10 dingen die Eminem-fans willen van zijn volgende album

Inhoudsopgave:

10 dingen die Eminem-fans willen van zijn volgende album
10 dingen die Eminem-fans willen van zijn volgende album
Anonim

Gedurende meer dan 20 jaar van zijn carrière heeft Eminem een aantal klassieke en een aantal niet-zo-geweldige albums uitgebracht, die hij vrijelijk toegaf. Zijn sobere platen uit het verleden, van Relapse uit 2009 tot Music to be Murdered By 2020, zijn een constant debat geweest voor elke hiphopfan. Sommigen geloven dat Eminem uit de gratie is gevallen, terwijl zijn aantal verkopen, streams en stadiontours het tegendeel bewijzen. "Het is de vloek van de standaard", rapt hij op Walk on Water. "Dat is de eerste van de Mathers-schijfset / Altijd op zoek naar het vers dat ik nog niet heb uitgespuugd."

Op deze lijst tellen we tien dingen af, van productie tot de comeback van het gekke personage, die fans willen zien op het volgende album van Eminem. Zou het in plaats daarvan een Bad Meets Evil-plaat kunnen zijn? Alleen de tijd zal het ontdekken.

10 Moet Eminem Steve Berman terugbrengen?

Ja, Steve Berman van Relapse, The Marshall Mathers LP, The Eminem Show en D12's Devil's Night-albums is een echt persoon. Hij is de vice-voorzitter van Interscope Geffen A&M, het moederlabel van Eminem's Shady Records en Dr. Dre's Aftermath zijn getekend.

Op elk album dat hij uitbracht, klaagt Steve Berman altijd over het werk van Eminem. Met de huidige Eminem-haattrend overal op sociale media, past het perfect om nog een Steve Berman-sketch te hebben, waarin hij bekritiseert hoe Eminem nu is 'afgevallen' en 'aangespoeld'.

9 Laat Dr. Dre in de stand

Sinds dag één is Eminem altijd een hulpje geweest van Dr. Dre. De GOAT-ed producer was nauw betrokken bij het maken van bijna alle albums die Eminem ooit heeft uitgebracht. Het enige project waar hij niet veel aan meedeed, was het polariserende album Revival uit 2017, en we weten allemaal hoe verschrikkelijk het kort daarna voor Eminem is gedraaid.

Revival kreeg verschrikkelijke recensies van de critici en bekritiseerden het gebrek aan bewustzijn van Eminem over het hedendaagse hiphopgeluid. Op de volgende twee albums, Kamikaze (2018) en Music to be Murdered By (2020), was Dr. Dre nauw betrokken bij het maken.

8 Meer verrassings-release-tactiek

Hype doodt altijd alles. Een van de vele redenen waarom Revival flopte en zo gehaat werd, is omdat fans en critici de albums snel onder de loep namen zodra de volledige tracklist met popstar-cameo's werd onthuld.

Na het succes van het onverwachts uitgebrachte Kamikaze, realiseerde Eminem zich dat in de laatste fase van zijn carrière de beste manier om een album uit te brengen is om het uit het niets te laten vallen en internetaandacht te krijgen. Zijn volgende album, of het nu zijn 12e of een andere Bad Meets Evil-plaat is, zou mogelijk het pad kunnen volgen van Kamikaze en Music to be Murdered By.

7 Eminem moet uit zijn comfortzone treden met OG Rappers

Nu zijn de meeste OG-rappers uit het gouden tijdperk van hiphop met pensioen of veranderen ze in podcasts, films, produceren ze of beheren ze hun labels. Met Eminem als een van de weinige rappers uit de jaren 90 die nog actief bezig is met rap, kan hij deze rappers van de berg laten stappen.

Tekstueel gezien heeft Eminem momenteel bijna geen competities, dus het zou geschikt zijn voor het competitieve karakter van hiphop om rappers uit de gouden eeuw te brengen.

6 hedendaagse producers zouden op het album moeten staan

Tantrum-gevulde Kamikaze en Music to be Murdered By zijn een terugkeer in vorm, en dankzij moderne producers zoals Tay Keith, D. A. Got That Dope, Boi-1da en anderen, beide albums zijn sonisch fris en up-to-date met de hedendaagse hiphop.

Eminem was in de eerste plaats nooit een trap-rapper, maar zijn laatste twee albums gaven de fan een klein kijkje in hoe Shady klinkt in moderne beats.

5 Geen over-gerecycleerde liefdesliedjes meer

Liefde-en-haat, Bonnie-en-Clyde-achtige relatie-onderwerpen vormen al jaren de ruggengraat van Eminems muziek. Het enige album waar hij niet praat over zijn vervreemde romantische relatie met vrouwen is Relapse, waar hij volledig psychotisch werd. Zelfs als hij eind veertig is, praat Eminem er nog steeds over op Music to be Murdered By.

Dit wil niet zeggen dat Eminem afstand moet nemen van het relatieonderwerp, maar gezien het feit dat het te veel is verteld (soms met pop hooks), zou Eminem dit onderwerp moeten laten rusten. Leg het in bed.

4 Ken Kaniff voor de cultuur

Eminem maakt altijd fictieve personages en alter ego's op zijn liedjes. Een van de meest memorabele persona's van zijn vroege albums is Ken Kaniff, een magere roodharige blanke man, die homo lijkt te zijn jegens Em. Tot op de dag van vandaag was Ken Kaniffs laatste optreden op The Marshall Mathers LP 2, waar hij zijn parodie op Berzerk zingt in een badkamer aan het einde van Wicked Ways' sketch.

Ken's terugkeer is nog steeds mogelijk, zoals de rapper (maar gekscherend) bevestigde in zijn aflevering van Lil Wayne's Young Money Radio.

3 Old School + New School? Waarom niet?

Hoewel hij de meeste new-gen rappers lijkt te haten, zoals hij deed op Kamikaze, heeft Eminem nog steeds enige liefde voor degenen die de lyrische traditie levend houden. Hij heeft zijn bewondering getoond voor Juice WRLD, Young MA, YBN Cordae, als een van de weinige new-school rappers waar hij naar luistert.

Hij vermeldt ook Joyner Lucas, Kendrick Lamar en J. Cole in zijn top 15 van rappers aller tijden, en het zal goed voor hem zijn als hij uit zijn comfortzone stapt om toe te treden -tot-teen tekstueel tegen deze hongerige rappers.

2 Geen popvullers meer

Als er één ding is dat het meest gehaat is aan Revival, is de overvloed aan optredens van popacts: Beyoncé, Skylar Grey, Kehlani, Alicia Keys, P!nk, Ed Sheeran en anderen. Het is echter niet de meest onvergeeflijke misdaad van hiphop, omdat zoveel artiesten van Jay-Z tot The Notorious B. IG had het gedaan.

Het lijkt gewoon een beetje hypocriet voor iemand die zijn carrière heeft opgebouwd met het bespotten van popsterren om in de laatste fase van zijn carrière op hen te vertrouwen. Eminem leek een directe manier te kiezen om een hit te maken, maar slaagde er niet in om het uit te voeren.

1 … en zeker, geen halfgekookte rotsmonsters meer

Als pop-fillers de eerste plek veroverden, dan is de halfbakken rock-sampling de tweede. Eminem is geweldig op rock-rap beats, en laten we niet vergeten dat zijn kenmerkende nummer, Lose Yourself, gebouwd was rond elektrische gitaar en bas, twee van de meest prominente instrumenten van rap-rock.

Het probleem met Revival is hoe vreselijk het werd uitgevoerd, zoals Trent Clark van HipHopDX het het beste uitdrukte: "Eminems toewijding om microfoons zoals Robert Mueller te slopen kan nooit in twijfel worden getrokken, maar de productiekeuzes blijven nog steeds een raadsel."

Aanbevolen: