Dit is het leven van Child Star Mason Gamble na de hoofdrol in 'Dennis The Menace

Inhoudsopgave:

Dit is het leven van Child Star Mason Gamble na de hoofdrol in 'Dennis The Menace
Dit is het leven van Child Star Mason Gamble na de hoofdrol in 'Dennis The Menace
Anonim

Een kindsterretje zijn is vaak een opwindende ervaring. Tegelijkertijd kan het echter heel moeilijk zijn om te gaan met de eisen en strikte regels die je elke dag op de set moet volgen. Het kan ook niet gemakkelijk zijn om met alle roem en aandacht om te gaan die hoort bij het zijn van een filmster in die vroege ontwikkelingsfasen van het leven.

Hoewel veel beroemdheden die begonnen als kindacteurs een schitterende carrière op het scherm hebben gehad, zijn er mensen die besluiten om totaal andere wegen te bewandelen. Een van hen is de in Chicago geboren Mason Gamble, die de 5-jarige Dennis Mitchell speelde in de veelgeprezen familiekomedie van 1993, Dennis the Menace.

Gamble bestaat vandaag 35 jaar. Dit is hoe zijn leven eruit heeft gezien sinds hij speelde in de Nick Castle-film.

8 Mason Gamble was te zien in de flop van 1996, 'Bad Moon'

Dennis the Menace was de eerste filmrol ooit voor een jonge Mason Gamble. Hij was een van een gerapporteerde schatting van ongeveer 20.000 kinderen die de rol hadden uitgeprobeerd. Daarna had hij een periode van drie jaar waarin hij niet werkte, tot 1996, toen hij in twee films speelde.

Zijn deel van McCluckey in Spy Hard was een beperkte, en de film deed het redelijk goed. Hij had een meer centrale rol in Eric Red's horror, Bad Moon, die uiteindelijk een serieuze kritieke en box office-flop werd.

7 Gamble speelde Dirk Calloway in 'Rushmore' van Wes Anderson

Naast Dennis the Menace was Gamble's andere meest bekende rol die van Dirk Calloway in Rushmore, de komediedrama uit 1998 van de inmiddels voltooide regisseur Wes Anderson. De film volgde een excentrieke tienerstudent genaamd Max Fischer (Jason Schwartzman), die streed om de genegenheid van een leraar die weduwe was met een ouder op zijn school.

Gamble's personage was Max' hulpje en vriend. De film werd zeer goed ontvangen en won zelfs een aantal onderscheidingen.

6 Mason Gamble won Young Artist Award voor beste optreden in een tv-film

Mason Gamble werd voor het eerst genomineerd voor een grote prijs in 1993, toen hij uiteindelijk de Young Artist Award won voor Beste Jeugdacteur Hoofdrol in een Film: Komedie dankzij zijn optreden op Dennis.

In 1998 werd hij genomineerd voor Best Performance in a Feature Film - Supporting Young Actor na Rushmore, hoewel hij verloor van Michael Welch uit Star Trek: Insurrection. Het jaar daarop was hij terug bij de ceremonie, dit keer als zegevierend voor Beste Prestaties in een tv-film. Dit was voor zijn vertolking van een jongen genaamd Scott Rhymes in Anya's Bell, uitgezonden op CBS.

5 Mason Gamble studeerde af op de middelbare school als finalist voor nationale verdiensten

Gamble had al laten zien wat hij kon als acteur, maar hij liet dat nooit in de weg staan van zijn uitblinken in schoolwerk. De zoon van acteur en producer Tim Gamble (The Breakfast Club, The Untouchables), de jonge ster ging naar de middelbare school in River Forest High in Oak Park, Illinois, waar hij afstudeerde met een nationale studiebeurs.

Mason Gamble heeft één broer of zus, een zus genaamd Casey.

4 Gamble maakte cameo's in meerdere tv-shows na 'Dennis The Menace'

In hetzelfde jaar begon Mason Gamble zich op het gebied van televisieshows te wagen, met een cameo in een aflevering van CBS' Early Edition. Hij volgde dat op met nog een korte verschijning in NBC's medische drama ER, met als headliner George Clooney en Anthony Edwards.

In het decennium dat volgde was Gamble ook te zien in shows als Close to Home en CSI: Miami. Op het grote scherm zette hij zijn werk voort in de films Gattaca, Arlington Road, The Rising Place en A Gentleman's Game.

3 Is Mason Gamble gestopt met acteren?

Na bijna twee decennia van acteren voor het grootste deel van zijn jeugd, nam Mason Gamble blijkbaar de beslissing om weg te lopen van filmacteren om andere interesses na te streven. Zijn laatste schermrol was in de film van 2010, Golf in the Kingdom.

De film is vernoemd naar het gelijknamige boek van Michael Murphy. Helaas voor Gamble waren zijn laatste Hollywood-projecten ook een van zijn slechtste, omdat het beeld rond werd gepand door zowel het publiek als filmexperts. "De film werkt bijna… als je het allemaal ziet als een heel, heel droge komedie", zei een vernietigende recensie van de New York Times.

2 Mason Gamble studeerde mariene biologie aan de UCLA

Toen hij begon weg te draaien van de podiumkunsten, leek Mason Gamble behoorlijk geïnteresseerd te zijn in meer technische carrièrepaden. Oorspronkelijk schreef hij zich in om tandheelkunde te studeren aan de UCLA. Gamble zou later overgaan in een major Marine Biology voor zijn bachelordiploma.

1 Gamble behaalde een doctoraat in milieuwetenschappen en techniek

Na het behalen van zijn bachelor ging Gamble verder met zijn master Biologie. Vanaf 2020 zat hij in het tweede jaar van zijn doctoraat in Environmental Science and Engineering aan het UCLA Institute of the Environment and Sustainability.

Met het begin van de COVID-pandemie is het niet helemaal duidelijk hoeveel - of helemaal niet - die achtervolging zou kunnen zijn verstoord. In zijn incidentele Instagram-berichten is Mason Gamble's liefde voor waterlichamen echter vaak duidelijk.

Aanbevolen: