Dit is wat Erik Palladino heeft gedaan sinds hij in 'ER' speelde

Inhoudsopgave:

Dit is wat Erik Palladino heeft gedaan sinds hij in 'ER' speelde
Dit is wat Erik Palladino heeft gedaan sinds hij in 'ER' speelde
Anonim

Natuurlijk zijn er tegenwoordig veel geweldige actiesterren, maar niemand is waarschijnlijk meer ervaren dan Erik Palladino. Dit is een professionele acteur die al sinds het begin van de jaren '90 bestaat.

En in feite sneed hij zijn tanden door de jaren heen voor zowel televisie als film. Net als de meeste acteurs van tegenwoordig, waagt Palladino zich ook af en toe aan streaming.

Toen Palladino nog een relatieve nieuwkomer was, draaide hij de aandacht toen hij Dr. Dave Malucci speelde in het populaire NBC-medische drama ER. De acteur begon als gastster in de show voordat hij later werd gepromoveerd tot reguliere serie.

Dat gezegd hebbende, zijn periode in een van de meest Emmy-genomineerde shows zou relatief kort zijn, aangezien hij pas van seizoen twee tot seizoen acht verscheen. Maar maak je geen zorgen, Palladino heeft sindsdien rollen naar links en rechts geland.

Erik Palladino heeft in de loop der jaren verschillende opmerkelijke gast-tv-optredens gemaakt

Het lijkt erop dat er steeds meer rollen naar Palladino kwamen nadat hij zijn tijd op ER had ingepakt. Kort daarna had de acteur zelfs gastrollen in Judging Amy, Law & Order: Special Victims Unit, Dr. Vegas, CSI: Crime Scene Investigation, Crossing Jordan, Numb3rs, Criminal Minds, Fringe, NCIS, Burn Notice, White Collar, Blue Bloods, Designated Survivor en de Grey's Anatomy spin-off Private Practice (voordat het werd geannuleerd).

Naast deze boekte Palladino ook een gastrol in de Emmy-winnende Amazon-serie The Marvelous Mrs. Maisel.

Later maakte Palladino ook een korte verschijning in de DC Comics-serie Arrow als luitenant Joyner. Zoals fans zich misschien herinneren, was Joyner een hooggeplaatst lid van de Shadowspire die van plan was om Rubicon te stelen.

Palladino's gemene karakter was ook verantwoordelijk voor de dood van Amanda Waller (Cynthia Addai-Robinson), ook bekend als Mockingbird.

De acteur heeft ook verschillende vaste en terugkerende rollen geboekt

In de loop der jaren is Palladino ook regelmatig in verschillende tv-shows verschenen. Al vroeg voegde hij zich bij de cast van het voor een Emmy genomineerde oorlogsdrama Over There.

Jaren later werd de acteur ook gecast in het bovennatuurlijke drama 666 Park Avenue. Hij werd voor het eerst geïntroduceerd als gastster, maar werd later een vaste waarde in de serie. Tijdens de show speelde Palladino Tony DeMeo die de portier was bij The Drake.

Nadat 666 Park Avenue eindigde, speelde Palladino verschillende andere korte gastrollen voordat hij uiteindelijk werd gecast in het History Channel-drama Six, dat draait om leden van Navy SEAL Team Six die belast zijn met het elimineren van een Taliban-leider in Afghanistan.

Rond dezelfde tijd werd de acteur gecast in het populaire juridische drama Suits als zakenman en voormalig gevangene Kevin Miller.

"Een van de fantastische dingen aan dit personage was dat hij zijn familie miste", vertelde de acteur aan USA Network. "Ik, weg van mijn familie, ik was echt in staat om contact te maken met die emotie terwijl ik weg was."

Palladino zou op en naast de show verschijnen, lang na het vertrek van serie-stamgasten Gina Torres en Meghan Markle. Hij verscheen ook in het laatste seizoen van de show.

Ondertussen boekte Palladino ook een relatief regelmatig optreden als CIA-officier Vostanik Sabatino in de populaire CBS-show NCIS: Los Angeles. In de loop der jaren heeft de acteur verschillende foto's van zijn tijd op de set van het misdaaddrama gedeeld, en het lijkt erop dat hij het naar zijn zin heeft gehad.

Op een gegeven moment plaatste hij ook een foto van zichzelf en seriester Linda Hunt met het bijschrift: "Heel leuk om tegenover deze mooie acadamy [sic] bekroonde actrice te werken."

Na een aantal jaren in de show te verschijnen, is Palladino ook goede vrienden geworden met de kerncast van de show, waaronder Hunt, Daniela Ruah, Chris O'Donnell, LL Cool J, Eric Christian Olsen en Renée Felice Smith.

Dus toen Ruah een aflevering voor seizoen 12 regisseerde, wilden fans zeker dat Palladino zijn rol opnieuw zou spelen. Helaas deed hij dat niet. De acteur ontbrak ook in de aflevering die Ruah regisseerde voor het huidige seizoen van de show.

Naast het spelen van tv-rollen, heeft Erik Palladino ook in verschillende films gespeeld

Tv-shows hebben Palladino misschien behoorlijk bezig gehouden, maar de acteur maakte in de loop der jaren ook tijd vrij voor bepaalde filmprojecten. Onder hen is de met een Oscar bekroonde film U-571 uit 2000, die ook pronkt met een cast met Matthew McConaughey, Bill Paxton en Jon Bon Jovi.

Het vertelt het verhaal van een groep Amerikaanse onderzeeërs die zich vermommen om aan boord van een Duitse onderzeeër te gaan en hun Enigma-cijfermachine te stelen. In de film speelde Palladino de beroemde zeeman Mazola.

Gedurende zijn carrière speelde Palladino ook in tal van andere films, waaronder actiefilms zoals Hotel California en A Day in the Life, evenals komedies zoals Lower Learning en L. A. Dicks.

De acteur is ook geen onbekende in horror en verscheen in films als Mischief Night en The Thirst. Ondertussen, meer recentelijk, speelde Palladino ook in de sci-fi-actie Battle in Space: The Armada Attacks.

Op dit moment is het onduidelijk of fans Palladino's Sabatino binnenkort weer zullen zien in NCIS: Los Angeles. Dat gezegd hebbende, zou de acteur naar verluidt zijn opwachting maken in het aanstaande Netflix-misdaaddrama Grendel.

En wie weet, misschien kan die veelbesproken potentiële ER-reboot een Palladino-optreden inhouden?

Aanbevolen: