10 enorme tv-programma's die de jaren negentig bepaalden

Inhoudsopgave:

10 enorme tv-programma's die de jaren negentig bepaalden
10 enorme tv-programma's die de jaren negentig bepaalden
Anonim

Iedereen die er in de jaren negentig was, weet dat die jaren fantastisch waren op het gebied van media, vooral voor degenen die in die tijd zijn opgegroeid. Verder zijn er veel films en liedjes die automatisch een metaforische reis terug in de tijd zullen zijn voor veel mensen die toen nog kinderen waren.

Bovendien was de jaren negentig een tijd waarin er altijd veel goede programma's op televisie te zien waren. Sommigen van hen waren grappig, een paar waren serieus, en dan waren er een paar shows die ergens in het midden van die twee categorieën vielen.

Gerelateerd: kat onderbreekt serieus televisie-interview op de meest schattige manier die mogelijk is

10 Vrienden

Afbeelding
Afbeelding

Sommige shows zijn een tijdje populair gedurende de tijd dat ze worden gefilmd, en dan zijn ze snel vergeten. Maar dan zijn er shows zoals Friends, die nu net zo populair lijkt te zijn als toen het werd gefilmd in de jaren negentig en het begin van de jaren 2000.

Deze komische serie is ongelooflijk herkenbaar omdat de plot vrij eenvoudig is. Phoebe, Rachel, Ross, Monica, Chandler en Joey zijn zo hilarisch en tegelijkertijd begrijpelijk. Als je naar die show kijkt, gaan kijkers echt terug naar de tijd dat elke vrouw ter wereld Rachels kapsel wilde.

9 Seinfeld

Afbeelding
Afbeelding

Een andere populaire televisieserie die fans doet herinneren hoe geweldig de jaren 90 waren, is Seinfeld. Deze show ging eigenlijk over niets, en dat maakte het zo geweldig als het was. Het onderwerp was niet al te serieus, en het was ook niet bedoeld om kijkers een lesje over het leven te leren.

Het was gewoon een simpele show die zich concentreerde rond de humoristische gebeurtenissen die plaatsvonden in het leven van Jerry, George, Kramer en Elaine. Soms waren de personages niet eens zo sympathiek, en dat maakte het nog grappiger. Ze waren niet perfect, en dat hoefde ook niet.

8 Woningverbetering

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens de jaren negentig ging bijna iedereen, vooral gezinnen, minstens één keer per week zitten om enkele van hun favoriete televisieprogramma's te bekijken, waaronder Woningverbetering. Deze show ademt om meerdere redenen gewoon nostalgie.

Ten eerste wordt het nooit oud om te zien hoe Tim "The Tool Man" Taylor zichzelf in hilarische problemen brengt. Ten tweede herinnert de kledingstijl die ze allemaal droegen ons echt aan hoe mode er toen uitzag. Maar een van de beste dingen van Home Improvement is hoe gezinsvriendelijk het meestal leek te zijn. Het was een show waar het hele gezin samen van kon genieten.

7 De frisse prins van Bel-Air

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn de afgelopen decennia veel geweldige tv-shows geweest, maar het lijkt erop dat de jaren negentig zeker enkele van de beste en meest memorabele hadden. Bijvoorbeeld The Fresh Prince Of Bel-Air, dat toen erg populair was.

Er zijn meerdere redenen waarom deze show zo krachtig was en nog steeds is. Het is grappig, maar er zijn enkele afleveringen die veel echt serieuze onderwerpen behandelen die vandaag de dag nog steeds relevant zijn. Er zijn bijvoorbeeld momenten waarop de hoofdpersoon moeite heeft met een ouder die niets met hem te maken wil hebben.

Related 15 Times Will Smith bewees dat hij de verse prins van Instagram is

6 Full House

Afbeelding
Afbeelding

Het is moeilijk om een show te vinden die echt geschikt is voor het hele gezin om naar te kijken, maar er zijn er een paar die best goed zijn. Full House is bijvoorbeeld een show waar kijkers van alle leeftijden van kunnen genieten.

Er zijn nu enkele negatieve dingen aan verbonden, simpelweg vanwege de cast van de show, maar de eigenlijke serie was bij velen geliefd, en als je hem nu bekijkt, missen de kijkers echt de jaren negentig. Het is ook interessant om eraan herinnerd te worden hoe klein de Olsen-tweeling destijds was, en hoe John Stamos niet een beetje ouder lijkt te zijn geworden.

5 Gered door de bel

Afbeelding
Afbeelding

Technisch gezien begon deze show eind jaren 80. De eerste aflevering werd uitgezonden in 1989 en de show eindigde voorgoed in 1993.

Desalniettemin was Saved By The Bell destijds een extreem populaire serie en het lijkt erop dat veel mensen het nu nog steeds leuk vinden. Er zijn veel dingen in de serie waardoor fans een mentale reis terug in de tijd maken. De mode, de kapsels, de castleden en de verwijzingen naar de popcultuur die het had waren allemaal vol ontzag dat men alleen kan begrijpen als ze wisten hoe het leven in de jaren negentig was.

4 Boy Meets World

Afbeelding
Afbeelding

Deze show was er een waar veel kinderen uit de jaren 90 naar keken. Fans van Boy Meets World genoten ervan om Corey en Topanga verliefd te zien worden, en ze hielden ook van het drama dat af en toe in hun relatie opdook.

Ook, kijkers genoten van het zien van de karakterontwikkeling voor Corey's vriend Shawn, die niet bepaald een gemakkelijk leven had. Wanneer mensen die in de jaren 90 zijn opgegroeid terugdenken aan enkele van hun favoriete televisieprogramma's, staat deze meestal op die lijst. Deze show is ook geweldig in het geven van waardevolle levenslessen, en Topanga is nog steeds behoorlijk inspirerend voor vrouwen en meisjes overal.

3 Iedereen houdt van Raymond

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn enkele televisieprogramma's met realistische karakters, en toch worden ze in onrealistische situaties geplaatst, waardoor ze moeilijk te geloven zijn. Maar dat is niet het geval voor Everybody Loves Raymond, met scenario's waar zowat iedereen zich mee kan identificeren.

Voordat de show werd uitgezonden, waren er maar heel weinig programma's op televisie die de gewone dingen lieten zien waarmee getrouwde stellen elke dag worden geconfronteerd. Daarom leek Everybody Loves Raymond, toen het in première ging, een fris, nieuw soort show om van te genieten. Ook al verschenen er daarna veel shows met een gelijkaardig karakter, het is nog steeds erg leuk om deze zo nu en dan te bekijken.

Gerelateerd: 15 redenen waarom Larry David de absolute koning van de televisie is

2 Vleugels

Afbeelding
Afbeelding

Je zou misschien niet denken dat een show over een stel mensen die op een luchthaven werken erg vermakelijk zou zijn, maar Wings bewees het tegendeel. De show, die begon in 1990 en zeven jaar later eindigde, draaide om twee broers genaamd Brian en Joe Hackett, evenals een paar anderen zoals Helen, Lowell, Antonio, Roy, Fay en Casey.

Deze show heeft alles wat elke fan van televisie uit de jaren 90 heeft gewild. Er zit komedie in, wat drama en een flinke eetlepel romantiek die er voor de goede orde in wordt gegooid. Bovendien maakten veel beroemdheden uit dat decennium cameo-optredens.

1 Party Of Five

Afbeelding
Afbeelding

Familieshows waren een groot ding in de jaren negentig, en dat maakt waarschijnlijk deel uit van wat Party Of Five zo geweldig maakte als het was. Het is nu nog steeds best goed, eigenlijk.

Deze serie ging over veel trieste thema's, maar het leerde de kijkers nogal wat over hoe waardevol vrienden en familieleden zijn. Mensen die toen tieners waren, groeiden op met deze personages, en velen van hen hadden een aantal grote verliefdheden op de hoofdpersonages van de show. Fans van Party Of Five waren destijds echt betrokken bij het leven van de Salinger-zussen.

Aanbevolen: