Wat is er gebeurd tussen Johnny Depp en Ricky Gervais?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd tussen Johnny Depp en Ricky Gervais?
Wat is er gebeurd tussen Johnny Depp en Ricky Gervais?
Anonim

Als Hollywood-beroemdheden een samengestelde lijst zouden maken van hun meest favoriete mensen, zou Ricky Gervais hoogstwaarschijnlijk nergens in de buurt verschijnen. De Britse komiek was lange tijd de nummer één keuze van de Hollywood Foreign Press Association om hun jaarlijkse Golden Globe Awards-evenementen te organiseren.

Tussen 2010 en 2020 werd de maker van The Office in totaal vijf keer uitgenodigd om het optreden op zich te nemen, waaronder drie opeenvolgende jaren tot 2012. Tijdens de ceremonie van 2011 mikte Gervais op de Johnny Depp en Angelina Jolie-film The Tourist, die vorig jaar in drie categorieën was genomineerd.

Na zijn brute gebraad van de film en wat hij noemde het gebrek aan verdienste om op de Golden Globes te spelen, begon de wijnstok te bruisen van geruchten dat Depp en Jolie absoluut beledigd waren door de grappen op hun kosten. Pas ongeveer een jaar later nam de Pirates of the Caribbean-ster wraak op Gervais, in een cameo op diens mockumentary sitcom, Life's Too Short.

Het paar zou rond dezelfde tijd ook in The Graham Norton Show verschijnen en uiteindelijk elk gefluister van onenigheid tussen hen vernietigen.

Ricky Gervais richtte zich op Tim Allen in zijn Golden Globes-monoloog uit 2011

Ricky Gervais is nooit iemand geweest die terughoudend was over een onderwerp waarvan hij dacht dat hij het wilde aanpakken, zoals vaak blijkt uit zijn zeer meedogenloze berichten op sociale media. Toen hij in 2011 voor het tweede achtereenvolgende jaar de kans kreeg om terug te keren naar de Golden Globes als gastheer, nam hij diezelfde hitte mee naar het evenementpodium.

Onder degenen die het doelwit waren van zijn onophoudelijke braadstuk die avond waren beroemdheden als Charlie Sheen, Hugh Hefner, Robert Downey Jr., evenals Tim Allen. Zelfs hostnetwerk NBC en de Hollywood Foreign Press Association werden niet gespaard. Gervais richtte zich op Home Improvement-acteur Tim Allen toen hij hem en Tom Hanks verwelkomde om een prijs uit te reiken in een van de categorieën.

"Wat kan ik zeggen over onze volgende twee presentatoren? De eerste is een acteur, producer, schrijver en regisseur, wiens films meer dan $ 3,5 miljard hebben opgebracht aan de kassa. Hij heeft twee Academy Awards en twee Golden Globes gewonnen voor zijn krachtige en gevarieerde optredens', zei Gervais over Tom Hanks. "De andere… is Tim Allen."

Wat zei Ricky Gervais over 'The Tourist' bij de Golden Globes 2011?

The Tourist had verloren van Lisa Cholodenko's The Kids Are Allright in de categorie Best Motion Picture - Musical of Comedy bij de Golden Globes 2010. Johnny Depp en Angelina Jolie waren ook genomineerd, respectievelijk voor Beste Acteur en Actrice, hoewel ze ook werden verslagen door Paul Giamatti (Barney's Version) en Annette Benning (The Kids Are Allright).

De romantische thrillerfilm Florian Henckel von Donnersmarck zou een van de grote doelwitten worden voor Ricky Gervais in zijn monoloog, terwijl hij de spot dreef met het schrijven ervan en zinspeelde op corruptie in het nominatieproces waardoor het in de strijd was voor de drie onderscheidingen.

"Het was dit jaar een belangrijk jaar voor 3D-films", zei Gervais. "Het lijkt alsof alles dit jaar driedimensionaal was. Behalve de personages in The Tourist." Terwijl de menigte naar adem snakte naar de scherpe prik, zei de komiek: "Ik voel me slecht over die grap [omdat] ik gewoon op de kar spring. Omdat ik The Tourist niet eens heb gezien… Wie wel?"

Hoe heeft Johnny Depp wraak genomen op Ricky Gervais voor zijn Golden Globes-weerhaken?

In november 2011 kreeg Johnny Depp eindelijk de kans om terug te keren naar Ricky Gervais, zij het in een geënsceneerde opstelling. Na de succesvolle Amerikaanse bewerking van zijn beroemde sitcom The Office, was de Engelsman begonnen te werken aan een soortgelijke show getiteld Life's Too Short voor BBC Two.

Depp verscheen in de tweede aflevering van het eerste seizoen, gewapend met enkele eigen grappen gericht op Gervais. De twee sterren waren te zien in de show als hun echte zelf. De Pirates-ster haalde uit naar zijn zogenaamde aartsvijand voor zijn aanvallen op The Tourist, evenals op Tim Allen.

"Wat is er gemener dan de grappen van Ricky Gervais? Zijn tanden," begon Depp. "Waarom hebben mensen meteen een hekel aan Ricky Gervais? Omdat het tijd bespaart!" "Waarom deed Ricky Gervais een reeks audioboeken? Zodat blinden hem ook konden haten", vervolgde hij. De scène eindigde met de acteur die in een aanval de kamer uit stormde, nog steeds gefrustreerd door de komiek.

In een optreden op The Graham Norton Show kort daarna bevestigde Gervais echter dat er geen bloed tussen hen was en zei: "Dit [het idee dat er enig kwaad bloed is] is belachelijk."

Aanbevolen: