Amanda Seyfried's grootste carrièremomenten, uitgelegd

Inhoudsopgave:

Amanda Seyfried's grootste carrièremomenten, uitgelegd
Amanda Seyfried's grootste carrièremomenten, uitgelegd
Anonim

Als het gaat om iconische popcultuurmomenten, is Amanda Seyfried een van de belangrijkste acteurs in Hollywood. Nadat hij via soapseries begon te acteren, maakte de 36-jarige indruk met verschillende cultklassiekers uit de jaren 2000: Mean Girls (2004), Mamma Mia (2008), Jennifer's Body (2009), Veronica Mars (2004-2006), en de lijst gaat maar door. Ze kreeg ook Oscar-, Golden Globe- en Critics' Choice Movie Award-nominaties voor beste vrouwelijke bijrol voor het spelen van Marion Davies in de Mank van 2020.

Toch lijkt de actrice niet snel te vertragen. Haar recente beperkte Hulu-serie, The Dropout, die draait om de controversiële zaak van de veroordeelde biotech-ondernemer Elizabeth Holmes, zette de carrière van de actrice in een nieuwe schijnwerpers. Om haar recente carrièremijlpaal te vieren, kijken we terug op enkele van haar meest memorabele acteerrollen en wat de toekomst in petto heeft voor het Hollywood-zwaargewicht.

6 Amanda Seyfried werd in 2004 beroemd dankzij 'Mean Girls'

Na jaren als tienermodel en actrice in soapseries in As the World Turns en All My Children, kreeg Amanda Seyfried bekendheid dankzij de komische cultklassieker Mean Girls uit 2004. Met in de hoofdrollen Lindsay Lohan, Rachel McAdams en Lacey Chabert, ontwikkelde het coming-of-age-verhaal van Mean Girls zich tot een cultklassieker om het romcom-script op zijn kop te zetten. Er zijn in ieder geval sinds 2014 gesprekken geweest over een mogelijk vervolg, maar tot nu toe is er niets aangekondigd.

5 Amanda Seyfried speelde in 'Mamma Mia' en het vervolg

Nog een cultklassieker in de romantische komedie, Amanda speelde samen met de geweldige Meryl Streep in Mamma Mia! in 2008. Gebaseerd op de Zweedse toppopgroep ABBA, Mamma Mia! neemt het publiek mee in het leven van een onafhankelijke hotelier terwijl ze zich voorbereidt op de bruiloft van haar dochter. Buiten het medeweten van haar, beraamt haar dochter al een plan om in het geheim drie mannen uit haar moeders verleden uit te nodigen om de waarheid over haar vader te achterhalen. Mama Mia! eindigde het jaar als een van de meest winstgevende films van 2008, met een vervolg dat in 2018 werd uitgebracht.

4 Amanda Seyfried in cultklassieker 'Jennifer's Body'

Het is meer dan tien jaar geleden dat Amanda samenwerkte met Megan Fox voor een spannend mannenjachtavontuur in Jennifer's Body. Toen de film in 2008 voor het eerst uitkwam, was het zowel een kritische als commerciële flop. Met slechts 34 procent goedkeuring van het publiek op Rotten Tomatoes, was de eerste reactie van mensen op de film niet zo productief. Echter, in de nasleep van de MeToo-beweging in 2018, kreeg Jennifer's Body te maken met een kritische herwaardering onder de fans en heeft het zijn status als een andere cultklassieker gecementeerd, zelfs met vreselijke kassaprestaties. In een interview met W Magazine zei ze zelfs dat de film haar "favoriete film" is die ze ooit heeft gemaakt, zelfs boven Mean Girls en Mamma Mia!.

3 Amanda Seyfrieds rol in 'Les Misérables' bezorgde haar een Screen Actors Guild-nominatie

In 2012 beleefde Amanda Seyfrieds carrière een nieuw hoogtepunt nadat haar vertolking van Cossette in Les Misérables van Tom Hooper haar een Screen Actors Guild Award-nominatie opleverde voor Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture. De film, die is geïnspireerd op de gelijknamige Franse roman, vertelt het leven van veroordeelde Jean Valjean, gespeeld door Hugh Jackman, terwijl hij de bewaker van Cosette is terwijl hij doelen op zijn rug heeft.

"In mijn carrière heb ik veel momenten gehad waarop ik gewoon complete spijt had", zei de actrice in een interview, terugkijkend op haar bekroonde optreden in de film. "Ik wou dat ik 'Les Misérables' helemaal opnieuw kon doen, want het live-zangaspect, ik heb er nog steeds nachtmerries van."

2 Amanda Seyfrieds rol als Elizabeth Holmes in Hulu's 'The Dropout'

Amanda Seyfrieds carrière neemt een ander hoogtepunt met haar vertolking van de in ongenade gevallen veroordeelde Elizabeth Holmes in The Dropout on Hulu. De serie, gebaseerd op de gelijknamige podcast van Rebecca Jarvis, draait om de hoogte en diepte van de 'oprichter' tot aan haar onthulling als oplichter. Ze speelde naast Naveen Andrews, Michel Gill, Anne Archer, Alan Ruck, Dylan Minnette en meer.

"Het was een beetje schrijnend. We begonnen met fotograferen in juni en de proef begon in de eerste week van september. Er was een gigantisch bestand dat op een gegeven moment werd vrijgegeven - het waren ongeveer 700 sms-berichten tussen Sunny [Balwani, Holmes' zaken- en voormalige romantische partner] en Elizabeth, "herinnerde ze zich in een interview met Vanity Fair.

1 Wat volgt er voor Amanda Seyfried?

Dus, wat is de toekomst voor Amanda Seyfried? Haar recente Hulu-serie is een succes en ze zal niet snel vertragen. Ze is zelfs al bezig met haar volgende project: een aankomende Apply TV+ bloemlezing genaamd The Crowded Room. The Crowded Room, gecreëerd door Akiva Goldsman, is geïnspireerd op de roman The Minds of Billy Milligan van Daniel Keyes. Tom Holland, Emmy Rossum, Christopher Abbot en Sasha Lane hebben zich bij de actrice gevoegd en het filmproces begint op 31 maart van dit jaar.

Aanbevolen: