Welk hondenras moet u krijgen op basis van uw MBTI

Inhoudsopgave:

Welk hondenras moet u krijgen op basis van uw MBTI
Welk hondenras moet u krijgen op basis van uw MBTI
Anonim

Volgens bijna iedereen ter wereld is een hond de beste vriend van een man (en vrouw). De kans is groot dat als iemand geen hondenliefhebber is, hij waarschijnlijk ook geen levensgenieter is. Iedereen die een pup heeft, zal niet aarzelen om zijn of haar persoonlijkheid te beschrijven, hoe ze waren als puppy en hoe ze zijn uitgegroeid tot een volwassen hond… en dat komt omdat ook al zijn het dieren, ze nog steeds persoonlijkheden hebben zoals wij.

GERELATEERD: Welk Hogwarts-huisdier moet je krijgen op basis van je MBTI®?

Velen geloven dat deze persoonlijkheidstypen gemakkelijk kunnen worden bepaald en geclassificeerd volgens een eenvoudige test, de Meyers-Briggs® Type Indicator. Wij geloven dat niet alleen iemands persoonlijkheid op basis hiervan kan worden bepaald, maar dat er ook een hond is voor elk belangrijk persoonlijkheidstype.

10 INFJ en een Duitse herder is een mooie combinatie

Afbeelding
Afbeelding

Duitse herders staan bekend als een beetje eigenzinnig, net als degenen die het INFJ-persoonlijkheidstype delen, dat ook de zeldzaamste ter wereld is. Deze groep individuen staat bekend als zeer intuïtief, intelligent en meelevend met hun familie en vrienden… Net zoals een Duitse herder zou zijn!

GERELATEERD: Little Dog Photobombs Alle Google Street View-camera's

De twee zullen ongetwijfeld een onmiddellijke verbinding voelen, omdat een Shepard gedeeltelijk beschermend zal zijn over zijn of haar eigenaar, maar ook weet wanneer hij sociaal en gehoorzaam moet zijn. Dit ras zal instinctief de stemming van hun baasjes oppikken en graag willen troosten, net zoals een IFNJ doet voor mensen in nood.

9 ENFJ en een labrador streven er allebei naar om te behagen

Afbeelding
Afbeelding

Ook bekend als 'The Giver', staat het ENFJ-persoonlijkheidstype bekend om hun extraverte karakter en idealistische doelen. Ze zijn gericht op de toekomst en hebben waarschijnlijk een klik met bijna iedereen. Deze persoonlijkheid is bijna identiek aan die van een Labrador, die speels en grappig kan zijn, maar er ook naar streeft om zijn of haar baasje te plezieren.

Hun gezinsvriendelijke en extraverte karakter maakt ze de perfecte match voor mensen met een vergelijkbare persoonlijkheid en ze zullen ongetwijfeld vanaf het begin verliefd zijn. ENFJ's zullen enthousiast zijn om te gaan rennen, hun pup nieuwe trucjes te leren of gewoon op de bank te chillen met hun nieuwe beste vriend.

8 ENTJ en een bokser beschermen allebei het huishouden

Afbeelding
Afbeelding

De ENTJ-persoonlijkheid staat bekend als 'The Commander', wat ook een passende beschrijving is voor die van een bokser. Boxers staan erom bekend dat ze van de meeste mensen houden en zijn zeer actief, zowel fysiek als mentaal. Het is een zeer beschermend ras dat niet bang is om het voortouw te nemen wanneer de situatie daarom vraagt.

GERELATEERD: 10 grote hondennamen voor de zachte reus in je leven

Dit is identiek aan de persoonlijkheid van een ENTJ, die een natuurlijke neiging heeft om de rol van leider op zich te nemen en problemen op te lossen met hun natuurlijke redenering en logische vaardigheden. Dit helpt hen gemakkelijk door de wereld te navigeren, vergelijkbaar met hoe een bokser wachtrijen en logica volgt om hun eigenaar te plezieren.

7 ISFJ en een Bulldog zullen ervoor zorgen dat iedereen zich geliefd voelt

Afbeelding
Afbeelding

Bekend als 'The Nurturer', en ISFJ ziet het als hun taak om iets terug te geven aan anderen. Ze vinden het niet erg om de 'moeder' van de groep te zijn, wat hen, grappig genoeg, erg compatibel maakt met een Bulldog. Ondanks de reputatie zijn Bulldogs niet zo stoer als ze eruitzien. Hoewel ze dapper zijn, zijn ze ook uiterst vriendelijk en doen ze er alles aan om hun baasjes te troosten.

Net als hoe ISFJ's het op zich nemen om voor anderen te zorgen, zal een Bulldog ongetwijfeld aan de zijde van zijn of haar baasjes staan, wat er ook gebeurt. Hun kalme karakter is de perfecte balans die een ISFJ nodig heeft om te ontspannen en tot rust te komen na al hun extraverte vriendelijkheid.

6 ENTP en een beagle leren constant over de wereld

Afbeelding
Afbeelding

'De visionair', zoals ENTP's gewoonlijk worden genoemd, zal hun match vinden in een Beagle. Van nature staat een Beagle bekend als zeer nieuwsgierig en gebruikt ze hun talenten om doelen te zoeken en te bereiken. Dit maakt ze nogal ambitieus, maar over het algemeen erg goedgehumeurd.

GERELATEERD: 10 schattige hondennamen voor die perfecte puppy

Hoewel ENTP's meestal extravert zijn, betekent dit niet dat ze van constante socialisatie genieten. Net als een Beagle hebben ze hun rustige tijd nodig en zullen ze waarschijnlijk genieten van een goede knuffel op de bank om op te laden. Samen zullen ze in staat zijn om samen hun doelen na te jagen en op zoek te gaan naar iets dat hun wederzijdse nieuwsgierigheid en gedrevenheid kan bevredigen.

5 ISFP en een husky zullen samen leren ontdekken

Afbeelding
Afbeelding

Huskies hebben nogal de reputatie gehoorzaam en eigenzinnig te zijn, vergelijkbaar met 'The Composer' ISFP. Ondanks hun vriendelijke karakter zijn mensen met dit persoonlijkheidstype introverte mensen, maar interessant genoeg vinden ze het geweldig om nieuwe mensen te ontmoeten die dat niet zijn.

Het kost ze wat tijd om op te warmen, net zoals een Husky wachtrijen van zijn eigenaar overneemt voordat hij volledig op zijn hoede is. Een ISFP zal heel extravert en spontaan zijn, net zoals een Husky grappig en actief zal zijn als ze opgewonden raken. De twee zullen merken dat ze een goede balans tussen hen hebben, vooral bij het verkennen met elkaar.

4 ESTJ en een Rottweiler weten hoe ze de leiding moeten nemen

Afbeelding
Afbeelding

ESTJ's staan bekend als 'de supervisors' van de groep, wat betekent dat ze vrij traditioneel zijn en altijd de ethische benadering van het leven volgen. Mensen die met deze persoonlijkheid classificeren, zullen waardigheid hebben in alles wat ze doen en zullen er waarschijnlijk altijd voor kiezen om de regels te volgen in plaats van er een manier omheen te vinden.

GERELATEERD: 10 Disney-hondennamen om je favoriete personage tot leven te brengen

Dit maakt hen geboren leiders waar mensen naar toe gaan voor advies en raad. Op dezelfde manier nemen Rottweilers hun plaats in als de natuurlijke leider van het peloton en doen ze dingen volgens de instincten die door hun eigenaars worden veroorzaakt. Ze zijn liefdevol en staan bekend als zelfverzekerd en loyaal aan hun baasjes, waardoor ze ook een betrouwbare leider zijn.

3 ENFP en een Doberman streven naar grootsheid

Afbeelding
Afbeelding

Iedereen met een ENFP-persoonlijkheidstype zal zeker een beetje van zichzelf zien in de persoonlijkheid van een Dobermann. Dit ras staat bekend als onbevreesd en loyaal aan degenen die voor hen zorgen, vergelijkbaar met hoe een ENFP -- ook wel bekend als 'The Champion' -- het voortouw zal nemen in elke situatie.

Iedereen die dit persoonlijkheidstype deelt, staat waarschijnlijk bekend als onafhankelijk en trots op het hebben van een eigen identiteit. Ze zijn zelfverzekerde extraverte mensen, zijn intuïtief en leiden hun leven volgens hun eigen persoonlijke gevoelens en overtuigingen. Net als een Dobermann zullen ze vaak hun eigen weg banen en streven naar hun eigen standaard van grootsheid.

2 ESFP en een Australische herder zullen altijd de show stelen

Afbeelding
Afbeelding

Bekend als 'The Performer', en ESFP staat voor 'extravert, observant, feeling, and perceiving', iets dat Australian Shepards net zo goed doen als ieder ander mens. Terwijl degenen met deze persoonlijkheid graag in het middelpunt van de belangstelling staan, zal een Australische herder waarschijnlijk bij hen zijn.

Het mooie van deze relatie is dat een Australische herder het leuk zal vinden om voor zijn baasje op te treden en trots te maken, terwijl zijn baasje met plezier in de schijnwerpers staat. Dit ras heeft een pensioen omdat het harde werkers zijn, iets wat een ESFP zeer zal waarderen, omdat ze niet vaak snel moe worden. Hun wederzijdse extraverte karakter zorgt voor een perfecte combinatie.

1 INFP en een Cavalier King Charles Spaniel zullen levenslang introvert zijn

Afbeelding
Afbeelding

De INFP, ook wel bekend als 'The Idealist', zal hun perfecte match vinden in die van een Cavalier King Charles Spaniel. Het is een lange naam voor zo'n kleine hond, maar maak je geen zorgen… Ze hebben grote persoonlijkheden! De INFP is van nature introvert en zal altijd kiezen voor een rustige plek terwijl ze weigeren om meteen over zichzelf te praten.

Ze leven hun leven soms met hun hoofd in de wolken, analyseren en idealiseren vaak. Ze zullen perfect zijn voor een King Charles Spaniel, een ras dat ongelooflijk aanhankelijk is, maar ook gracieus en grootmoedig. Ze zijn van nature een zachtaardig ras, waardoor een INFP de tijd kan nemen die ze nodig hebben om zich echt open te stellen voor een pup.

NEXT: The Pupper West Side: deze NYC-website volgt het leven van lokale honden

Aanbevolen: