Charlize Theron speelde in deze grote filmfranchises

Inhoudsopgave:

Charlize Theron speelde in deze grote filmfranchises
Charlize Theron speelde in deze grote filmfranchises
Anonim

Hollywood-ster Charlize Theron werd beroemd in de jaren '90 en is sindsdien een vaste waarde in de filmindustrie. De actrice - die van model naar Academy Award-winnaar ging - wordt momenteel geschat op een indrukwekkend vermogen van $ 160 miljoen.

Vandaag bekijken we alle beroemde franchises waar Charlize Theron tot nu toe deel van uitmaakte. Van Mad Max tot Fast & Furious - blijf scrollen om te zien in welke beroemde filmfranchises de actrice verscheen.

8 In 2015 speelde Charlize Theron in 'Mad Max: Fury Road'

De aftrap is de post-apocalyptische actiefranchise Mad Max. In 2015 speelde Charlize Theron in de vierde aflevering, Mad Max: Fury Road. Daarin speelt ze Imperator Furiosa en schittert ze naast Tom Hardy, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Rosie Huntington-Whiteley en Zoë Kravitz. Het werd eigenlijk onthuld dat de dingen gespannen werden tussen Theron en Hardy tijdens het opnemen van de film. De film heeft momenteel een 8,1 rating op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 374,7 miljoen aan de kassa. Tot nu toe heeft de Mad Max-franchise vier afleveringen, maar er zijn er nog minstens twee gepland.

7 In 2012 speelde Charlize Theron in 'Snow White And The Huntsman' en in 2016 hernam ze haar rol in 'The Huntsman: Winter's War'

De volgende op de lijst is de fantasiefilm Snow White and the Huntsman uit 2012 en het vervolg/prequel - The Huntsman: Winter's War uit 2016. In de films speelt Charlize Theron de rol van koningin Ravenna, en ze schittert naast Chris Hemsworth, Kristen Stewart, Emily Blunt, Sam Claflin en Jessica Chastain.

De films zijn gebaseerd op het Duitse sprookje Sneeuwwitje en hebben momenteel allebei een beoordeling van 6,1 op IMDb. Sneeuwwitje en de jager verdienden uiteindelijk $ 396,6 miljoen, terwijl The Huntsman: Winter's War $ 165 miljoen verdiende aan de kassa.

6 In 2015 speelde Charlize Theron in 'Prometheus'

Laten we verder gaan met de sci-fi horrorfilm Prometheus uit 2012. Daarin speelt Charlize Theron Meredith Vickers en schittert ze naast Noomi Rapace, Michael Fassbender, Guy Pearce, Idris Elba en Logan Marshall-Green. De film is het vijfde deel in de Alien-franchise en heeft momenteel een 7,0-beoordeling op IMDb. Prometheus verdiende uiteindelijk $ 403,4 miljoen aan de kassa. Tot nu toe heeft de franchise in totaal acht afleveringen.

5 In 2017 konden fans Charlize Theron zien in 'The Fate Of The Furious' - en in 2021 hernam ze de rol in 'F9: The Fast Saga'

Charlize Theron verscheen ook in de actiethriller-franchise Fast & Furious. De actrice speelt Cipher in de film The Fate of the Furious uit 2017 en in de film F9: The Fast Saga uit 2021. Naast Theron hebben de films ook sterren van Vin Diesel, Kurt Russell, Tyrese Gibson, Chris "Ludacris" Bridges en Nathalie Emmanuel. The Fate of the Furious heeft een beoordeling van 6,6 op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 1,236 miljard aan de kassa, terwijl F9: The Fast Saga een beoordeling van 5,2 heeft en een brutowinst van $ 726,2 miljoen. Momenteel heeft de franchise 9 afleveringen en zijn er nog minstens twee gepland.

4 In 2019 trad Charlize Theron toe tot de stemmencast van 'The Addams Family' en in 2021 nam ze deel aan het vervolg

De enige animatiefilms op de lijst van vandaag zijn de zwarte komedie The Addams Family uit 2019 en het vervolg The Addams Family 2 uit 2021. In hen. Charlize Theron is de stem achter Morticia Addams, en ze wordt vergezeld door acteurs als Oscar Isaac, Chloë Grace Moretz, Finn Wolfhard, Snoop Dogg en Bette Midler.

The Addams Family heeft momenteel een beoordeling van 5,8 op IMDb en verdiende $ 203,7 miljoen aan de kassa, terwijl het vervolg een beoordeling van 5,4 heeft op IMDb en $ 110,2 miljoen verdiende aan de kassa.

3 In 1995 maakte Charlize Theron haar acteerdebuut in 'Children Of The Corn III: Urban Harvest'

Een ding dat velen misschien niet weten, is dat Charlize Theron haar acteerdebuut in een franchise had, maar ze was niet genoemd. In 1995 verscheen de actrice in de slasher-film Children of the Corn III: Urban Harvest, de derde film in de Children of the Corn-franchise. De filmsterren Daniel Cerny, Ron Melendez, Michael Ensign, Jon Clair - en het heeft momenteel een 4,2 rating op IMDb. Tot nu toe heeft de Children of the Corn-franchise 11 films.

2 Bonus: Charlize Theron speelde in 'Atomic Blonde'

Hoewel dit technisch gezien nog geen franchise is, zou het dat wel kunnen zijn. In 2017 kregen fans Charlize Theron te zien als Lorraine Broughton in de actiethrillerfilm Atomic Blonde. Naast Theron zijn er in de film ook James McAvoy, John Goodman, Til Schweiger, Eddie Marsan en Sofia Boutella. Het heeft momenteel een 6,7-rating op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 100 miljoen aan de kassa. Momenteel is een vervolg op Atomic Blonde in ontwikkeling.

1 Bonus: Charlize Theron speelde in 'The Old Guard'

En tot slot sluiten we af met een nieuwe Charlize Theron-film die naar verwachting een vervolg krijgt - deze keer hebben we het over de superheldenfilm The Old Guard uit 2020. Daarin speelt Theron Andy/Andromache van Scythia, en ze schittert naast KiKi Layne, Marwan Kenzari, Luca Marinelli, Harry Melling en Veronica Ngo. The Old Guard is uitgebracht op Netflix en heeft momenteel een 6,7-rating op IMDb. Een vervolg voor de film is momenteel in ontwikkeling.

Aanbevolen: