10 Beroemdheden die zich hebben beziggehouden met journalistiek

Inhoudsopgave:

10 Beroemdheden die zich hebben beziggehouden met journalistiek
10 Beroemdheden die zich hebben beziggehouden met journalistiek
Anonim

Zoveel beroemdheden zijn dubbele of driedubbele bedreigingen. Veel acteurs zijn zangers en dansers, of schrijvers en regisseurs, enz. Maar velen wagen zich ook aan beroepen zoals journalistiek en het maken van documentaires. Sommigen doen het als een nevenproject, terwijl anderen er net zo goed hun beroep van hebben gemaakt als acteren.

Sterren als Robert Redford en Sean Penn hebben documentaires gemaakt over onderwerpen als de gevangenschap van inheemse Amerikaanse activisten en wereldwijde armoede. Zelfs sommige politici, zoals voormalig vice-president Al Gore en voormalig gouverneur van Alaska, Sarah Palin, hebben zich soms in de handel gewaagd. Laten we eens kijken naar enkele beroemdheden die zich met journalistiek hebben beziggehouden.

10 Sean Penn

Sean Penns cv als journalist is bijna net zo uitgebreid als zijn cv als acteur en regisseur. Hij heeft meerdere malen voor Rolling Stone magazine geschreven. Een van zijn beroemdste stukken was zijn interview met de beruchte drugskartelspin El Chapo, dat werd afgenomen toen de drugsrunner nog voortvluchtig was na zijn gewaagde ontsnapping. Penn heeft ook verhalen verteld over de onrust in Cuba, Irak, Afghanistan, Haïti en Venezuela, voornamelijk voor Rolling Stone.

9 Robert Redford

Redford heeft nogal wat documentaires geproduceerd en geregisseerd, en hij begon in 2021 aan een documentaire met rocker Bruce Springsteen, genaamd The Mustangs, die de geschiedenis van Amerika's wilde paarden volgt. Een van Redfords beroemdste en meest controversiële documentaires is getiteld Incident At Oglala, waarin wordt beweerd dat de Indiaanse activist Leonard Peltier ten onrechte is veroordeeld voor de moord op twee FBI-agenten. Redford heeft ook zijn stem en expertise geleend aan een reeks verschillende documentaires over een breed scala aan onderwerpen, waaronder klimaatverandering, Amerikaanse geschiedenis en auteurs.

8 Sarah Palin

Palin was veel dingen voordat ze gouverneur van Alaska en de running mate van John McCain in 2008 was. Ze is ook een moeder, een voormalig model, en was ooit een deelnemer aan de missverkiezing van Miss Alaska. Daarvoor studeerde ze journalistiek op verschillende scholen voordat ze uiteindelijk afstudeerde aan de Universiteit van Idaho. Na haar kandidaatstelling voor vice-president heeft Palin sindsdien meerdere documentaireshows gedaan voor TLC over Alaska en commentaar geleverd voor Fox News en een paar verschillende sportzenders. Ze blijft ook veel schrijven en ze heeft ook haar eigen "nieuwsnetwerk", nu genaamd The Sarah Palin News Network, maar in werkelijkheid is het eigenlijk gewoon een ander conservatief YouTube-kanaal. Ironisch genoeg is ze, ondanks dat ze journalistiek studeert, een van de vele Trump-aanhangers die snel klaagt over 'nepnieuws'. Ze ging zelfs zo ver dat ze The New York Times aanklaagde wegens smaad.

7 Olivia Munn

Munn begon haar carrière als televisiejournalist voordat ze ging acteren. Ze heeft een deel van haar succes te danken aan haar korte periode in The Daily Show With Jon Stewart, waar ze zowel haar journalistiek als haar acteer- / komische vaardigheden kon verbeteren. Grappig genoeg kreeg Munn ook de kans om haar kennis van journalistiek te vergroten toen ze samen met Jeff Daniels meespeelde in het Aaron Sorkin-drama The Newsroom.

6 Rashida Jones

Jones ging de journalistiek in nadat ze beroemd werd op Parks and Rec toen ze de Netflix-documentaire Hot Girls Wanted maakte, waarin wordt gesproken over afpersing in de porno-industrie. De film werd goed ontvangen, maar sommige mensen die zich identificeren als "consensuele sekswerkers", wat betekent dat ze vrijwillig sekswerk uitoefenen, voerden aan dat de film bevooroordeeld is en stereotypen over sekswerk promoot. Sommigen voerden ook aan dat de documentaire van Jones meer deed om de identiteit van sekswerkers bloot te leggen dan om mensenhandelaars en afpersers aan de kaak te stellen.

5 Al Gore

Gore mag dan in 2000 het presidentschap aan George W. Bush hebben verloren, hij won in 2007 een Oscar voor zijn wereldberoemde documentaire over klimaatverandering, An Inconvenient Truth. Nou ja, hij heeft tenminste iets gewonnen.

4 Idris Elba

De ster van Luther werd een documentairemaker en journalist in 2015 toen hij Mandela, My Father, and Me regisseerde, dat het verhaal vertelt van de acteur en zijn persoonlijke relatie met de overleden president van Zuid-Afrika, Nelson Mandela. Elba speelde Mandel in de film Mandela: Long Walk To Freedom, die gebaseerd was op de bestverkochte autobiografie van de wereldleider.

3 Colin Hanks

Tom Hank's zoon waagde het zich te gedragen zoals zijn vader deed en speelde in de cultklassieker Orange County tegenover Jack Black. Maar hij houdt zich nu ook bezig met documentaires, en maakte er in 2015 een genaamd All Things Must Pass, die het verhaal vertelt over de opkomst en ondergang van Tower Records, een ooit zeer populaire keten van platenwinkels. Hij regisseerde ook een documentaire over de tragische ervaring van een death metal band in de film uit 2017 getiteld Death Metal: Nos Amis.

2 Robert Duvall

De ster van The Godfather en verschillende andere klassieke films kwam vijf jaar na de release van de klassieke gangsterfilm in de journalistiek. Hij regisseerde de documentaire We're Not The Jet Set uit 1977, het verhaal over een rodeofamilie uit het middenwesten.

1 Angelina Jolie

Jolie is niet alleen filantroop en VN-ambassadeur voor mensenrechten, maar ook journalist en documentairemaker. In 2007 maakte ze een film met de titel A Place In Time, de film beschrijft de levens, culturen en worstelingen van verschillende mensen in meer dan twee dozijn landen.

Aanbevolen: