Robert Sheehan's 10 beste films & tv-programma's, gerangschikt

Inhoudsopgave:

Robert Sheehan's 10 beste films & tv-programma's, gerangschikt
Robert Sheehan's 10 beste films & tv-programma's, gerangschikt
Anonim

De huidige acteerindustrie heeft een lange lijst van super getalenteerde acteurs die misschien niet tot de A-listers behoren (althans nog niet), maar ze hebben het al groot gemaakt en zijn een genot om naar te kijken in elke film of tv-programma waarin ze verschijnen. Een van hen is Robert Sheehan.

Geboren in januari 1988, Sheehan is slechts 32 jaar oud, maar het zou een begrijpelijke vergissing zijn om hem ouder te beschouwen, aangezien hij al een tijdje in de acteerwereld zit. Sheehan is een Ierse acteur die zijn carrière een kickstart gaf in 2003, maar erkenning kreeg toen hij in 2009 een rol kreeg in het populaire tv-programma Misfits. Sheehan vertoont geen tekenen van vertraging en hij speelde veel geweldige rollen. Hier zijn zijn beste rollen, niet gerangschikt op de kijkcijfers van het publiek, maar op de grootte van Sheehans rollen, de ruimte die hij kreeg en, tot op zekere hoogte, ook op hoeveel is de film of een tv-show bekend bij het grote publiek (dat is waarom de korte films van Sheehan het niet haalden).

10 Geostorm (2017)

Afbeelding
Afbeelding

Deze film is misschien niet het meest intelligente en complexe verhaal dat ooit heeft bestaan, maar het is een goede vertegenwoordiger van zijn genre. Het heeft een relatief lage waardering, maar dat maakt het geen slechte film. Als je weet wat je van deze film kunt verwachten, zullen ze er zeker van genieten. Bovendien is het de beste manier om Robert Sheehan in een echte kaskraker te zien, aangezien hij vooral kleinere films en tv-shows maakt. Zijn rol als technicus Duncan Taylor is kleiner maar nog steeds gedenkwaardig dankzij Sheehans typisch solide prestaties.

9 The Mortal Instruments: City Of Bones (2013)

Afbeelding
Afbeelding

Voordat de serie Shadowhunters op tv kwam, was er een poging om hetzelfde verhaal in een film te presenteren. Maar het was helaas niet al te succesvol en andere boeken van de serie werden niet verfilmd. Het is jammer, want de film was niet half slecht en de meeste acteurs hebben goed werk geleverd. Waaronder Robert Sheehan die niet zoveel ruimte had, maar toch geweldig was als de geeky beste vriend Simon die verliefd is op de belangrijkste heldin Clary (Lily Collins) en die voorbestemd is om later een vampier te worden.

8 Mortal Engines (2018)

Afbeelding
Afbeelding

Mortal Engines is een film die in veel opzichten lijkt op The Mortal Instruments (het heeft zelfs een vergelijkbare titel!). Beide films zijn gebaseerd op een populaire fantasieserie maar kregen weinig aandacht en waren niet succesvol, ook al zijn ze leuk om naar te kijken. Mortal Engines zijn nog leuker dan The Mortal Instruments. Een van de redenen is dat de film een verbazingwekkende en gecompliceerde wereld creëert die het ontdekken waard is. De held van Sheehan is wederom niet helemaal heroïsch, maar dat maakt hem niet minder interessant.

7 Moonwalkers (2015)

Afbeelding
Afbeelding

Oké, misschien is de 2015 Moonwalkers niet de beste film ooit. Maar het is leuk en het neemt zichzelf niet al te serieus wat altijd verfrissend is. De hoofdpersonen besluiten iets te doen dat bijna onmogelijk is - de maanlanding in scène zetten.

Het gaat zo goed als verwacht kon worden… De film is een beetje krankzinnig, maar op de best mogelijke manier. En het heeft een indrukwekkende cast - naast Sheehan spelen ook de voormalige Harry Potter-sterren Rupert Grint en Ron Perlman.

6 Slechte Samaritaan (2018)

Afbeelding
Afbeelding

Net als andere films op deze lijst, kreeg Bad Samaritan niet zoveel liefde en aandacht als het zou verdienen. Sommige verhaallijnelementen kunnen voorspelbaar zijn, afhankelijk van hoe bekend het publiek is met dit subgenre. Maar wat het meer dan goedmaakt, zijn de epische uitvoeringen die zowel Robert Sheehan als zijn vijand op het scherm David Tenant bieden. Tenant speelt een van de beste schurken uit zijn carrière en Sheehan doet het ook goed als sympathieke antiheld die zijn reis als dief begint.

5 Me And Mrs. Jones (2012)

Afbeelding
Afbeelding

Robert Sheehan is getalenteerd genoeg om gemakkelijk tussen verschillende genres te kunnen schakelen. Hij verscheen in dramaverhalen, fantasie, horror en natuurlijk komedie. Me and Mrs. Jones is een Britse sitcom die maar één seizoen duurde, maar toch veel gelach opleverde. Het richt zich op de titulaire mevrouw Jones, die is gescheiden en zich plotseling aangetrokken voelt tot de zoon van haar vriend, Billy. Sheehan speelde Billy en hij en andere acteurs hebben uitstekend werk geleverd. Bovendien heeft de serie maar zes afleveringen, dus je kunt hem gemakkelijk en snel bekijken.

4 Liefde/haat (2010-2014)

Afbeelding
Afbeelding

Grappen rondgooien is één ding, maar je dramatische karbonades bewijzen is iets waar veel acteurs naar op zoek zijn. En niet alleen de jongeren, maar gewoon iedereen die serieus genomen wil worden als performers.

Als iemand nog steeds twijfelde of Robert Sheehan behoorlijk dramatische rollen kan spelen, is hij waarschijnlijk van gedachten veranderd na het zien van dit Britse gruwelijke misdaaddrama. Sheehan speelt Darren, een man die uit de problemen wil blijven, maar altijd op de een of andere manier terugkeert naar zijn oude bende.

3 The Road Within (2014)

Afbeelding
Afbeelding

Over dramatische rollen gesproken, deze doet het allemaal. De film bleef relatief onopgemerkt, maar alle Robert Sheehan-fans zouden er hun aandacht aan moeten schenken als ze hem nog niet hebben gezien. The Road Within slaagt erin zowel komedie als drama te combineren in een verhaal over een jonge man Vincent met het syndroom van Gilles de la Tourette die op een gedenkwaardige reis gaat - op een roadtrip met de as van zijn moeder sinds ze onlangs stierf. Er zijn natuurlijk andere acteurs in de film, maar Sheehan steelt meestal de show voor zichzelf.

2 The Umbrella Academy (2019-?)

Afbeelding
Afbeelding

Is het toeval dat twee van Sheehans meest succesvolle rollen beide over superheldengroepen gaan, maar op een hoogst ongebruikelijke manier? Waarschijnlijk niet. Sheehan lijkt een talent te hebben voor het kiezen van de rare rollen waarmee hij iets buitengewoons kan creëren. Gebaseerd op een succesvolle stripreeks van Gerard Way, is The Umbrella Academy erg moeilijk te beschrijven, tenzij je het hebt gezien. Het is bizar, deprimerend, humoristisch, verslavend… en meer. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft het ook een geweldige cast - Sheehan, Ellen Page, Tom Hopper en vele anderen. Als het in de toekomst goed blijft, kan het zelfs een keer de eerste plaats innemen en Misfits opzij zetten.

1 Buitenbeentjes (2009-2013)

Afbeelding
Afbeelding

Superhelden zijn tegenwoordig immens populair en ze verschijnen niet alleen in films, maar ook op tv waar ze regelmatig de wereld redden. Maar wat gebeurt er als een groep minder dan heldhaftige mensen speciale krachten krijgt? Dan gebeuren er vast wat vreemde dingen. Een van de hoofdrollen in de populaire Britse serie Misfits bracht Robert Sheehan naar het sterrendom. Zijn Nathan was vervelend, eigenwijs en onaangenaam, maar hij had ook een zachtere kant. En hoewel hij niet de hele tijd in de serie bleef, werd hij toch een favoriet bij veel kijkers.

Aanbevolen: