Dit is wat Michelle Monaghan heeft gedaan sinds 'Kiss Kiss Bang Bang

Inhoudsopgave:

Dit is wat Michelle Monaghan heeft gedaan sinds 'Kiss Kiss Bang Bang
Dit is wat Michelle Monaghan heeft gedaan sinds 'Kiss Kiss Bang Bang
Anonim

Ze heeft misschien voor het eerst ieders aandacht getrokken in het tv-drama Boston Public, maar het was ongetwijfeld de misdaadkomedie Kiss Kiss Bang Bang uit 2005 die Michelle Monaghan's status als Hollywood-ster bevestigde.

De actrice was toen een relatieve nieuwkomer, maar door de bijdehante Harmony Faith Lane te spelen tegenover een jongere Robert Downey Jr. viel haar zeker op. In die tijd had Monaghan slechts een handvol filmrollen gespeeld, maar ze hield zich zeker staande naast mensen als Downey, Val Kilmer en Corbin Bernsen.

En dus, na de release van de film, werd het duidelijk dat Hollywood meer van Monaghan wilde. Sterker nog, ze heeft sindsdien meer filmrollen op zich genomen. Daarnaast maakte de actrice tijd voor een aantal tv-projecten. Het is duidelijk dat Monaghan goed bezig is.

Na 'Kiss Kiss Bang Bang' deelde Michelle Monaghan het scherm met deze A-Listers

Voor Monaghan bleven de rollen maar komen na haar doorbraakfilm. Om te beginnen voegde ze zich bij de cast van Mr. & Mrs. Smith, met als headliner Brad Pitt en Angelina Jolie. En daarna speelde ze samen met Charlize Theron, Jeremy Renner en Frances McDormand in het voor een Oscar genomineerde drama North Country.

Kort daarna kreeg Monaghan de rol van Tom Cruise's liefdesbelang Julia in Mission: Impossible III. En hoewel de actrice toen al met A-listers werkte, maakte auditie voor Cruise haar nog steeds "meer dan nerveus".

“Ik ben al heel lang een grote fan van hem”, legde de actrice uit tijdens een interview met Made in Atlantis. Maar dan, Cruise en regisseur J. J. Abrams slaagde er uiteindelijk in om haar op haar gemak te stellen.

“Ik ging naar binnen om de auditie te doen, ik ging met ze zitten, en we praatten twintig minuten en dat was het. Ik voelde me helemaal op mijn gemak en het voelde alsof ik met een oude vriend omging.”

Monaghan heeft sindsdien een paar keer haar rol in de franchise overgenomen, meest recentelijk in Mission: Impossible – Fallout.

Het blijkt dat de verschijning van Monaghan in Fallout iets was waar Cruise zelf voor aan het lobbyen was.

“Het eerste wat ik tegen Tom zei: ‘Wat wil je doen? Als je één ding kunt doen in deze film?' En hij zei: 'Mensen vragen me nog steeds naar Julia, en ik wil dat verhaal afsluiten' , herinnert regisseur Christopher McQuarrie zich tijdens een interview met Collider.

“Dus ik zei, we moeten het erin bakken, en als zodanig, zo begint de film, en zo sluit de film, en het einde, dan moet er ergens in de film een scène zijn waarin Luther vertelt het verhaal aan Ilsa, want je moet het idee van Julia opnieuw introduceren.'

Naast de Mission: Impossible-films kreeg Monaghan veel lof voor haar optreden in Ben Afflecks Oscar-genomineerde film Gone Baby Gone. De film was de eerste keer dat de actrice werkte met een acteur die filmmaker werd als Affleck.

"Elk voordeel dat je hebt van het werken met een acteur, is dat ze een inside scoop hebben over de aanpak", vertelde Monaghan aan Movie Web over haar ervaring met de Oscar-winnaar. “Het is zeker voordelig. Ja. Hij is echt slim.'

Naast deze films speelde de actrice in verschillende andere speeltitels. Deze omvatten The Heartbreak Kid, Made of Honor, Trucker, Eagle Eye, Source Code, Due Date, Tomorrow You're Gone, Expecting, Blindsided, Playing It Cool, Fort Bliss, Pixels en Patriots Day met Mark Wahlberg.

Meest recent speelde Monaghan in Every Breath You Take, wat haar herenigt met Gone Baby Gone co-ster Casey Affleck.

Meer recentelijk is Michelle Monaghan ook erkend voor deze tv-rollen

Monaghan is misschien tijdens haar carrière meestal in films gebleven, maar van tijd tot tijd waagde ze zich weer op de televisie. Zo kreeg ze een rol in de veelgeprezen serie True Detective.

Het misdaaddrama heeft ook een doorgewinterde cast met Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Mahershala Ali, Colin Farrell, Rachel McAdams en Vince Vaughn.

Later voegde de actrice zich bij de cast van de Hulu-serie The Path. Dat gezegd hebbende, was Monaghan enigszins terughoudend om de vrouw te spelen van een man [Aaron Paul van Breaking Bad] die zich aanvankelijk bij een sekte aansluit.

Ik had zoiets van, 'ik zie gewoon het grotere geheel niet', en mijn comfortniveau was er niet. Dus het was, excuseer de woordspeling, een sprong in het diepe”, vertelde Monaghan aan Pixels-co-ster Josh Gad tijdens een gesprek voor Interview.

"Toen ik eenmaal wist dat ze het over iemand als Aaron hadden, was dat geweldig, want ik hou meer van die kerel dan woorden." Bovendien was de actrice ook dolgelukkig om zich te herenigen met Paul nadat hij haar broer speelde in Mission: Impossible III. Dat was slechts een van de grootste rollen van Aaron Paul (afgezien van Breaking Bad).

Later speelde Monaghan in de Netflix-serie Messiah als een CIA die onderzoekt waar een charismatische figuur [Mehdi Dehbi] echt is of een oplichter. Het was een project waartoe de actrice zich gedwongen voelde, ook al was de timing een beetje verkeerd.

“Ze hebben het naar mij gestuurd. Ik was niet van plan… ik kwam net van een ander project af en ik was niet van plan weer aan het werk te gaan', vertelde ze aan Movie Web. "Maar zoals ik al zei, ik kon het niet wegleggen, dus ik moest kort daarna het nieuws aan mijn man vertellen dat ik inderdaad weer aan het werk ging."

Messiah liep maar één seizoen. Sindsdien is Monaghan weer bezig met het maken van films. De actrice zal zelfs de hoofdrol spelen in verschillende aankomende films, waaronder het comedy-drama The Price of Admission met Jeff Goldblum en Michael Sheen. Afgezien van deze, is Monaghan gehecht aan een aantal aankomende tv-projecten, maar wie weet waar ze vanaf daar naartoe gaat!

Aanbevolen: