Emma Stone is meer dan een Oscar-winnaar: al haar grootste prijzen en nominaties

Inhoudsopgave:

Emma Stone is meer dan een Oscar-winnaar: al haar grootste prijzen en nominaties
Emma Stone is meer dan een Oscar-winnaar: al haar grootste prijzen en nominaties
Anonim

Het lijdt geen twijfel dat Emma Stone een van de meest getalenteerde actrices van haar generatie is. Sinds haar doorbraak in de industrie in de jaren 2000, speelde ze in tal van beroemde films - en tegenwoordig staat ze zelfs bekend als een Academy Award-winnaar.

Met een nettowaarde van $ 30 miljoen en talloze fantastische rollen (waarvan ze sommige niet graag opnieuw bekijkt), is Emma Stone een van die namen waarvan de meeste mensen hebben gehoord (hoewel sommige fans denken dat ze dat niet is) zo beroemd als ze zou kunnen zijn). Vandaag bekijken we de meest prestigieuze prijzen waarvoor de 33-jarige is genomineerd - en mee naar huis heeft genomen!

6 Emma Stone was genomineerd voor drie Academy Awards - en ze won er één

Laten we beginnen met alle keren dat de actrice werd genomineerd voor een Academy Award. In 2015 werd Emma Stone genomineerd voor een prijs in de categorie beste vrouwelijke bijrol voor haar vertolking van Sam Thomson in het zwarte komediedrama Birdman. In 2017 won ze in de categorie Beste Actrice voor haar vertolking van Mia Dolan in de musical La La Land, en in 2019 werd ze opnieuw genomineerd in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol voor haar vertolking van Abigail in de periodekomedie The Favorite.

5 Emma Stone was genomineerd voor zes Golden Globe Awards - en ze won er één

Emma Stone is tot nu toe genomineerd voor zes Golden Globe Awards. In 2011 werd ze genomineerd in de categorie Beste Actrice in een Film – Musical of Komedie voor haar vertolking van Olive Penderghast in de tiener-rom-com Easy A. In 2015 werd ze genomineerd in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol – Film voor haar rol in Birdman en in 2017 won ze in de categorie Beste Actrice in een Film – Musical of Komedie voor haar rol in La La Land.

In 2018 werd Emma Stone opnieuw genomineerd in dezelfde categorie, dit keer voor haar vertolking van Billie Jean King in de biografische sportfilm Battle of the Sexes. In 2019 werd ze genomineerd in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol – Film voor haar rol in The Favorite, en meest recentelijk werd de actrice genomineerd in de categorie Beste Actrice in een Film – Musical of Komedie voor haar vertolking van het titulaire personage in Wreedheid.

4 Emma Stone was genomineerd voor vier British Academy Film Awards - en ze won er één

In de loop van haar carrière is Emma Stone genomineerd voor vier British Academy Film Awards. In 2011 werd ze genomineerd in de categorie BAFTA Rising Star Award. In 2015 werd Stone genomineerd in de categorie Beste Actrice in een Bijrol voor haar rol in Birdman, en in 2017 won ze in de categorie Beste Actrice in een Hoofdrol voor haar rol in La La Land. In 2019 werd Emma Stone opnieuw genomineerd - dit keer in de categorie Beste Actrice in een Bijrol voor haar rol in The Favorite.

3 Emma Stone was genomineerd voor 11 MTV Movie Awards - en ze won er twee

Volgende op de lijst zijn de MTV Movie & TV Awards. In 2011 werd Emma Stone genomineerd in de categorieën Best Female Performance en Best Line from a Movie - en won ze in de categorie Best Comedic Performance voor haar werk aan Easy A. In 2012 werd ze genomineerd in de categorieën Best Female Performance en Best Kiss voor haar rol als Hannah Weaver in de romcom Crazy, Stupid, Love. Datzelfde jaar werd ze ook genomineerd in de categorie Beste On-Screen Duo voor haar vertolking van Eugenia "Skeeter" Phelan in het periodedrama The Help.

In 2012 won ze ook de Trailblazer Award. In 2015 werd ze genomineerd in de categorie Best Kiss voor haar rol als Gwen Stacy in de superheldenfilm The Amazing Spider-Man 2 en datzelfde jaar werd ze ook genomineerd in de categorie Best Female Performance voor haar rol in Birdman. In 2017 werd ze genomineerd in de categorieën Best Kiss en Best Musical Moment voor haar werk aan La La Land.

2 Emma Stone was genomineerd voor negen People's Choice Awards - en ze won er één

Laten we verder gaan met de People's Choice Awards. In 2012 won de actrice in de categorie Favorite Movie Actress voor haar rol in The Help. In 2013 werd ze genomineerd in drie categorieën voor haar werk aan The Amazing Spider-Man - Favorite Movie Actress, Favorite Face of Heroism en Favorite On-Screen Chemistry. In 2014 werd ze genomineerd in de categorie Favorite Dramatic Movie Actress voor haar vertolking van Grace Faraday in de actiethriller Gangster Squad.

In 2015 werd ze opnieuw genomineerd in de categorie Favorite Dramatic Movie Actress, dit keer voor haar rol in Birdman. Datzelfde jaar werd ze ook genomineerd in de categorieën Favorite Movie Actress en Favorite Movie Duo voor haar werk aan The Amazing Spider-Man 2. Tot slot werd Emma Stone in 2021 genomineerd in de categorie The Drama Movie Star of 2021 voor Cruella.

1 Emma Stone was genomineerd voor zes Screen Actors Guild Awards - en ze won er drie

Ten slotte sluiten we de lijst af met de Screen Actors Guild Awards. In 2012 won Emma Stone in de categorie Outstanding Cast in a Motion Picture voor haar rol in The Help. In 2015 werd ze genomineerd in de categorie Outstanding Actress in a Supporting Role en won ze in de categorie Outstanding Cast in a Motion Picture voor haar werk aan Birdman.

In 2017 won Stone in de categorie Outstanding Actress in a Leading Role voor haar rol in La La Land. Ten slotte werd ze in 2019 genomineerd in de categorie Outstanding Actress in a Supporting Role voor haar rol in The Favorite en in de categorie Outstanding Actress in een televisiefilm of miniserie voor haar vertolking van Annie Landsberg in de miniserie Maniac.

Aanbevolen: