Een kijkje in de relatie van Dr. Dre en Snoop Dogg

Inhoudsopgave:

Een kijkje in de relatie van Dr. Dre en Snoop Dogg
Een kijkje in de relatie van Dr. Dre en Snoop Dogg
Anonim

Hiphop heeft door de decennia heen een overvloed aan solide broederschap gezien, en een daarvan is de band van Dr. Dre met zijn protégé Snoop Dogg. Het paar heeft al meer dan 30 jaar een band - ten goede en ten kwade - en ze maken de laatste tijd furore met hun geweldige optreden tijdens de Super Bowl-show in 2022, samen met topnamen in hiphop en R&B zoals Eminem, Kendrick Lamar, 50 Cent, en Mary J. Blige.

Vrienden die samen optraden tijdens de halftimeshow van de Super Bowl, blijven bij elkaar. Dat gezegd hebbende, er is nog steeds veel te zeggen over de dynamiek van Dr. Dre en Snoop Dogg. Ze hebben al het goede en het slechte in het spel meegemaakt, dus het is veilig om te zeggen dat hun band iets speciaals is. Om het samen te vatten, hier is een vereenvoudigde tijdlijn van hun mentor-en-studentrelatie, en hoe twee vrienden op eigen kracht hiphoplegendes werden.

6 Hoe Snoop Dogg en Dr. Dre elkaar ontmoetten

Het was begin jaren negentig en Snoop Dogg vormde een rapgroep met Nate Dogg en Warren G. De laatste was de jongere stiefbroer van Dr. Dre. De groep, 213 genoemd naar de telefooncode van hun gebied, nam zelfgemaakte tapes na tapes op. Een van de projecten omvat Snoop's freestyle over "Hold On" van R&B-zanggroep En Vogue en belandde op Dre's handen, en de rest is geschiedenis.

Geïnteresseerd in Snoops rauwe talent, testten de twee hun muzikale chemie op het themalied van de film Deep Cover uit 1992. Ze kwamen weer bij elkaar op Dr. Dre's debuutplaat, The Chronic, onder Death Row. Snoop gebruikte dit als de basis voor zijn carrière en maakte een jaar later zijn debuutalbum Doggystyle.

5 Dr. Dre en Snoop Doggs nummer 'Deep Cover'

"Deep Cover" was een carrièrebepalend nummer. Het was niet alleen het nummer dat de carrière van Snoop Dogg voortstuwde, het was ook het eerste nummer van Dr. Dre sinds de breuk met N. W. A. Het piekte op de vierde plaats in de Billboard Hot Rap Songs-hitlijst en was een solide introductie tot Snoop Doggy Dogg.

Snoop onthulde echter tijdens een interview in 2015 dat Dre de snit haatte en het bijna volledig schrapte. In een gesprek met Michael Rapaport over Snoops GGN-webserie, doken de twee in zijn relatie met Tupac, Snoops eerste botte en zijn ontmoetingen met voormalig N. W. A. soldaten Ice Cube en Eazy-E, en meer. Volgens de rapper haatte Dre "Deep Cover" zo erg dat "hij het bijna niet wilde uitbrengen."

4 Dr. Dre produceerde verschillende albums voor Snoop Dogg

Sindsdien werkte het paar samen aan niet één, maar aan vele, vele projecten. Naast hun iconische samenwerkingen "The Next Episode", "Still D. R. E.' en 'Nuthin' but A G Thang', produceerde Dre zelfs de albums van Snoop buiten Death Row, Da Game Is to Be Sold, Not to Be Told en No Limit Top Dogg.

"Het maakte het cool voor blanke mensen om naar rap te luisteren", zei hij terwijl hij nadacht over het 25-jarig jubileum van Doggystyle in een interview met Revolt. "Ik ben er gewoon blanco over. Ze luisterden toen naar rap, maar ze luisterden niet naar echte ns."

3 Snoop en Dre werden uiteindelijk de brandpunten van Death Row's Rise

Het succes van The Chronic en Doggystyle zette, kort genoeg, Death Row en West Coast hiphop op de kaart. Bovendien voegde de komst van Tupac Shakur bij het label nog meer kracht toe aan wat al een onbeweeglijk hiphoplabel van het Westen is. Samen verkocht het trio miljoenen albums en stuwde Death Row naar waar het was.

Helaas zorgde de zich herhalende cyclus van geweld op het label voor een massale uittocht van zijn eigen artiesten, en de plotselinge dood van Tupac in 1996 werd de aanleiding om alles te verliezen. Dre verliet Death Row in hetzelfde jaar om Aftermath Entertainment op te richten. Snoop vertrok in 1998 en vond een thuis in Master P's No Limit Records.

2 Dr. Dre's woorden voor Snoop Dogg op Hollywood Walk Of Fame

Fast-forward naar de jaren 2020, en de twee zijn nu hiphoplegendes van hun eigen rechten geworden. Dre sprak lovend over Snoop toen laatstgenoemde in 2018 zijn Hollywood Walk of Fame-ster ontving en nederig opschepte over wat een onwrikbaar duo ze waren.

"Vroeger kwam Snoop op een heel laag punt in mijn leven naar me toe", herinnert hij zich: "Ik had geen geld voor eten. Ik had niet eens meubels in mijn huis… Snoop is er altijd voor mij, klaar om te werken, en constant motiverend en duwend en me latend dat ik het kon. Ik bedoel, ik kon altijd zijn stem in mijn hoofd horen. Ik kan me niet voorstellen waar ik in mijn leven zou zijn als ik niet had werkte samen met Snoop."

1 Snoop Dogg heeft Death Row gekocht

Het lijkt erop dat de dynamiek van het paar dit jaar steeds sterker wordt. Ze traden niet alleen op op het grootste podium in de VS, maar Snoop verwierf eindelijk ook de rechten op de Death Row Records-handelsmerken voorafgaand aan de release van zijn aanstaande album en de Super Bowl-halftimeshow. Volgens BBC-rapporten markeerde het ook zijn derde album met het label sinds zijn vertrek 26 jaar geleden, en het kwam precies op het juiste moment.

Aanbevolen: