De carrières van 'Cool Runnings' cast na de Disney-film

Inhoudsopgave:

De carrières van 'Cool Runnings' cast na de Disney-film
De carrières van 'Cool Runnings' cast na de Disney-film
Anonim

Meer dan 28 jaar geleden zond de tv-uitzending Cool Runnings uit, een sportieve comedyshow. De iconische Disney-productie blijft een van de beste films van de jaren '90 die mensen minstens één keer moeten zien. De film is losjes gebaseerd op de reis van Jamaica's bobsleeërs naar de Olympische Winterspelen van 1988 in Calgary, Alberta, Canada. In de afgelopen bijna drie decennia hebben veel van de castleden veel gedaan met hun acteercarrière. Helaas zijn sommige sterren zoals John Candy overleden en hebben de fans een gat in hun hart achtergelaten. Cool Runnings was een van Candy's laatste projecten tijdens zijn carrière, want hij stierf in 1994.

Verschillende beroemdheden en ook de mediapers prezen Cool Runnings. Velen die ernaar keken prezen de castleden, in samenwerking met de producenten, voor de opgewekte, boeiende komedie die geschikt was voor kijkers van alle leeftijdsgroepen. Nadat ze naam hadden gemaakt in de entertainmentindustrie, verwachtten fans dat de sterren van de film brede carrièreontwikkelingen en prestaties zouden maken. Maar hebben ze? Hieronder staan de castleden van Cool Runnings en hun carrière sinds de film.

8 Leon Robinson is zeer succesvol in Hollywood

Leon Robinson, die Derice Bannock speelde, is sinds 1982 een actieve acteur en zanger. Robinsons bloeiende carrière bleek duidelijk uit zijn werk in The Temptations en The Heartbeats.

Kortly speelde Robinson onder andere in Above the Rim, Once Upon a Time… When We Were Colored, Spirit Lost. Sindsdien heeft hij talrijke optredens in zowel films als televisieseries gemaakt. De 59-jarige is sinds 2000 in meer dan 20 films te zien geweest. Robinsons meest recente project was A Day To Die.

7 Doug E. Doug acteert nog steeds, maar schrijft ook scenario's

Nu 52 jaar oud, heeft de in Brooklyn geboren ster talloze vaardigheden aan zijn cv toegevoegd. Doug E. Doug, die Sanka Coffie speelde in Cool Runnings, heeft gewerkt in filmregie, scenarioschrijven en produceren. Als acteur speelde hij onder meer rollen in films als Operation Dumbo Drop, That Darn Cat, Wyclef Jean in America, Snowmen.

Hij was ook te zien in verschillende tv-shows. Daarnaast heeft hij geuit in films, waaronder In the Future Love Will Also. Met drie prijsnominaties is het veilig om te zeggen dat Doug het goed doet voor zichzelf.

6 Rawle D. Lewis heeft een paar andere films gemaakt

Rawle D. Lewis werkt al bijna drie decennia in Hollywood. De in Trinidad geboren acteur is vooral bekend door het spelen van de rol van Junior Bevile, de verlegen jongen van een miljonair in Cool Runnings.

Sinds 1993 speelde Lewis in een aantal films, zoals Spy Hard, K-PAX en andere. Momenteel werkt hij als schrijver, producent en regisseur van films en tv-shows. Hij heeft ook geacteerd in directe tv-commercials.

5 Malik Yoba werd een hoofdrolspeler in veel films en tv-shows

Net als Leon Robinson blijkt Malik Yoba een van de meer succesvolle acteurs van de voormalige 'bobsledders' te zijn. De hoofdrol in Cool Runnings, als Yul Brenner, was een van de eerste rollen die hij ooit speelde. Maar kort daarna kreeg de ster vele rollen, waaronder de serie Law & Order.

In 1994 werd hij een hoofdrolspeler in het politiedrama van Fox Television, New York Undercover, als detective J. C. Williams. Cop Land, Ride, Violation, Playas Ball, Criminal en Paradox zijn slechts een paar films waar de ster ook deel van uitmaakte. Daarnaast heeft hij ook rollen gespeeld in tv-series als Nikita, Designated Survivor, Empire, First Wives Club en meest recentelijk als hoofdrolspeler in Terror Lake Drive. Bovendien heeft Yoba Pete geuit in de videogame The Walking Dead: Michonne.

4 John Candy's laatste rol

Na de hoofdrol in de hitfilm stierf John Candy, die Irving Blitzer speelde, al snel. Vanwege zijn reputatie had hij zich in de jaren '80 gevestigd als een productief acteur. Ten tijde van het debuut van Cool Runnings was John Candy de beroemdste en meest voorkomende onder de castleden.

Met vijf onderscheidingen werkte de ster aan veel films en tv-shows, met Canadian Bacon als de laatste film die hij voltooide. Hij was pas 43 toen zijn lange filmcarrière tot stilstand kwam na een hartstilstand en overlijden.

3 Raymond J. Barry is nog steeds te zien in topseries

Nu 82 jaar oud, is Raymond Barry ongetwijfeld de oudste van alle overgebleven castleden. Sinds Cool Runnings krijgt Barry nog steeds rollen in films en tv-shows. De afgelopen jaren was de veteraan te zien in enkele topfilms en tv-series. Enkele beroemde shows waarin hij een rol heeft gespeeld, zijn onder meer The 100, New Girl, Gotham, Ray Donavan, Shooter en 13 Reasons Why. Zijn recente rol was als castlid en regisseur van Filthy Animals.

2 Peter Outerbridge is een succesvolle acteur in veel films en tv-shows

Het ontstaan van zijn carrière als acteur begon met 21 Jump Street in 1990. Sinds hij zijn vaardigheden in Cool Runnings bracht, speelde Outerbridge in topshows zoals Beauty and the Beast.

De 55-jarige in Ontario geboren superacteur was te zien in Nikita en Designated Survivor voor terugkerende rollen. Afgezien daarvan is hij ook ingesproken in "Far Cry"-videogames en heeft hij een paar documentaires verteld. Momenteel speelt hij Roman Sionis in een terugkerende rol in Batwoman.

1 Larry Gilman

Lang voor de Cool Runnings had Larry Gilman een succesvolle acteercarrière in Hollywood. Hij was een bekend gezicht voor veel publiek van zijn werk aan Secrets in de jaren '70, evenals The Texas Rangers in de vroege jaren '80.

Sindsdien verscheen Gilman in The Final Destination in 2000. Sindsdien is er niet veel meer van hem gekomen. De 71-jarige ster is echter nog steeds in het mediarijk, ondanks het gebrek aan nieuwe projecten.

Aanbevolen: