Waarom Dax Shepard's 'Bless This Mess' werd geannuleerd ondanks de stijgende kijkcijfers

Inhoudsopgave:

Waarom Dax Shepard's 'Bless This Mess' werd geannuleerd ondanks de stijgende kijkcijfers
Waarom Dax Shepard's 'Bless This Mess' werd geannuleerd ondanks de stijgende kijkcijfers
Anonim

Het is nooit leuk om te zien dat een tv-programma wordt geannuleerd en er zijn verschillende redenen waarom shows eindigen. Of het nu een Netflix-project is dat enig potentieel had, of een netwerkshow waar mensen van genieten, het is nooit leuk om projecten buiten de boot te zien vallen.

Een paar jaar geleden werkten Dax Shepard en Lake Bell samen voor Bless This Mess en de show kende een solide start op zijn netwerk. Ondanks goede recensies en een loyaal publiek, kon de serie niet langer duren dan de twee seizoenen op ABC.

Fans waren oprecht benieuwd waarom de show werd stopgezet, en we hebben hieronder enkele details die enig inzicht kunnen geven achter de beslissing van het netwerk.

'Bless This Mess' was een kortstondige show

Bless This Mess van 2019 was een sitcom met één camera die debuteerde op ABC.

Met Dax Shepard en Lake Bell, die ook co-creërden van de show, was Bless This Mess een serie gericht op een stel dat hun opgravingen in New York achterliet ten gunste van het kleine stadje Nebraska.

Toen hij besprak wat er was gebeurd om de show uniek te maken, zei Bell: De uitdaging waar ik aandacht aan probeer te besteden, is ruimte en uitgestrektheid. Wat uniek is aan 'Bless This Mess' is dat we 'op locatie' fotograferen - we doneren Ik heb geen soundstage, dus alles is qua textuur heel authentiek. Je kunt in de afleveringen zien dat er textuur zit in deze kleine stukjes rommeligheid, en ik heb daar heel hard voor moeten vechten. Ik denk dat nu de toon meer gevestigd is, de redacteuren, de producenten, het netwerk en de studio voelen zich er prettig bij.”

Twee seizoenen lang was de serie in staat om fans te plezieren en een interessant verhaal te vertellen. Helaas was dit niet genoeg om de goede tijden op ABC voort te zetten.

Het werd geannuleerd na twee seizoenen

In 2020, na slechts twee seizoenen in de lucht, werd aangekondigd dat Bless This Mess door zijn netwerk werd stopgezet.

"ABC is zijn act aan het opruimen en annuleert Bless This Mess na twee seizoenen, heeft TVLine vernomen. Het nieuws over de annulering van Bless This Miss komt op de hielen van ABC die 13 series vernieuwt. Het netwerk heeft ook Emergence, Schooled en Alleenstaande ouders. Dit seizoen, in de aanloop naar ABC's nummer 1 komedie (The Conners), had Bless This Mess gemiddeld een demoscore van 0,67 en in totaal 3,6 miljoen kijkers, precies op hetzelfde niveau als de serie voor de eerstejaars. Van de 10 sitcoms die ABC dit tv-seizoen heeft uitgezonden, het stond op nummer 5 in beide maatregelen, " meldde TV Line.

Mensen waren behoorlijk verrast toen ze zagen dat de show ten einde liep. Het zorgde niet alleen voor fatsoenlijke kijkcijfers, maar zowel fans als critici genoten van de show. In feite is Bless This Mess' algemene gemiddelde open Rotten Tomatoes een indrukwekkende 82,5%.

Ondanks dat deze show veel te bieden heeft, besloot het netwerk toch de stekker eruit te trekken, waardoor velen zich afvroegen waarom dit het geval was.

Waarom werd het geannuleerd?

Dus, waarom is de getoonde geannuleerd? Helaas kunnen netwerken die de zaken aanscherpen na het begin van de pandemie een rol hebben gespeeld bij deze beslissing.

"Het aantal kijkers voor de show is zelfs gestegen tijdens het tweede seizoen van Bless This Mess, waar het gemiddeld bijna vier miljoen kijkers per aflevering had. het bouwde een publiek op via mond-tot-mondreclame. Hoewel werd aangenomen dat Bless This Mess seizoen 3 zou gebeuren, annuleerde ABC het en andere shows zoals Single Parents in mei 2020, "meldde ScreenRant.

"Hoewel er geen officieel woord is geweest over waarom Bless This Mess werd geannuleerd, is de timing van de annulering waarschijnlijk de sleutel. Mei 2020 was vroeg in de COVID-19-pandemie en veel studio's waren aan het werk om hun broekriem aan te halen. Met de productie in de wacht voor veel projecten, waren er verschillende die het gemakkelijker was om gewoon te annuleren, en Bless This Mess heeft waarschijnlijk hierdoor zijn lot ondergaan, " vervolgde de site.

Helaas waren er veel shows die het slachtoffer werden van hetzelfde, en mensen die het leuk vonden om deze puinhoop te zien zegenen, waren oprecht van streek dat het na zo'n korte tijd van het netwerk werd opgestart.

The Hollywood Reporter merkte op dat het netwerk misschien elke week terug wilde naar een enkele avond comedy-programmering, maar nogmaals, er werd niets officieel gemaakt over de beslissing over de annulering.

Bless This Mess was niet in staat om uit te groeien tot een grote hit zoals het netwerk wilde, maar het leek in ieder geval op de goede weg te zijn voordat het aan zijn einde kwam.

Aanbevolen: