De beste yogahoudingen voor kantoorpersoneel

Inhoudsopgave:

De beste yogahoudingen voor kantoorpersoneel
De beste yogahoudingen voor kantoorpersoneel
Anonim

Yoga is een snelgroeiende oefening vanwege het vermogen om het lichaam, de geest en de ziel te bewerken. Elke dag genieten mensen ervan en beroemdheden als Britney Spears en Danica Patrick zweren erbij. In tegenstelling tot fitnessregimes, zoals spinning of cross-fit, kan yoga vrijwel overal worden gedaan en vereist niets meer dan je eigen lichaam en een goede mentaliteit.

Als je merkt dat je belachelijke uren aan een bureau doorbrengt en geen tijd kunt vinden voor een zinvolle training, vrees dan niet! Yoga kan zelfs op kantoor. Hier zijn tien yogabewegingen die kantoormedewerkers aankunnen, zelfs op een hectische dag. Probeer ze eens en voel de brandwond.

10 Bureau Yoga Eagle Arms

Om je triceps-, rug- en schouderspieren een beetje te rekken, terwijl je ook vingerkrampen en mogelijk carpa altunnelsyndroom afweert, probeer deze gewapende positie met adelaar. Kruis de ene arm over de andere en verstrengel je handen met de handpalmen naar elkaar gericht. Houd dit stuk drie tot vijf seconden vast voordat je de armen omhoog beweegt. De adelaarsarmhouding is uitstekend geschikt voor het openen van het derde oogchakra

9 Zit en sta stoel houding

Om die hamstring- en bilspieren te stimuleren die al lang dutten terwijl je de middernachtolie aan je bureau verbrandt, probeer de zit- en sta-stoelhouding. Ga zitten met je voeten stevig in de grond gedrukt en buig je knieën in een hoek van 90 graden.

Sta langzaam op terwijl je je knieën buigt. Strek je armen recht voor je uit en houd deze pose vast terwijl je de verbranding voelt.

8 Bureau Yoga Staande Zegel Pose

Ga aan je bureau staan en verruim je houding. Rijg je vingers achter je rug samen en adem diep in. Kijk naar de lucht (of het plafond in je kantoor-werkkoffer) en vouw op de heupen. Terwijl je naar voren vouwt, strek je je verweven armen naar het plafond en houd je deze houding vast als je adem. Het staande zegel is bedoeld om je ruggengraat en je benen te strekken en je schouders te openen, die de neiging hebben om gespannen te raken tijdens het werken op een bureau. Deze houding heeft voordelen voor verschillende chakra's, waaronder het sacrale, kruin- en keelchakra.

7 Desk Yoga Pols- en vingerrekoefeningen

Als je al uren achter een toetsenbord aan het typen bent, hebben je polsen en vingers waarschijnlijk tegen de middag pijn. Geef de vingers en polsen af en toe een goede strekking met deze eenvoudige pose. Strek eerst uw armen uit en rol uw polsen voorzichtig rond, zowel naar binnen als naar buiten. Strek vervolgens de armen voor je uit en maak ruimte tussen elke vinger. Oefen voorzichtig druk uit op de handpalmen terwijl u de vingers iets naar achteren trekt. Voelt goed, nietwaar?

6 Bureau Yoga Zittend Halve Maan

Soms is een goede yoga stretch alles wat je nodig hebt om je tank bij te tanken. De zittende maansikkel voelt bijna altijd goed aan voor iemand die uren achtereen over een bureaublad gebogen heeft gezeten. Reik eenvoudig met uw armen naar de hemel en raak uw handpalmen tegen elkaar aan. Met je vingers wijd geopend, leun je een paar seconden naar de ene kant en dan naar de andere kant, terwijl je voelt dat je ruggengraat langwerpig wordt en opengaat. Dit is een uitstekende pose voor een energieboost en om je wortelchakra te openen.

5 Desk Yoga Upward Dog

Voor degenen die behoefte hebben aan een goede yoga-rek in het midden van de stressvolle werkdag, zal de opwaartse hondpositie ongetwijfeld de slag gaan. Voor deze positie zit je in dezelfde positie als de chaturanga, maar in plaats van je lichaam op je armen te laten zakken, houd je de armen recht en leun je met je heupen naar het bureau (of stoel). Houd de benen gestrekt en laat uw hoofd naar achteren kantelen terwijl u meerdere keren ademha alt in deze hartopenende positie.

4 Bureau Yoga Chaturanga

Om deze positie te bereiken, ga je aan je bureau staan en laat je ruimte tussen jou en omringende objecten. Plaats uw handen op uw bureau, op wijdte uit elkaar, en beweeg uw benen naar achteren. Op dit punt zou je lichaam een diagonale lijn naar de vloer moeten zijn.

Adem in en laat je lichaam zakken in een aangepaste chaturanga-positie. Blijf je lichaam laten zakken totdat je armen in een hoek van 90 graden staan. Houd deze pose enkele seconden vast.

3 zittende wervelkolom twist

Dit is weer een eenvoudige, verkwikkende en ontgiftende yogabeweging om in je dagelijkse beoefening te verwerken, zelfs als je het grootste deel van je wakkere dag aan een stoel en bureau bent geketend. Reik je armen uit, handpalmen naar boven en probeer je hoofdkroon naar het plafond te tillen, waarbij je de ruggengraat naar buiten strekt. Draai het lichaam langzaam en houd deze positie vast als je eenmaal gedraaid bent. Voer deze beweging uit aan de andere kant en herhaal het stuk meerdere keren voordat je terugkeert naar je werk.

2 Stoelduif

Voor een beetje balanswerk tijdens de werkdag, probeer de stoelduif. Kruis het ene been over het andere en leun voorzichtig naar voren. Houd deze positie enkele seconden vast terwijl u diep ademha alt. Herhaal deze beweging met het andere been. Duivenhoudingen staan bekend om het strekken van de rug en het openen van de heupen. Deze delen van het lichaam zijn beide gebieden die stijf kunnen worden als je de hele dag in een bureaustoel zit. Duivenhoudingen geven een bonus aan het sacrale chakra, ons centrum van emotie en expressie.

1 Kern-ontwakende ademhalingscyclus

Soms kan eenvoudig ademen nuttiger zijn dan wat dan ook. Wanneer we gestrest zijn en met hoge snelheid door het leven gaan, voelt het alsof we gewoon vergeten te stoppen, adem te halen en onze geest, ons lichaam en onze geest te resetten. Om wat herstellende ademhaling te bereiken, kruis je je armen op je bureau en leg je je hoofd erop. Blijf hier en adem enkele minuten diep in en probeer de rommel uit je hoofd te verwijderen voordat je terugkeert naar je taak.

Aanbevolen: