Wat heeft Thomas Brodie-Sangster gedaan sinds hij Newt speelde in 'The Maze Runner'?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Thomas Brodie-Sangster gedaan sinds hij Newt speelde in 'The Maze Runner'?
Wat heeft Thomas Brodie-Sangster gedaan sinds hij Newt speelde in 'The Maze Runner'?
Anonim

Thomas Brodie-Sangster is geen onbekende op het grote scherm. De 31-jarige acteur belandde op 11-jarige leeftijd zijn eerste rol op het scherm in de tv-film Station Jim, samen met de beroemde Britse acteurs David Bradley en Celia Imrie. Hij bleef regelmatig acteren en kreeg nog acht rollen op het scherm voordat hij harten stal als de beminnelijke (en verliefde) 13-jarige Sam in 2003's cultklassieker kerstromcom Love, Actually. Het is deze rol, zijn eerste film die door Brodie-Sangster werd uitgebracht en waarmee hij zijn twee decennia lange carrière op het scherm een kickstart gaf. "Het deed wonderen voor mijn carrière", vertelde hij aan PEOPLE in 2020. "Het heeft me veel geleerd en ik heb met een aantal geweldige mensen mogen werken en ik heb er eigenlijk alleen maar goede dingen over te zeggen."

Voor een jonger publiek is Brodie-Sangster misschien meer herkenbaar als de serieuze en charmante Newt in de verfilmingen van de best verkochte Maze Runner-boeken. Brodie-Sangster speelde in de dystopische thrillers voor jonge volwassenen naast hartenbrekers Dylan O'Brien en Kaya Scodelario. En terwijl die twee illustere carrières hadden in de series Teen Wolf en Disney's Pirates of the Caribbean, wat gebeurde er met Brodie-Sangster? De acteur is de afgelopen jaren volgeboekt en druk bezig geweest, en slaagde er zelfs in om een nominatie binnen te halen bij de Emmy Awards 2021.

10 Hij eindigde een tweejarige run op 'Game Of Thrones'

2014 was een druk jaar voor de in Londen geboren acteur, met de release van de eerste Maze Runner-film, een hoofdrol in Phantom Halo naast X-Men's Rebecca Romijn, en een "komische" dood in Game of Thrones. Brodie-Sangster sloot zich aan bij het beste Britse talent voor een periode van twee seizoenen in de langlopende fantasieshow van HBO. Brodie-Sangster's vertolking van Jojen Reed, die voor het eerst verscheen in seizoen drie, duurde tien afleveringen voordat zijn personage stierf. Op een zeer toepasselijke Game of Thrones-manier werd Jojen Reed herhaaldelijk gestoken, zijn keel doorgesneden en uiteindelijk opgeblazen door een exploderende molotovcocktail.

9 Hij is niet alleen een mooi gezicht

Brodie-Sangster is ook een productieve stemacteur. Hij bracht maar liefst negen jaar door met het uiten van het personage van Ferb in Disney's Phineas and Ferb. Meer dan 130 afleveringen leende Brodie-Sangster zijn stem als co-lead van de serie totdat deze eindigde in 2015. Hij zou John Tracy gaan inspreken in de Thunderbirds-revival Thunderbirds Are Go (2015-2020), evenals Firedrake the draak in Dragon Rider van Netflix (2020).

8 Hij keerde terug als Newt

Brodie-Sangster keerde terug als fan-favoriet Newt in The Maze Runner-sequels The Scorch Trials (2015) en The Death Cure (2018). "5 jaar vreugde en hard werken eindigen op 25 januari wanneer Maze Runner The Death Cure uitkomt!" schreef de acteur in een zeldzame verschijning op Twitter."Het zou veel betekenen voor iedereen die bij alle drie de films betrokken was als je onze film zou gaan zien. We hebben er allemaal zoveel in gestopt en om mensen naar ons werk te laten kijken zou de kers op een GROTE taart zijn." Brodie-Sangster won "Best Movie Chemistry" met Dylan O'Brien bij de 2016 Teen Choice Awards voor zijn rol in The Scorch Trials.

7 Hij ging naar een heel ver weg sterrenstelsel…

In een oogwenk en je zult het moment missen in Star Wars: The Force Awakens, voegde Brodie-Sangster zich bij de duistere kant. Fans met adelaarsogen zagen de levenslange Star Wars-fan als onderofficier Thanisson, de First Order-officier die probeert te voorkomen dat Poe en Finn ontsnappen via TIE-fighter. "Een groot kinderding om van de lijst af te vinken", vertelde de acteur aan USA Today.

6 Hij is een man met vele talenten

Net als zijn moeder Trisha Bertram is Brodie-Sangster een man met veel talenten. Hij kan niet alleen acteren, maar hij kan ook basgitaar spelen, zoals hij liet zien tijdens het optreden met zijn moeders band Winnet, waar ook zijn singer-songwriterzus Ava op zang en zijn vader Mark op drums te horen zijn. De familie trad ongeveer zeven jaar samen op in de jazzclubs van Zuid-Londen. Hij speelt ook muziek met zijn co-ster Dylan O'Brien, waarbij de acteur uitlegt: "Als bassist heb je echt een drummer nodig om te jammen." De twee vormden een band genaamd The Apologies tijdens het filmen op de set in Zuid-Afrika. "We hebben deze geweldige kleine jamplek gevonden", zei hij. "We zouden elk weekend gaan en we zouden andere mensen van de bemanning krijgen; iedereen die gitaar speelde, iedereen die de tamboerijn speelde, iedereen die iets speelde. Uiteindelijk hebben we daar de wrap party gehouden.”

5 Hij 'reist' terug in de tijd

De acteur trok een cape aan en reed op een paard in het Engeland van 1520 als Rafe Sadler in de Golden Globe-winnende miniserie Wolf Hall samen met mede-Brit Tom Holland De zesdelige serie was gebaseerd op Hilary Mantel's Man Booker Prize-winnende roman die het verhaal vertelde van het hof van koning Hendrik VIII. Door zijn jeugdige uiterlijk kon de acteur het 15-jarige personage spelen, ondanks dat hij op dat moment 25 was.

4 Hij heeft eindelijk het meisje

In 2017 herenigde de acteur zich met zijn Love, Actually costars, dertien jaar na de release van de film om een vervolg op de korte televisiefilm op te nemen. Red Nose Day zag Brodie-Sangster's personage Sam in een relatie met Joanna, het bezwaar van zijn pre-tiener genegenheid uit de originele film. De korte televisiefilm is gemaakt om geld in te zamelen voor Red Nose Day, een dag om geld in te zamelen ter ondersteuning van Comic Relief, een liefdadigheidsinstelling die mede is opgericht door de schrijver/regisseur Richard Curtis van Love, Actually.

3 Hij nam wat tijd om na te denken over zijn carrière

Na 15 opeenvolgende jaren van werken, nam Brodie-Sangster een paar jaar vrij na The Death Cure uit 2018, om "gewoon te relaxen en me op andere dingen te concentreren. Ik vroeg me af, 'hoe belangrijk is het voor mij "Maar ik heb het gemist", vertelde hij aan NME. "Ik miste de prachtige vrijheid om al dat soort vragen te kunnen onderzoeken, maar het te doen via een personage. Ik denk dat dat het meest interessante is aan acteren." Brodie-Sangster ging weer aan het werk om The Queen's Gambit voor 2020 te filmen en was opgewonden om meteen in zijn volgende project te springen nadat hij gefilmd was in de Netflix-show, maar de wereld had andere plannen. "Ik verliet [The Queen's Gambit] met het gevoel van 'ik kan niet wachten op de volgende baan!' En toen gebeurde dit allemaal…", zei hij, verwijzend naar de door het coronavirus veroorzaakte afsluiting van 2020. "Behoorlijk vervelend! Ik kan niet wachten op de volgende klus. Lockdown is vervelend!"

2 Hij was genomineerd voor een Emmy

Voor zijn rol als de charismatische schaakmeester Benny Watts van The Queen's Gambit, werd Brodie-Sangster genomineerd voor zijn eerste Primetime Emmy Award en ontving hij een knipoog voor Outstanding Supporting Actor in een Limited Anthology Series of Movie. De rol was het tweede goed ontvangen personage dat hij in een Netflix-show had gespeeld, nadat hij drie jaar eerder in het Amerikaanse wildwest-drama Godless was verschenen.

1 Hij probeerde sociale media

Verveeld en niet in staat om te werken tijdens de eerste lockdown in april 2020, creëerde Brodie-Sangster een Instagram in een poging om "een deel van deze wereldwijde online community te worden." "Ik heb sociale media nooit regelmatig gebruikt, omdat ik er altijd moeite mee heb mezelf zo gemakkelijk toegankelijk te maken", schreef hij in zijn eerste post, voordat hij verduidelijkte dat hij het account niet zou gebruiken voor zelfpromotie of om fanmail te beantwoorden "Laten we eens kijken hoeveel ik er echt in slaag om op dit ding te posten," zei hij. Hij heeft in de 18 maanden sindsdien vier keer gepost.

Aanbevolen: