar 92e verjaardag. Terugkijkend op haar grootste carrièreprestaties, was ze een getalenteerde operazangeres en actrice, hoewel haar laatste rol meer dan twee decennia geleden was.

9 Jodi Benson (Ariel) rust na verschillende Disney-releases

Om haar acteercarrière te beginnen, werd Jodi Benson gecast als Ariel in de film The Little Mermaid uit 1989. Dit opende haar voor de wereld van Disney, aangezien ze de afgelopen decennia in verschillende animatiefilms uit de franchise werd gecast. Enkele van haar meer herkenbare rollen zijn als Barbie in de Toy Story-films, Helen of Troy in de Hercules-tv-serie en Sam uit Enchanted. Haar laatste rol was in 2019, waardoor ze een paar jaar kon ontspannen.

8 Paige O'Hara (Belle) is een artiest die graag fans ontmoet

Paige O'Hara speelde de stem van Belle in de geanimeerde Beauty and the Beast in 1991. Paige is druk bezig geweest sinds ze een prinses is geworden tussen meer rollen in Hollywood, kunst en contact maken met fans. Ze heeft een website die ze bijwerkt met blogpost-achtige berichten en informatie over aankomende ontmoetingen die gepland zijn voor fans.

7 Ming-Na Wen (Mulan) is volledig ondergedompeld in Disney Productions

Mulan werd uitgebracht in 1998 en Ming-Na Wen speelde Fa Mulan. In de afgelopen 24 jaar heeft Ming-Na Wen zich diep ondergedompeld in de Disney-cultuur door niet alleen rollen te spelen in Disney-films, maar ook in het Marvel Cinematic Universe en Star Wars Ze is een ster in de serie Agents of S. H. I. E. L. D. en The Book of Boba Fett, waarin ze haar rol in de laatste opnieuw vertolkt als Fennec uit The Mandalorian.

6 Anika Noni Rose (Tiana) is in verschillende tv-series gecast

Anika Noni Rose speelde de hoofdrol als prinses Tiana uit The Princess and the Frog, die in 2009 in première ging. Ze is in meer dan 50 projecten gegoten sinds ze bij de Disney-franchise kwam. Hoewel ze in films is verschenen, geeft Anika de voorkeur aan tv-shows en momenteel heeft ze er drie in de maak: een film, een in de postproductie en een in de pre-productie waarin ze haar rol van Tiana zal hernemen.

5 Mandy Moore (Rapunzel) speelt in 'This Is Us' en heeft een baby

Tangled werd in 2010 uitgebracht als een draai aan het verhaal van Rapunzel, waarin Mandy Moore werd gecast als de prinses. De afgelopen jaren waren druk voor Mandy, ze bleef acteren terwijl ze een pasgeboren baby opvoedde. Haar zoon is nu bijna een jaar oud en ze speelt sinds 2016 in de hitserie This Is Us, waardoor ze een gulden middenweg vond tussen acteren en thuis zijn bij haar familie.

4 Kelly Macdonald (Merida) heeft 3 projecten in postproductie

In 2012 bracht Disney's Pixar-filiaal zijn eerste prinsessenfilm uit: Brave. Kelly Macdonald werd gecast om Merida, de Schotse prinses, te spelen. Sindsdien is ze ingehuurd om op te treden in vele films en tv-shows. Op dit moment heeft Kelly drie titels in post-productie, waarvan er twee later dit jaar worden uitgebracht, getiteld I Came By and Call My Agent (VK).

3 Kristen Bell (prinses Anna) jongleert met acteren en moeder zijn

Kristen Bell werd gecast om prinses Anna van Arendelle in te spreken in Disney's hitfilm Frozen. Deze film kwam uit in 2013 en sindsdien is Kristen druk bezig met acteren. Ze is niet alleen een echtgenote en moeder van twee kinderen, die ze tijdens de pandemie thuisonderwijs heeft gegeven, maar ze heeft al twee tv-series waarvan dit jaar afleveringen zijn uitgebracht, evenals twee films in post- en pre-productie.

2 Idina Menzel (Queen Elsa) balanceert Broadway en Hollywood

Idina Menzel, ook een ster in Frozen, werd gecast om koningin Elsa te vertolken. Ze was een ster lang voor haar Disney-optredens, zowel in Hollywood als op Broadway. Tot nu toe heeft Idina dit jaar al op het grote podium gestaan voor "WILD: A Musical Becoming" en heeft ze twee films in postproductie, waarvan er één (Disenchanted) later dit jaar uitkomt.

1 Auli'i Cravalho (Moana) heeft momenteel 4 titels in de maak

In 2016 werd Auli'i Cravalho gecast in haar eerste acteerbaan voor de rol van Moana in Disney's Moana. Sindsdien is ze in meer dan een dozijn projecten gegoten, variërend van tv-shows tot films tot muziekvideo's. Dit jaar heeft Auli'i vier titels in de maak: twee televisieseries en twee films, waarvan er één volgend jaar uitkomt.

Aanbevolen: