Prequels die het beter deden dan het origineel

Inhoudsopgave:

Prequels die het beter deden dan het origineel
Prequels die het beter deden dan het origineel
Anonim

In films en tv-shows betekent een 'prequel' een oeuvre dat het verhaal bevat dat zich vóór het origineel afspeelt. Het is één ding om een verhaal voort te zetten, maar het is een heel andere en uitdagende taak om de details van het verhaal dat al is verteld op te pikken en op basis daarvan een geheel nieuwe chronologie te vormen. Daarom hebben veel van hen, of zelfs sequels, reboots, remakes en spin-offs, de bekendheid slechter te zijn dan hun origineel.

Er zijn echter nogal wat uitzonderingen en dat maakt deze films en shows zo speciaal. Ze zijn misschien niet zo gangbaar als sequels, maar ze slagen er nog steeds in om de magie van het origineel te trekken en opnieuw te creëren of het zelfs naar een ander niveau te brengen. Ze helpen het publiek een nieuwe betekenis te geven aan het origineel door het verhaal te vertellen dat voorafgaat aan de gebeurtenis waarmee ze te maken krijgen. Van Better Call Saul van Breaking Bad tot Fast & Furious 6 van Tokyo Drift, hier zijn prequel-shows en films die het om verschillende redenen beter hebben gedaan dan hun origineel.

8 Bel Saul beter

Toen AMC en Sony Television Pictures Better Call Saul bestelden, een spin-off juridisch drama over Albuquerque's favoriete slonzige advocaat uit de Breaking Bad-wereld, stond de inzet voor Vince Gilligan en Peter Gould op het spel.

Het is tenslotte nooit een gemakkelijke taak om de magie van een van de beste tv-programma's aller tijden te vervangen, maar vooruitspoelen naar 2022, Better Call Saul beslaat zes seizoenen (één meer dan het origineel), en scoort 98% goedkeuring op Rotten Tomatoes vergeleken met 96% van Breaking Bad. Het geeft tenslotte een geheel nieuwe betekenis aan het verhaal van Jessie Pinkman en W alter White.

7 The Godfather: Part II

In The Godfather: Part II neemt regisseur Francis Ford Coppola de gebeurtenissen op in twee verschillende verhaallijnen. Het is een adembenemende poging om de magie van een van de beste films aller tijden na te bootsen en hoewel het geen hogere booffice-inkomsten scoorde in vergelijking met zijn voorganger, beschouwen velen Deel II als een nog solidere film dan de eerste inzending.x

Wat het verhaal betreft, volgt het de jonge Vito Corleone terwijl hij naam wil maken in de criminele wereld van Amerika, terwijl Michael, in een aparte tijdlijn, probeert in de voetsporen van zijn vader te treden.

6 Het goede, het slechte en het lelijke

Op het hoogtepunt van de epische spaghettiwestern in Hollywood in de jaren zestig voerden The Good, the Bad, and the Ugly het peloton aan als het derde deel van de Dollar-trilogie. Het was een "sleeper hit" die lovende kritieken kreeg voor de release, maar langzaam werd de "definitieve spaghetti western" en het magnum opus dat de carrière van Clint Eastwood katapulteerde.

Wat het verhaal betreft, pikt het het mysterie op van "een premiejacht-zwendel verbindt twee mannen in een ongemakkelijke alliantie tegen een derde in een race om een fortuin in goud te vinden dat begraven ligt op een afgelegen begraafplaats."

5 Cruella

Net als The Godfather: Part II, is Emma Stone's 2021 Cruella een soort prequel van de klassieke 101 Dalmatians uit 1996. Wat het verhaal betreft, volgt het het verhaal van een jonge, opkomende modeontwerper die het pad passeert met een groep dieven voordat ze haar ware schurkachtige persona, Cruella de Vil, omarmt. Met een brutowinst van meer dan $ 233 miljoen wereldwijd, heeft Cruella 7,3 op 10 op IMDb, vergeleken met het origineel van 5,7/10.

4 De eerste zuivering

The First Purge houdt in hoe de eerste jaarlijkse "Purge" begon, een periode van 12 uur waarin de ergste van de ergste wreedheden in het land zijn toegestaan. Ondanks de gemengde recensies van critici en fans, werd de film uit 2018 uiteindelijk de meest winstgevende titel van de hele franchise, althans tot dit schrijven, met een record van meer dan $ 137 miljoen in vergelijking met de oorspronkelijke Purge in 2013 ($ 89.3 miljoen)

3 Verraderlijk 3

Chronologically, Insidious: Chapter 3 is momenteel de eerste film in het door James Wan gecreëerde universum, maar het derde deel van de franchise. Daarmee is de film uit 2015 een "prequel" voor de eerste twee films, Insidious en Insidious: Chapter 2.

Wat het verhaal betreft, gaan de kijkers helemaal terug naar de tijd dat de familie Lambert rondspookt wanneer Elise Rainier een tiener helpt om opnieuw contact te maken met dode entiteiten en haar te bevrijden van demonische geesten.

2 The Carrie Diaries

The Carrie Diaries van The CW, die verrassend de originele Sex and the City op Rotten Tomatoes overtreft, met respectievelijk 83% en 70%. Hoewel het van korte duur is en direct na twee seizoenen wordt geannuleerd, breidt The Carrie Diaries de karakterboog van Carrie Bradshaw uit en beschrijft haar leven als een 16-jarige middelbare scholier uit Castlebury met de ambitie om schrijver te worden.

1 Fast & Furious 6

Voor velen is Fast & Furious 6 een speciale film, want het is de laatste keer dat wijlen Paul Walker op het scherm verscheen na een eenzijdige aanrijding in november 2013 die was eigenlijk geen CGI-resultaat van zijn broers, zoals in Furious 7 in 2015.

Wat het verhaal betreft, dient het als een "gedeeltelijke" prequel van The Fast and The Furious: Tokyo Drift, aangezien de laatste chronologisch is ingesteld tussen 6 en 7. Ondanks dat er geen van de originele cast uit de twee films is, geeft de film een beter inzicht in het lot van Han Lue, die vermoedelijk dood is bij een auto-ongeluk in Tokyo Drift. In termen van kasinkomsten verdiende Fast & Furious 6 $ 788 miljoen, vergeleken met $ 159 miljoen van Tokyo Drift.

Aanbevolen: