Een update over de carrières van de grootste MeToo-schurken

Inhoudsopgave:

Een update over de carrières van de grootste MeToo-schurken
Een update over de carrières van de grootste MeToo-schurken
Anonim

Het begon allemaal met twee woorden: Ik ook.

In die twee woorden deelden mensen verhalen over pijn, misbruik en pijn. De sociale media werden overspoeld met miljoenen mensen die zeiden: "Ik ook." Het werd een strijdkreet, een manier om de wereld te vertellen dat jij ook iemand was die in een of andere vorm te maken had met aanranding of wangedrag. En daarmee gingen de sluizen open.

Machtige mensen in elke branche werden naar de mat geroepen toen slachtoffers hun MeToo-verhalen deelden. De beschuldigingen hadden grote gevolgen. Veel van degenen die beschuldigd werden van seksueel wangedrag verloren hun baan en vonden hun carrière in puin. Anderen zijn sindsdien gestart met langdurige rechtszaken.

Van de honderden grote namen die werden beschuldigd door de MeToo Movement, hebben deze een update nodig over hoe hun leven er nu uitziet.

10 Matt Lauer

mat-lauer-vandaag-serieus
mat-lauer-vandaag-serieus

Matt Lauer werd voor het eerst naar de Me Too Movement gebracht door een collega, die de tv-persoonlijkheid beschuldigde van "ongepast seksueel gedrag", aldus Glamour Magazine. Na het eerste rapport kwamen er aanvullende beschuldigingen van nog twee vrouwen naar buiten.

Sinds zijn Me Too-moment verloor Lauer niet alleen zijn baan, maar schopte zijn vrouw hem er ook uit, waarbij het paar de scheiding aanvroeg om hun 21-jarige huwelijk te beëindigen. In een rapport van OK! Magazine, ontdekken we dat Lauer terug is in de datingscene. Het lijkt erop dat hij, ondanks zijn inspanningen om zijn status terug te winnen, buitengesloten blijft van het leven dat hij ooit kende.

9 Charlie Rose

Een van de schokkende namen die tijdens de Me Too-beweging naar boven kwamen, was die van Charlie Rose, een ervaren tv-persoonlijkheid en een ooit gerespecteerd lid van de pers. Minstens acht vrouwen beschuldigden Rose van "grove seksuele toenadering", waaronder "obscene telefoontjes, het betasten van hun borsten, geslachtsdelen en billen, en naakt rondlopen voor zijn aanklagers."

Rose werd bijna onmiddellijk ontslagen uit zijn functies bij Bloomberg Television, PBS en CBS News. Hij trok zich terug in Bellport, waar de lokale gemeenschap steeds zeldzamere verschijningen van de in ongenade gevallen man heeft opgemerkt. In een onthulling door The Hollywood Reporter werd hij door een voormalige collega beschreven als "een gebroken, krachtige, oude man omringd door mensen die van hem houden, maar de waarheid is dat hij wanhopig eenzaam is."

8 Les Moonves

Tijdens zijn ambtstermijn als Chief Executive van de CBS Corporation werd Les Moonves tussen de jaren 80 en 2000 door meer dan zes vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie en aanranding. Toen de beschuldigingen in 2018 aan het licht kwamen, nam Moonves afscheid van CBS Corporation. Maar hij was nog niet klaar met de mediagigant.

In 2019 diende Moonves arbitrage in om te proberen verloren loon terug te vorderen door het verlaten van het bedrijf. De raad van bestuur van CBS ontdekte echter dat hij inderdaad het bedrijfsbeleid had geschonden en niets verschuldigd was, waardoor hij en zijn voormalige bedrijf achterbleven op een plaats waar ze "hun geschillen hebben opgelost", maar zonder dat hij er profijt van had.

7 Mario Batali

Verscheidene voormalige werknemers van Mario Batali kwamen in 2018 naar voren en beweerden dat de beroemde chef-kok hen ongepast had aangeraakt, met rapporten die 20 jaar beslaan. Er was ook een beschuldiging van aanranding door een voormalige werknemer van restaurant The Spotted Pig.

Vandaag de dag is Batali te vinden in zijn huis in North Port, Michigan, buiten de schijnwerpers. Snel na de beschuldigingen werd Batali's show Molto Mario geannuleerd. Bovendien werd zijn samenwerking van twee decennia met Bastianich opgezegd. Naar verluidt heeft hij zijn tijd besteed aan reizen, meest recentelijk naar Rwanda en Griekenland.

6 Russell Simmons

Vaak verbonden met Brett Ratner, heeft Russell Simmons zijn eigen reeks beschuldigingen ontvangen, zelfs zo ver dat hij een voormalig model dwingt om seks te hebben. Aanvullende rapporten van Simmons die vrouwen seksueel misbruikte, kwamen kort na de eerste beschuldiging naar buiten, waarbij verschillende de Def Jam Records-mogul van verkrachting beschuldigden.

Naar aanleiding van een HBO Max-documentaire, legde Simmons een verklaring af over Def Jam Records dat wordt gerund door "een nieuwe en diverse generatie buitengewone leidinggevenden die de cultuur en het bewustzijn vooruit helpen." Hij beloofde ook om zich in te zetten voor "persoonlijke groei, spiritueel leren en vooral luisteren". Daarna reisde hij naar "spirituele bestemmingen" en verhuisde naar Bali. Hij is nu een yoga-instructeur.

5 Mark Halperin

De beschuldigingen tegen Mark Halperin begonnen eind oktober 2017 te rollen. Ze zouden de hele maand doorgaan, met ten minste 12 vrouwen die hem beschuldigden van seksuele intimidatie. Ze beweerden dat Halperin hen had gekust, betast en zijn geslachtsdelen op hen had gedrukt.

Om de beschuldigingen te bestrijden, heeft Halperin zich gericht op het opnieuw starten van zijn carrière in de politieke media, te beginnen met een persoonlijke politieke blog en te verschijnen op Newsmax. Hij publiceerde ook een boek over de verkiezingen van 2020, hoewel het na de aankondiging op een snelle reactie stuitte. Tegenwoordig werkt hij als consultant bij No Labels.

4 Harvey Weinstein

In ongenade gevallen filmmagnaat Harvey Weinstein
In ongenade gevallen filmmagnaat Harvey Weinstein

Een van de meest beruchte gezichten van de Me Too Movement was Harvey Weinstein. Velen beschouwen de aantijgingen tegen Weinstein als kolen op het vuur van de beweging. Tot op heden is hij door meer dan 90 vrouwen beschuldigd en bevindt hij zich momenteel midden in de rechtszaak.

Voor de aanklacht in Los Angeles pleitte hij onschuldig en werd hij uitgeleverd. Hij wordt momenteel vastgehouden op een borgtocht van $ 5 miljoen. Zijn advocaat meldde aan USA Today dat de mogul "blind wordt aan één oog". Hij werd al veroordeeld voor eerstegraads aanranding en verkrachting in de derde graad in Manhattan in 2020, maar blijft elke overtreding ontkennen, en gaat zelfs in beroep tegen de veroordeling in het hof van beroep.

3 Brett Ratner

Onder de tientallen of meer vrouwen die Brett Ratner beschuldigden van "ongewenste seksuele toenadering" zijn actrices Olivia Munn, Natasha Henstridge en Ellen Page. Bij één incident zou de filmmaker naar verluidt masturberen voor een van de vrouwen en in een ander incident was hij vastgebonden aan Russell Simmons, het paar dat naar verluidt samen seksuele intimidatie zou hebben gepleegd. In de val van de beschuldigingen gingen Warner Bros. en Ratner "uit elkaar", aldus USA Today.

2 Louis C. K

Louis C. K. begon een neerwaartse spiraal in zijn carrière na beschuldigingen van seksueel wangedrag in 2017. Vijf vrouwen kwamen naar voren en beweerden dat hij "zich aan hen blootstelde en voor hen masturbeerde".

Na de beschuldigingen lieten het managementteam van C. K., 3 Arts Entertainment, zijn APA-bureau en zijn publicist hem allemaal vallen. Bovendien werd zijn FX-serie, Louie, geannuleerd, ondanks het feit dat hij Emmy's had gewonnen. Een tijdlang vermeed hij de schijnwerpers, maar een recent rapport van Vanity Fair zegt dat hij is begonnen aan een comedytour door meerdere steden, die in augustus begon in Madison Square Garden. Misschien wel het enige goede dat voortkomt uit de aantijgingen tegen C. K. is zijn bereidheid om enige verantwoordelijkheid te nemen voor zijn daden, door te zeggen: "Deze verhalen zijn waar."

1 Bill Cosby

Bill Cosby
Bill Cosby

Een van de grootste namen die in de Me Too-beweging werd opgeslokt, was Bill Cosby. Zijn decennialange carrière en reputatie als Amerika's vader werden verbrijzeld toen ten minste 60 vrouwen naar voren kwamen met beschuldigingen van seksueel wangedrag en aanranding, waaronder betasten aanranding en verkrachting. Sinds de jaren zestig had Cosby naar verluidt tientallen vrouwen gedrogeerd, verkracht en aangevallen. Volgens AP News was hij de eerste grote beroemdheid die zowel werd berecht als veroordeeld dankzij de Me Too Movement. Cosby blijft zijn beschuldigingen ontkennen, ondanks de veroordelingen.

Er was echter onlangs een hartverscheurende klap voor de slachtoffers. Cosby ging in beroep bij het Hooggerechtshof van Pennsylvania en zijn veroordeling werd ongedaan gemaakt. In een rapport van NBC News was de vrijgekomen veroordeling te wijten aan de "unieke omstandigheden" die betrokken waren bij de 10-jarige poging om hem voor het gerecht te brengen. Cosby werd vrijgelaten uit de gevangenis.

Aanbevolen: