10 dingen die je niet wist over Blackpink

Inhoudsopgave:

10 dingen die je niet wist over Blackpink
10 dingen die je niet wist over Blackpink
Anonim

K-Pop heeft de wereld overgenomen. Artiesten uit Zuid-Korea zoals 2NE1, Big Bang, BTS, Blackpink hebben veel erkenning gekregen voor hun adembenemende choreografie en status als idolen. Blackpink, opgericht in 2016 door YG Entertainment, behaalde vele prestaties, variërend van sociale media tot prijsuitreikingen.

De meidengroep heeft een behoorlijke hoeveelheid training gehad voordat ze debuteerde als een vierkoppige band, maar het zien van hun talent schitteren en het behalen van groot succes heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Hier zijn dingen die je niet wist over de oogverblindende K-Pop meidengroep, Blackpink.

10 Uit wie bestaan ze

Blackpink heeft vier mooie en begaafde leden. Het eerste meisje dat werd onthuld was Jennie, gevolgd door Lisa, Jisoo en Rosé. In tegenstelling tot andere K-Pop-groepen heeft Blackpink geen officiële leider, aangezien de vier als goede vrienden trainden voordat ze hun debuut maakten.

Ze waarderen elkaar als gelijken en tonen een aanhankelijke en sterke vriendschap. Hun chemie tussen en op het podium is vergelijkbaar met die van zussen, dus hun interacties komen als schattig en gezond over.

9 Knippert, waar ben je?

De officiële fandomnaam voor de toegewijde fans van Blackpink heet Blinks. De naam komt van de combinatie van zwart en roze en is toevallig bedacht door de meiden zelf! Van begin tot eind zijn de fans erg belangrijk voor Blackpink en vice versa.

En als je denkt dat deze geweldige band niet populairder kan worden op sociale media, heeft Blackpink ongeveer 43 miljoen abonnees op YouTube, waarmee ze de hoogste op YouTube zijn voor zowel K-Pop, vrouwelijke act als groep in het algemeen. Dat zijn veel Knippert daar!

8 Ze zijn meertalig

Vanwege hun enorme fanbase over de hele wereld, is het logisch dat de vier meisjes vloeiend zijn in andere talen buiten het Koreaans. Ze spreken ook allemaal Japans en Engels, met uitzondering van Jisoo, maar zij verstaat de taal.

Lisa kent ook Thais en basis Chinees. Er is veel respect en waardering voor hen nodig om veel talen te leren om contact te maken met hun internationale fans en dat maakt deel uit van wat hen in het algemeen zo charmant maakt.

7 Eerste vrouwelijke K-Pop-groep als headliner Coachella

Blackpink heeft zoveel bereikt in de vier jaar dat ze een geliefde K-Pop-band zijn. De vier meiden hebben geschiedenis geschreven door de eerste K-Pop-idoolgroep te zijn die op Coachella optrad. Het was een belangrijke mijlpaal voor zowel Blackpink als Blinks.

Het aantal trending hashtags, tweets en fragmenten van Blackpink-optredens was grenzeloos op de avond dat ze optraden. Het laat zien dat live optredens superieur zijn aan die in muziekvideo's, omdat ze letterlijk alles geven.

6 Welkom in het Blackpink House

Om Blinks en ander publiek een dag uit het leven van Blackpink te geven, bracht een Zuid-Koreaanse variétéshow genaamd Blackpink House 12 afleveringen uit met Jennie, Jisoo, Rosé en Lisa.

Bestaande uit 60 clips op YouTube, is Blackpink House een geweldige manier om de meisjes te leren kennen en hoe ze met elkaar omgaan buiten hun tijd als idolen. Het is op dezelfde manier gefilmd als een reality-tv-programma, maar het is niet controlerend en vrij van onnodig drama.

5 De helft van hen woonde buiten Zuid-Korea

Blackpink is geclassificeerd als een K-Pop-band omdat ze in Zuid-Korea zijn gevestigd, maar het zou je verbazen dat twee van de leden ergens anders hebben gewoond voordat ze de overstap maakten om de band te vormen.

Rosé werd geboren in Nieuw-Zeeland en groeide op in Australië voordat ze in 2012 terugkeerde naar Zuid-Korea. Ondertussen is de maknae Lisa nationaal en etnisch Thais, geboren en getogen in Thailand. Dit zou hen ten goede komen doordat ze vloeiend Engels en Thais spreken wanneer ze optreden in internationale talkshows.

4 De betekenis van Blackpink

Blackpink's naam is heel eenvoudig te begrijpen. Het zijn twee kleuren bij elkaar en ze passen vaak goed bij elkaar omdat ze contrasteren maar complimenteren. Je weet het misschien niet, maar Blackpink was niet de eerste naam voor de groep. In plaats daarvan was Pink Punk de oorspronkelijke naam.

Een vertegenwoordiger gaf commentaar op de oorsprong van Blackpink en verklaarde dat roze wordt gezien als een vrouwelijke en mooie kleur, maar Blackpink tart alle verwachtingen door te zeggen dat mooi zijn niet alles is. Blackpink vertegenwoordigt een team dat charme heeft, maar ook talent, omdat het een van hun belangrijkste kenmerken is.

3 Sluiten met andere groepen

In de entertainmentindustrie in Zuid-Korea worden bands heel anders gevormd dan in het westen. Als je traint bij een entertainmentbedrijf en bevriend raakt met een ander, is de kans groot dat je niet in dezelfde groep zit als zij.

Ondanks hoe de dingen daar werken, zijn de Blackpink-leden dicht bij andere leden van verschillende K-Pop-groepen zoals Twice en Red Velvet gegroeid. Jennie en Jisoo zijn bijvoorbeeld goede vrienden met Twice's Nayeon en zijn nog steeds dicht bij deze dag, ondanks dat ze in een andere groep zitten en op verschillende tijden reizen.

2 verdiende veel onderscheidingen voor een vrouwelijke K-Pop-groep

Blackpink was misschien niet de eerste K-Pop-idoolgroep die succes boekte buiten Zuid-Korea, maar ze hebben zeker veel records verdiend. "How You Like That" en "Kill This Love" vestigden een record voor het verkrijgen van de meest bekeken muziekvideo in de eerste 24 uur.

Het vorige nummer behaalde ook Guinness World Records, wat hun succes benadrukt. Voor prijzen verdienden ze wat van de Melon Music, Seoul Music en Gaon Chart Music Awards. De meisjes werden ook de meest gevolgde Zuid-Koreaanse idolen op Instagram.

1 Hun geweldige samenwerkingen

Doorheen hun jaren had Blackpink enkele van de beste kansen om hun bereik uit te breiden naar muziekfans over de hele wereld. Dua Lipa bracht Blackpink mee voor haar nummer "Kiss and Make Up" voor haar debuutalbum in 2018 als complete editie, en dat was groot voor beide artiesten.

Dit jaar zou Blackpink samenwerken met de legendarische artiest Lady Gaga met het nummer "Sour Candy" op diens album Chromatica. Het nummer stond in een handvol landen aan de top en is ongetwijfeld een van de beste hitnummers van 2020.

Aanbevolen: