Wat is er gebeurd tussen Johnny Depp en Marilyn Manson?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd tussen Johnny Depp en Marilyn Manson?
Wat is er gebeurd tussen Johnny Depp en Marilyn Manson?
Anonim

De lasterzaak van Johnny Depp/Amber Heard is de afgelopen weken overal in het nieuws geweest. De Pirates of the Caribbean-ster klaagt zijn ex-vrouw aan voor $ 50 miljoen na haar eerdere beschuldigingen tegen hem wegens huiselijk geweld.

De zaak is in wezen een publiek spektakel geworden, met fans die geobsedeerd zijn door elk detail van het evenement terwijl het zich ontvouwt. Depp zelf lijkt zijn rol te spelen in het toevoegen van olie op het vuur, met kwinkslagen en comebacks die een plaats op het grote scherm waardig zijn.

Een van de problemen die niet verrassend in de zaak naar voren is gekomen, is de geschiedenis van de acteur over drugs- en alcoholgebruik. Het juridische team van Heard heeft deze lijn doorgetrokken om hun kant van de zaak te bepleiten, dat Depp in feite vaak uit de hand liep en daarom een bedreiging voor haar vormde.

Het was in deze context dat de naam van de excentrieke en controversiële rockster Marilyn Manson zijn weg vond naar de rechtszaal. Manson is een oude vriend van Depp, en het is bekend dat hij in het openbaar de kant van hem kiest in zijn vete met zijn voormalige vrouw.

Depp legde de rechtbank uit hoe hij Manson ooit een pil gaf om een nogal hilarische reden.

Johnny Depp zegt dat hij een pil aan Marilyn Manson heeft gegeven

Johnny Depp werd door de advocaat van Amber Heard, Ben Rottenborn, onder de pet gehouden toen hij de rechtszaal verlichtte met zijn humor. 'Een van je goede vrienden met wie je eerder drugs hebt gebruikt, is Marilyn Manson, toch?' vroeg Rottenborn.

"Ja, we hebben samen gedronken, [en] we hebben misschien een paar keer cocaïne gedronken", antwoordde Depp, maar Rottenborn wilde nog specifieker zijn: "Pillen, toch? Met Marilyn Manson?"

Depp pauzeerde even om over zijn antwoord na te denken, voordat hij terugkwam met het antwoord waardoor sommigen in de rechtszaal hun lach inhielden. "Eh, ik heb Marilyn Manson ooit een pil gegeven zodat hij zou stoppen met zoveel praten," zei hij.

Rottenborn zelf was te horen giechelen van de grap, en vertelde Depp zelfs dat hij 'het snapt'. Het was een moment dat komische opluchting bracht in een verder sombere gebeurtenis, maar ook fans die het proces hebben gevolgd, geamuseerd heeft.

'Depp is nog steeds humoristisch ondanks alles wat hem overkomt. Ik hou van deze man', schreef een fan in het commentaargedeelte van een YouTube-video van de uitwisseling.

Wat is de relatie tussen Johnny Depp en Marilyn Manson?

Johnny Depp is vooral bekend om zijn legendarische carrière als filmster, maar hij is ook een muzikant en songwriter. Bij verschillende gelegenheden zag hij mee jammen op het podium met Marilyn Manson, meestal als gitarist.

Depp heeft onder meer muzikaal samengewerkt met Shane MacGowan, Iggy Pop, Oasis en Aerosmith. Begin jaren '90 maakte hij korte tijd deel uit van een alternatieve rockband genaamd P, naast Gibby Haynes, bassist Flea en Steve Jones, de gitarist van Sex Pistols.

Depp trad op beroemde wijze op met Manson tijdens de Golden Gods Awards 2012 van Metal Hammer magazine. In de studio speelde de in Kentucky geboren artiest ook gitaar op een aantal van zijn filmsoundtracks, waaronder Chocolat en Once Upon a Time in Mexico.

Depp en Manson zijn al heel lang vrienden en hebben zelfs bijpassende tatoeages op hun polsen en op hun rug. Intrigerend genoeg hebben ze de redenen hiervoor nooit met iemand anders dan zichzelf gedeeld.

Manson is ook peetvader van Depps enige dochter, Lily-Rose.

Beschuldigingen van misbruik tegen Marilyn Manson

Hoewel Johnny Depp de beschuldigingen dat hij Amber Heard beledigde lijkt te hebben overwonnen, zit zijn vriend vast in sterke beschuldigingen tegen hem. Marilyn Manson was in 2010 een paar maanden verloofd met actrice Evan Rachel Wood.

Ze verbraken hun verloving - en relatie helemaal - op een bepaald moment later dat jaar. Het verhaal van hun relatie kwam voor het eerst aan de oppervlakte in 2007, toen Wood nog maar 19 was en Manson 38.

Lange tijd zweeg de Westworld-ster over het vermeende misbruik dat ze had ondergaan door toedoen van Manson, totdat ze er uiteindelijk begin 2021 over sprak. Ze plaatste een verklaring op haar Instagram-pagina, die haar oogstte veel publieke steun.

'De naam van mijn misbruiker is Brian Warner, in de wereld ook bekend als Marilyn Manson', luidde de verklaring. 'Hij begon me te verzorgen toen ik een tiener was en misbruikte me jarenlang op gruwelijke wijze.'

'Ik werd gehersenspoeld en gemanipuleerd tot onderwerping', vervolgde Wood. 'Ik ben hier om deze gevaarlijke man te ontmaskeren en de vele industrieën op te roepen die hem in staat hebben gesteld, voordat hij nog meer levens verwoest.'

Aanbevolen: