10 yogahoudingen om je kruinchakra te openen

Inhoudsopgave:

10 yogahoudingen om je kruinchakra te openen
10 yogahoudingen om je kruinchakra te openen
Anonim

Yoga is al lang een favoriete oefeningsroutine van zowel gewone mensen als beroemdheden, omdat het zorgt voor een perfecte balans tussen calorieverbranding en geest- en zielswerk. Beroemde dames als Britney Spears en Danica Patrick bezingen yoga, en waarom niet? Het biedt zo ongeveer alles wat een mens nodig heeft voor fitness en balans.

Onderdeel van yogabeoefening is het aanboren van de zeven chakra's, wat leidt tot een beter bewustzijn en verlichting. Het kruinchakra is het zevende chakra en is degene die leidt naar een hogere bewustzijnsstaat. Het is het ontmoetingspunt tussen het universum en het fysieke wezen. Het aanboren van dit specifieke chakra is niet zo uitdagend als het klinkt. Probeer deze tien yogabewegingen om het land van verlichting te bereiken.

10 De hoofdstand is belangrijk om onder de knie te krijgen

Afbeelding
Afbeelding

De yoga-hoofdstand is een van de moeilijkere bewegingen om onder de knie te krijgen in yoga, maar als je het eenmaal doorhebt, voel je je een ervaren yogi! Deze beweging is ook een van de zevende chakra-stimulerende posities die yogi's zullen helpen verbinding te maken met de wereld buiten hen. De kruinchakra zit aan de bovenkant van je hoofd en dient als ontmoetingspunt tussen het zelf, dus deze positie verbindt deze chakra in wezen met de aarde en alles wat het omvat. Hoewel chakra-inducerend, is de hoofdstand misschien niet geweldig voor je prenatale yoga-routine. Het risico op blessures is iets hoger dan gemiddeld.

9 Een konijnenhouding richt zich op het zevende chakra

Afbeelding
Afbeelding

Yoga heeft zoveel referentiehoudingen voor dieren, en tegenwoordig doen zelfs wezens zoals varkens en kittens mee. Een konijnenhouding is veel gemakkelijker dan een hoofdstand, en het zal je nog steeds helpen je kruinchakra in balans te brengen en je "één" te voelen met alles om je heen. Om deze pose te perfectioneren, kniel je en buig je naar voren, waarbij je de kruin van je hoofd op de grond plaatst. Reik met je armen naar achteren en pak je hielen vast. Houd deze houding vast en adem diep in terwijl je je borstholte uitzet, waardoor je meer ademruimte krijgt.

8 Probeer een lijkhouding om onthechting te creëren

Afbeelding
Afbeelding

Een lijk pose aan het einde van een lange, hete yogasessie is eigenlijk de hemel op aarde. Het enige wat je hier hoeft te doen om verbinding te maken met het zevende chakra, is heel stil liggen en in de grond zinken.

Je zult merken dat je je langzaam losmaakt van alles wat relatief onbelangrijk is. Laat je verlangens, je oordelen, inspanningen en verwachtingen los. Deze pose is gemakkelijk, bevredigend en zal je begeleiden bij het verbinden met een universum dat groter is dan het zelf. Om de kruinchakra te benadrukken, stel je een wit licht voor dat door je hoofd binnenkomt en langs je ruggengraat naar beneden da alt.

7 Opzettelijke stilte is moeilijker dan het lijkt

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel opzettelijke stilte alleen vereist dat je je concentreert op niets meer dan stilte, stilte en ademhalen, vinden sommige bemoeials het een grotere uitdaging dan verwacht. Het kan het beste buitenshuis worden gedaan, waar je wordt omringd door zoveel wervelend universum, natuur en schoonheid. Het is ook goed om dit in eenzaamheid te proberen, omdat het veel moeilijker is om je te onthouden van geklets of gedachten terwijl je omringd bent door andere mensen.

6 Halve lotushouding helpt de geest en het lichaam te kalmeren

Afbeelding
Afbeelding

Begin door op de grond te zitten met een rechte rug. Kruis het ene been over het andere en plaats je handen zachtjes op je knieën. Blijf vervolgens in deze positie en mediteer zo lang als nodig is. De lotushouding is bedoeld om de bloeddruk te neutraliseren en tegelijkertijd de geest en het lichaam in balans te brengen. Zelfs degenen die net aan hun yogareis zijn begonnen, kunnen deze positie bereiken en streven naar dat hogere bewustzijnchakra.

5 Boomhouding is een favoriet van de kruinchakra

Afbeelding
Afbeelding

De goede oude boom pose. Er is concentratie en evenwicht voor nodig om niet meteen om te vallen, maar als je het eenmaal naar beneden hebt, is het de perfecte houding voor de kruinchakra. Vertrouw hier op jezelf en je instinct, laat ruimte voor pogingen en mislukkingen, en uiteindelijk voor succes. Dat is tenslotte zo'n beetje de essentie van het leven in een notendop.

Deze positie is ook geweldig voor het aanboren van de wortelchakra, wat helpt om creativiteit en stabiliteit in jezelf te genereren. Zoveel chakra-werk met één vrij eenvoudige positie! Het is zo'n beetje een chakra-deal.

4 Alternatieve neusgatademhaling is eenvoudig en effectief

Afbeelding
Afbeelding

Degenen die yoga beoefenen, worden vaak aangemoedigd om alternatieve ademhaling een werveling te geven. Dit is wanneer je je duim op je linker neusgat plaatst en een paar seconden inademt met je rechter neusgat. Neem je wijs- en middelvinger en gebruik ze om je rechterneusgat te sluiten. Adem uit met je open neusgat. Adem in met rechts en herhaal de cyclus zo lang als nodig is. Binnen enkele minuten voel je je meer gecentreerd en kalm in je geestruimte.

3 Geef de ploeg een werveling

Afbeelding
Afbeelding

De ploeghouding is een omgekeerde positie die in de yogabeoefening wordt gebruikt om de kruinchakra te openen en in evenwicht te brengen, terwijl ook de wervelkolom en de schouders worden uitgerekt. Als je rugklachten of schouderproblemen hebt, wees dan extra voorzichtig met deze en probeer alleen een aangepaste versie of gebruik deze onder de hoede van een professionele yoga-instructeur. Er zullen geen chakra's openen met een blessure!

2 Zittende voorwaartse buiging is gebaseerd op het zevende chakra

Afbeelding
Afbeelding

Dit stuk ziet er ongeveer net zo eenvoudig uit als ademhalen, maar in yoga kunnen de meest rechttoe rechtaan ogende bewegingen soms de meest uitdagende zijn. Ga plat op je billen zitten met je benen gestrekt voor je uit. Buig de voeten en scharnier naar voren in de taille. Als je ongeveer zo ver bent als je kunt gaan, haal dan diep adem en probeer rustig dieper in de rek te komen, terwijl je je concentreert op je stabilisatie en je ademhaling. Zak dieper en langer weg en geef dat zevende chakra de tijd om zijn ding te doen.

1 Liggende gebonden hoek is gericht op het openen van de kruinchakra en verschillende lichaamsdelen

Afbeelding
Afbeelding

Adem, wees stil in je hoofd en stil in je lichaam. Dat is het doel van de liggende hoekhouding. Ga op de grond zitten met je knieën gebogen. Laat je rug op de grond zakken en laat je benen zachtjes openvallen. Het is niet nodig om ze volledig tegen de grond te drukken; deze positie mag geen pijn en spanning veroorzaken. Adem enkele minuten diep in en maak je geest volledig vrij. Serieus, hoe goed voelt deze?

Aanbevolen: