Wie is Solomon Hughes en hoe werd hij gecast als Kareem Abdul-Jabbar in 'Winning Time'?

Inhoudsopgave:

Wie is Solomon Hughes en hoe werd hij gecast als Kareem Abdul-Jabbar in 'Winning Time'?
Wie is Solomon Hughes en hoe werd hij gecast als Kareem Abdul-Jabbar in 'Winning Time'?
Anonim

HBO heeft de gave om buzz-waardige tv te maken. En het is niet alleen tv vol over-the-top wendingen en zo wordt het een "waterkoeler" gesprek op het werk. Het is voor het grootste deel hoge kunst die enorm vermakelijk is. Winning Time: The Rise Of The Lakers Dynasty is ongetwijfeld hun nieuwste hit. De met sterren bezaaide miniserie is een sensatie voor sportfans, vooral NBA- en Lakers-fanaten. Talloze beroemdheden zoals Jack Nicholson, die aan de rechtbank zit in The Staples Center, rekenen zichzelf tot die enorme fanbase. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom Winning Time het bekijken waard is…

Alleen al de uitvoeringen zijn meesterlijk. Veelgeprezen acteurs als Adrien Brody nemen het met stijl en authenticiteit op tegen echte mensen zoals coach Pat Riley. Maar er is een nieuweling die ieders aandacht trekt… Solomon Hughes, de man gezegend met de rol van Lakers' icoon Kareem Abdul-Jabbar.

Wie is Solomon Hughes?

Winning Time is het acteerdebuut van Solomon Hughes, maar zeker niet de eerste keer dat hij een balletje slaat op het scherm. De man was tenslotte een Harlem Globetrotter. Daarvoor speelde hij basketbal op de middelbare school en bij UC Berkeley, waar hij zijn Master's Degree behaalde. Dit werd gevolgd door het behalen van zijn Ph. D. aan de Universiteit van Georgië. Nadat hij arts was geworden, werd Solomon gastdocent aan de Duke University en gastdocent aan Stanford. Het was dit optreden dat hem zijn eerste acteerrol ooit bezorgde als de iconische NBA-superster, Kareem Abdul-Jabbar.

Solomon Hughes is begin 40 en is 1.80 meter lang.

Volgens CheatSheet had de casting director van Winning Time Solomon gevonden via de agent die hem boekt voor lezingen. Ze kon zien dat Solomon een kamer kon besturen en had de lengte en het aanzien om Kareem te spelen. Maar een duik in zijn verleden onthulde dat hij opmerkelijke ervaring had met basketbal.

Tijdens zijn tijd bij Cal's Golden Bears-basketb alteam (1998 tot 2002), begon hij 52 wedstrijden en won hij 3 sets van 20 wedstrijden tijdens zijn vierjarige loopbaan. Hij bereikte ook tweemaal het NCAA-toernooi en won de NIT in 1999. Bovendien had Solomon een korte periode bij de Harlem Globetrotters, waar de mainstream hem het beste van kent.

Tijdens een interview met Vulture zei Solomon dat hij veel geleerd had over acteren van zijn Winning Time-collega's. Hij beweerde dat ze allemaal erg gastvrij voor hem waren, ondanks zijn gebrek aan ervaring. Solomon ontdekte zelfs dat zijn ervaring in universiteitsbasketbal niet altijd nuttig was bij het opnemen van scènes waarvoor zijn vaardigheden nodig waren.

"Als je een tv-show maakt, is er zoveel dat je in een moment probeert vast te leggen", zei Solomon tegen Vulture."Je zou een hele dag een scène kunnen opnemen, maar misschien ha alt slechts 15 seconden de aflevering - en het zijn slechts de 15 seconden die het verhaal vooruit helpen. Het is ook één ding om een opname te maken, maar het is nog iets om een foto te maken als de camera's draaien. Er is de angst om een heleboel foto's te missen wanneer ze proberen een opname te maken, maar de realiteit is dat je je beste beentje voor moet blijven zetten, hoe dan ook veel missers."

Hoe kon Solomon Hughes Kareem Abdul-Jabbar spelen?

Solomon Hughes gaf aan Vulture toe dat hij opgroeide met het aanbidden van Kareem Abdul-Jabbar. Maar het waren niet alleen Kareems vaardigheden op het veld die Solomon inspireerden. Kareems zachte stem en waar hij voor stond, was ook van enorm belang voor hem.

"Mijn vader is even oud als Kareem en ik zou denken aan hoe het moet zijn geweest om volwassen te worden in het tijdperk van de burgerrechten," zei Solomon tegen Vulture. "Mijn vader vertelde dat het jouw taak was om opgroeien in het Zuiden een manier te vinden om te navigeren in een wereld waarin het heel duidelijk was dat gerechtigheid niet aan jouw kant stond. Ik wilde me inleven in Kareem, die deze gekke wereld om hem heen probeert te verzoenen door zijn stilte te kopiëren."

Een van de vele nuances van het nauwkeurig weergeven van Kareem op het scherm was zijn iconische spreekstem.

"De krachtbeweging is zacht praten en anderen tegen je aan laten leunen. Ik concentreerde me niet te veel op projectie. Ik had meer het gevoel dat ik zeg wat ik zeg, en je moet luisteren Er is een branie aan de manier waarop hij dingen deed, 'legde Solomon uit. "De manier waarop hij aan het begin van de wedstrijd naar buiten liep om een tip te geven, was zo zen, zo kalm, zo beheerst. Je kunt de eerbied voelen die de andere spelers, zelfs de tegenstanders, voor hem hadden als ze hem de hand schudden en dep hem op. Er was een koelte voor hem. Ik ben niet een bijzonder cool persoon, dus proberen te belichamen dat was hard werken."

Voor de meeste sportfans was een van de meest iconische details van Kareem zijn kenmerkende beweging op het veld, de skyhook. Solomon beweerde dat hij talloze video's had bekeken van Kareem die deze fantastische zet deed om het vast te leggen.

"Er zijn een aantal hoogtepunten die skyhook na skyhook laten zien. Een van mijn problemen als basketballer was dat ik te snel speelde. Als je Kareem's skyhook bekijkt, bevindt hij zich echt in een wereld op zich. Hij is omringd door verdedigers, maar hij zal zijn tijd nemen en gracieus proberen die beweging te maken. Hij probeert zich erin te ontspannen. Het is een ongelooflijk moeilijke en krachtige beweging. Hij hield echt van yoga, en ik raakte erin tijdens het filmen en probeerde te doen het elke dag, met de nadruk op ademen en de wereld om me heen afsluiten."

Aanbevolen: