10 yogahoudingen om je sacrale chakra te openen

Inhoudsopgave:

10 yogahoudingen om je sacrale chakra te openen
10 yogahoudingen om je sacrale chakra te openen
Anonim

Iedereen heeft wel eens een slechte dag. Inderdaad, het is gewoon een deel van het leven dat mensen moeten accepteren. Soms is er echter een gevoel van onbalans. Misschien is het een gebrek aan creativiteit of verlangen in het algemeen. De zeven chakra's die uit balans zijn, kunnen deze gevoelens veroorzaken. In het bijzonder kan een onevenwichtige sacrale chakra gevoelens van onzekerheid, angst en woede veroorzaken.

Natuurlijk zijn er verschillende handige tips om het sacrale chakra in balans te brengen. Yoga is de beste plek om te beginnen als je op zoek bent naar stabiliteit. Yoga helpt bij de negatieve gevoelens die elke dag zo lastig maken. Iedereen, van beroemdheden tot gewone mensen, probeert yoga. Het is tijd om de sacrale chakra nader te bekijken en manieren om balans te vinden.

10 Garland Pose - Malasana

Het sacrale chakra bevindt zich in het onderlichaam en het bekkengebied. Daarom is het erg nuttig om de heupen en bekkenspieren te openen. Inderdaad, de Garland-pose of Malasana is een goed startpunt. De pose richt zich op de bekkenspieren en versterkt de voeten. De heupen worden naar de grond gebracht terwijl de rug recht blijft. De pose helpt bij flexibiliteit in de enkels, heupen en knieën. Houd de pose tien keer diep adem terwijl je het evenwicht behoudt. De gehurkte houding is de eerste stap in het helen van het sacrale chakra en het openen van de geest.

9 Lage uitval - Anjaneyasana

Een onevenwichtige sacrale chakra kan ook de intimiteit beïnvloeden en een gebrek aan verlangen veroorzaken. Focussen op de bekken- en heupspieren zal helpen bij dat gebrek aan passie. De lage uitval- of Anjaneyasana-houding geeft de dijen en heupspieren een grote rek. Begin op handen en voeten, adem uit en stap met de rechtervoet naar voren. Til vervolgens de borst en armen op terwijl je naar de hemel reikt. Laat de bekkenspieren naar beneden vallen terwijl je nog steeds omhoog reikt. De lage uitval helpt het gebrek aan vuur, intimiteit en zelfvertrouwen te verbeteren.

8 Kameelhouding - Ustrasana

Bepaalde negatieve gevoelens worden geassocieerd met een onderactieve sacrale chakra. Een onderactieve sacrale chakra leidt bijvoorbeeld tot gevoelens van uitputting, onthechting en angst voor plezier. De kameelhouding of Ustrasana is een uitstekende manier om met deze gevoelens om te gaan. De pose richt zich op de heupbuigers.

Buig achterover, laat het stuitje op de grond vallen en breng de navel naar de wervelkolom. Haal vijf keer diep adem en voel de energie van de aarde. Bescherm de wervelkolom door de kernspieren in te schakelen. Kom langzaam uit de pose door de handen te gebruiken voor ondersteuning en de heupen te laten rusten.

7 Triangle Pose - Trikonasana

De driehoekige pose of Trikonasana blijft de heupen en rug strekken. Begin in een staande houding en zet een grote stap terwijl je de rechtervoet 90 graden draait. Haal diep adem terwijl u de navel naar binnen trekt en de wervelkolom verlengt. Til de armen op en adem uit terwijl je je heupen buigt over het rechterbeen. Breng de arm zo laag mogelijk naar de enkel. Reik dan met de andere arm naar de hemel. Kijk naar de linkerhand en ontspan de kaak terwijl u diep ademha alt.

6 Gebonden hoekhouding - Baddha Konasana

Het sacrale chakra kan ook overactief zijn. Een onevenwichtige sacrale chakra in deze staat kan emotionele overreacties, agressiviteit en wederzijdse afhankelijkheid veroorzaken. De gebonden hoekhouding of Baddha Konasana zal in deze gebieden helpen en is ook een kalmerend stuk. Begin zittend met de knieën licht gebogen en de voeten elkaar rakend. Flap de knieën een paar minuten voordat je de pose vasthoudt. Houd de knieën wijd open en buig het hoofd naar voren richting de voeten. Rol door de wervelkolom om terug te keren naar de zittende positie. De gebonden hoekhouding helpt de binnenste dijspieren te versterken.

5 Duif - Eka Pada Rajakapotasana

Een onbalans sacrale chakra leidt vaak tot een gebrek aan creativiteit. Inderdaad, acteurs, komieken en andere artiesten kunnen hier van tijd tot tijd last van hebben. Natuurlijk willen ze zich misschien concentreren op het openen van hun sacrale chakra met de duivenhouding. Begin op handen en voeten, breng de rechterknie naar de rechterelleboog en de rechterenkel naar de rechterpols. Strek het linkerbeen naar achteren en leun langzaam naar voren. Adem uit en zak dieper weg in de rek die de heupen opent. De duivenhouding of Eka Pada Rajakapotasana is uitstekend voor het vinden van balans en het ontketenen van creativiteit.

4 Ochtendmeditatie - Ushas Mudra

Yoga gaat niet alleen over rekken en strekken. Dat zijn natuurlijk essentiële aspecten. Het openen van de geest is echter net zo cruciaal voor het helen van het sacrale chakra. Ochtendmeditatie of Ushas Mudra, is een geweldige manier om de ochtend te beginnen.

De eenvoudige pose is een zittende positie met de vingers in elkaar grijpend. Voor vrouwen moet de linkerduim tegen de rechterduim drukken, en voor mannen is het tegenovergestelde het geval. Het is verstandig om de pose vijf tot vijftien minuten te doen en helpt bij mentale alertheid en rust.

3 Godin Pose - Utkata Konasana

Het aarde-element van de sacrale charka is water. Inderdaad, verbinding maken met water is een andere manier om het sacrale te helpen genezen. Natuurlijk zal het toevoegen van yoga het genezingsproces naar een ander niveau tillen. De Goddess pose of Utkata Konasana is de perfecte pose om dit uit te breiden. Sta met de voeten ver uit elkaar en naar buiten gericht. Buig de knieën iets boven de enkels en duw naar achteren. Buig de armen in een hoek van 90 graden en sluit de kern aan. De pose rekt de heupen en verbindt het lichaam met de aarde.

2 Half Lord Of The Fishes - Ardha Matsyendrasana

Het sacrale chakra totemdier is de krokodil. Het dier wordt vaak geassocieerd met het sacrale aarde-element water. De krokodil-yogahouding is nuttig, maar voor deze heersen de vissen. De Half Lord of the Fishes Pose, of Ardha Matsyendrasana, begint in een zittende positie. Schuif het linkerbeen onder het rechterbeen en steek de rechterenkel over de linkerknie. Adem uit en draai je lichaam langzaam naar rechts. Deze houding is uitstekend geschikt om het bekkengebied te openen en de onderrug te strekken.

1 VAM - Svadhisthana Bija Mantra

Meditatie is ook nuttig bij het balanceren van de sacrale chakra. Meditatie en yoga zijn iets anders, maar zeer nauw verwant. Geluid en trillingen spelen een essentiële rol bij de genezing van het sacrale. De VAM of Svadhisthana Bija Mantra combineert geluid met yoga. Het is een eenvoudige zittende houding gericht op het verlengen van de wervelkolom en de ademhaling. Het reciteren van de mantra VAM zal helpen om de geest, het lichaam en het sacrale chakra in balans te brengen. Een evenwichtige sacrale chakra leidt tot gevoel in contact met emoties, oprechte genegenheid en creativiteit.

Aanbevolen: