Dit is het ware verhaal achter 'Tokyo Vice' dat naar HBO Max komt

Inhoudsopgave:

Dit is het ware verhaal achter 'Tokyo Vice' dat naar HBO Max komt
Dit is het ware verhaal achter 'Tokyo Vice' dat naar HBO Max komt
Anonim

Tokyo Vice is het aankomende misdaaddrama gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Jake Adelstein Wordt naar de kijkers gebracht met dank aan HBO-streaming dienst, HBO Max (die andere streamers zoals Netflix een run voor hun geld begint te geven), Tokyo Vice zal een aantal van Hollywood's opkomende talenten en een paar veteranen van het scherm bevatten.

Maar hoe zit het met de echte gebeurtenissen die de tv-serie inspireerden (en het gelijknamige boek waarop de serie is gebaseerd?) Wat waren de fantastische, echte gebeurtenissen die als blauwdruk dienden (als je will) voor de aankomende misdaaddramaserie? Nou, dat is wat we willen dekken. Hoe dan ook, HBO Max zal het misdaaddrama toevoegen aan zijn steeds groter wordende catalogus van exclusieve series (inclusief een geruchten Harry Potter-serie op de service) en fans zijn waarschijnlijk klaar om de binge te beginnen.

6 Waar gaat 'Tokyo Vice' over?

Tokyo Vice is de HBO Max-serie gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2009, geschreven door Jake Adelstein. Het verhaal vertelt het leven van Adelstein tijdens zijn tijd in Tokio, als journalist De komende show sterren Ansel Elgort (de intense rol zou niet een probleem voor de acteur, aangezien naakt poseren terwijl hij door zijn vader wordt gefotografeerd, al het andere veel minder zenuwslopend zou maken) als Adelstein en Ken Watanabe als Hiroto Katagiri (een detective in de georganiseerde crime Division ) Het verhaal van Adelstein zou in het verleden verfilmd worden; de film heeft echter nooit het daglicht gezien.

5 De show is gebaseerd op het echte leven van Jake Adelstein

Jake Adelstein is een Amerikaanse journalist die het grootste deel van zijn carrière in Japan heeft doorgebracht Adelstein verhuisde op 19-jarige leeftijd naar Japan en studeerde Japanse literatuur aan de Sophia University voordat hij de eerste niet-Japanse stafschrijver werd die bij de Yomiuri Shinbun (een Japanse krant) werkte. Jake vertelde hoe hij de baan kreeg bij de krant met Japaneseculture.com en zei: “De Yomiuri Shinbun voert een gestandaardiseerde test uit die openstaat voor alle studenten. Veel Japanse bedrijven nemen op deze manier jonge afgestudeerden aan. Mijn vrienden dachten dat het idee van een blanke die probeerde te slagen voor het examen van een Japanse journalist zo onmogelijk was dat ik wilde bewijzen dat ze ongelijk hadden. Ik heb een heel jaar instant ramen gegeten en gestudeerd. Ik slaagde erin de tijd te vinden om het te doen door mijn baan als lerares Engels op te zeggen en twee dagen per week als Zweedse massagetherapeut voor drie overwerkte Japanse vrouwen te werken. Het bleek een ietwat slonzig optreden, maar het betaalde de rekeningen.” Adelstein vervolgde: Ik deed het goed genoeg op het eerste examen om naar de interviews te gaan, en slaagde erin me door dat proces te strompelen en aangenomen te worden. Ik denk dat ik een experimenteel geval was dat redelijk goed uitpakte.” Adelstein zou 12 jaar voor de publicatie werken voordat hij stopte om zijn memoires te schrijven (daarover later meer.)

4 Adelsteins expositie zou licht schijnen op de Japanse onderwereld

Adelstein zou verder gaan met het schrijven van een exposé over de wereld van de Japanse georganiseerde misdaad, die licht werpt op de mysterieuze Yakuza en hun omgang. Terwijl hij sprak met Japaneseculture.com, besprak Adelstein hoe hij erin slaagde de Japanse onderwereld met succes bloot te leggen: “Ik denk dat Japan eigenlijk meer open is dan mensen het toeschrijven. Maar om de deur open te krijgen, moet je echt vloeiend worden in de gesproken en geschreven taal. De geschreven taal was een nachtmerrie voor mij,' vervolgde hij, 'het was vooral een voordeel om een buitenlander te zijn - het maakte me memorabel. De Yakuza zijn buitenstaanders in de Japanse samenleving, en misschien heeft het feit dat we een mede-buitenstaander zijn, ons een vreemd soort band gegeven. De agenten die de Yakuza onderzoeken, zijn ook vaak buitenbeentjes. Ik werd begeleid om de code van zowel de Yakuza als de politie al vroeg te begrijpen en te waarderen. Wederkerigheid en eer zijn essentiële componenten voor beide.”

3 Wie is Hiroto Katagiri?

Hiroto Katagiri (gespeeld door Ken Watanabe) is een detective binnen de afdeling georganiseerde misdaad, en hij fungeert als een vaderfiguur voor Adelstein die hem helpt door de dunne en vaak precaire grens tussen de wet en de georganiseerde misdaad. Volgens Inverse.com schittert Watanabe in de rol: "De rol is misschien wel de beste die Watanabe in geruime tijd heeft gekregen, en de acteur laat het niet verloren gaan. Katagiri is een wijs en formidabel figuur, en Watanabe's imposante schermaanwezigheid doet je geloven dat hij iemand is die in staat is zich ongeschonden door de yakuza-onderwereld te bewegen."

2 Adelstein zou memoires publiceren over zijn reportagecarrière in Japan

Abelsteins memoires getiteld Tokyo Vice neemt de lezer mee op zijn reis van een onervaren junior verslaggever (die beginnersfouten maakte, zoals het aangaan van een vechtsportgevecht met een senior redacteur) tot een volledige onderzoeksjournalist, compleet met een prijs op zijn hoofd. De memoires tonen misdaad in Japan en een verkenning van de wereld van de hedendaagse Yakuza waar zelfs maar weinig Japanse autochtonen van afweten.

1 Adelstein werd verslaggever voor het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken

Adelstein zou overstappen om verslaggever te worden voor het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken,dat onderzoek doet naar mensenhandel in Japan. De 53-jarige inwoner van Missouri schrijft momenteel voor Daily Beast, Vice News en The Japan Times.

Aanbevolen: