The Good Place Seizoen 3: De 10 beste afleveringen, gerangschikt op IMDb

Inhoudsopgave:

The Good Place Seizoen 3: De 10 beste afleveringen, gerangschikt op IMDb
The Good Place Seizoen 3: De 10 beste afleveringen, gerangschikt op IMDb
Anonim

Al vier seizoenen lang is The Good Place een constante favoriet bij het publiek, maar sinds afgelopen januari is de show officieel voorbij. Nu de seriefinale is gekomen en verdwenen en de meesten van ons thuis blijven in naam van quarantaine, hebben we nu alle tijd van de wereld om de serie in zijn geheel opnieuw te bekijken en te binge om enkele van de meest prangende vragen van de show opnieuw te evalueren.

Als je seizoen 3 van The Good Place opnieuw bekijkt, is het interessant om te zien hoe de afleveringen op IMDB worden gerangschikt. Hier is elke aflevering die de cut op de website heeft gehaald.

10 The Brainy Bunch– 7.7

het slimme stel
het slimme stel

De schrijvers volgden de opener op waar onze favoriete personages elkaar opnieuw leerden kennen door een oude folie in de mix terug te brengen. De folie arriveerde in de vorm van de favoriete zoon van The Bad Place, Trevor, gespeeld door Adam Scott. Het was altijd leuk om de baby-faced Scott tegen het type te zien spelen als een snotterende, ondeugende duivel en deze aflevering was niet anders.

Het lijkt erop dat de enige dingen die "The Brainy Bunch" tegenhouden de onophoudelijke meme-referenties van Trevor zijn. Het zorgt ervoor dat de aflevering vreselijk gedateerd aanvoelt als je naar verwijzingen naar "Ice Bucket Challenge" luistert.

9 De gebroken erfenis– 7.8

een gebroken overervingsepisode
een gebroken overervingsepisode

"The Fractured Inheritance" gaat helemaal over het belang van mensen om vrede te sluiten met hun verleden om te streven naar een betere toekomst. Terwijl Tahani probeert het goed te maken met haar oude rivaal en zus Kamilah, moet Eleanor leren dat haar moeder nog leeft en haar dood mogelijk in scène heeft gezet om strafrechtelijke vervolging te voorkomen.

Het was een aflevering die bij het lopende thema bleef op een manier die resoneert met de algemene boodschap van de show en daardoor in ons hart weet te resoneren.

8 The Book of Dougs– 8.1

het boek van dougs aflevering
het boek van dougs aflevering

In veel opzichten voelt "The Book of Dougs" aan als een simpele opvulaflevering voordat het seizoen de kern van het verhaal wordt met nog twee afleveringen te gaan. Wat deze aflevering echter zo vertederend maakt en de 8.1-beoordeling verdient, zijn twee dingen. Een daarvan zijn de romantische scènes tussen Eleanor en Chidi, die zowel ontzagwekkend zijn als een snelle herinnering aan de perfecte chemie tussen Kristen Bell en William Jackson Harper.

De andere is hoe de aflevering de moeilijkheden om een goed mens te zijn oplost, minder vanwege de werkelijke interne strijd of verleiding, maar omdat de wereld elk jaar ingewikkelder wordt.

7 Het slechtst mogelijke gebruik van vrije wil– 8.2

Kristen Bell en William Jackson Harper
Kristen Bell en William Jackson Harper

Bij het aanpakken van filosofie houdt deze aflevering zich opnieuw bezig met het idee van vrije wil versus lot, maar deze keer in een meer direct gesprek tussen Eleanor en Michael. Toen ze hoorde dat Chidi en zij verliefd werden in het hiernamaals, betoogt ze dat hun liefde nooit zou zijn ontstaan als Michael er niet was geweest - en daarom hun huidige missie hopeloos zou maken als alles in het leven vooraf bepaald is - terwijl Michael haar anders moet overtuigen.

"Het slechtst mogelijke gebruik van vrije wil" is even interessant stof tot nadenken als hilarisch amusementsvoer.

6 Alles is Bonzer– 8.3

DE GOEDE PLAATS -- Alles is Bronzer! pt. 1 Aflevering 301 -- Afgebeeld: (l-r) William Jackson Harper als Chidi, Kristen Bell als Eleanor -
DE GOEDE PLAATS -- Alles is Bronzer! pt. 1 Aflevering 301 -- Afgebeeld: (l-r) William Jackson Harper als Chidi, Kristen Bell als Eleanor -

De tweedelige opener van het seizoen begon met een geheel nieuwe start voor alle hoofdpersonages. Nu hun herinneringen zijn gewist en een tweede kans in het leven, Eleanor en co. erin slagen om opnieuw te groeperen en elkaar helemaal opnieuw te ontmoeten in Australië.

Het voelde verfrissend om te zien hoe ons bekende viertal elkaar op een geheel nieuwe manier opnieuw leerde kennen en uiteindelijk dezelfde personages op een geheel nieuwe manier leerde kennen. Het was een slimme manier om ons opnieuw kennis te laten maken met oude personages en een nieuw uitgangspunt te creëren voor de show die een nieuw seizoen ingaat.

5 Laat het goede leven niet aan je voorbij gaan– 8.3

laat het goede leven niet aan je voorbij gaan
laat het goede leven niet aan je voorbij gaan

Sinds de allereerste aflevering van The Good Place hebben we gehoord hoe Doug Forcett zich een weg heeft gebaand om een goed mens te worden en een bijna perfect leven te leiden nadat hij had geleerd hoe je in de echte Good Place kunt komen via een paddenstoelentrip uit de jaren 70. Ten slotte maakt hij zijn opwachting in de show als een oude man, gespeeld door de voor een Oscar genomineerde Michael McKean.

Forcetts uiterlijk vraagt van de kijker dat hij zich afvraagt of een persoon goed kan zijn als ze actief proberen om in een goede versie van het hiernamaals te komen, en hoe de extreme inspanning om een goed persoon te zijn iemand ellendig kan maken.

4 Chidi ziet het tijdmes– 8.3

chidi ziet het tijdmes
chidi ziet het tijdmes

"Chidi Sees the Time Knife" ziet Maya Rudolph opnieuw de show stelen, zoals ze al zo vaak had gedaan tijdens de show; dit seizoen vooral. Ze is een belangrijke reden waarom de aflevering een 8,3 rating heeft op IMDb.

De aflevering doet over het algemeen geweldig werk door losse eindjes aan elkaar te knopen voordat hij eindigt met een cliffhanger die een geheel nieuw territorium opent voor de show, niet alleen voor de finale, maar ook voor het volgende seizoen. Het is ook vermeldenswaard dat Ted Danson in deze aflevering en de volgende finale een aantal van zijn beste werk met Michael aflevert.

3 Jeremy Bearimy– 8.4

jeremy bearimy
jeremy bearimy

In een van de meer existentiële afleveringen van het seizoen maakt Chidi een echte existentiële crisis door wanneer Michael hem en de rest van The Brainy Bunch vertelt over hun vorige levens en het concept van de Good and Bad Place. Onnodig te zeggen dat de filosoof het moeilijk heeft om achteraf zijn greep op de realiteit te behouden.

Een groot deel van de 8,4 van de aflevering is deels te danken aan critici die enthousiast waren over het optreden van William Jackson Harper, terwijl Chidi in deze verwarde, ongeïnspireerde schulp van zichzelf wegzakt tijdens een inzinking die zowel grappig als tot nadenken stemmend is.

2 Pandemonium– 8.6

eleanor leunt op chidi's schouder in seizoen 3 finale van de goede plek
eleanor leunt op chidi's schouder in seizoen 3 finale van de goede plek

Zoals bij elke seizoensfinale van elke televisieshow, probeerde "Pandemonium" alle hoofdverhaallijnen van het jaar af te ronden en tegelijkertijd nieuwe deuren te openen voor het volgende seizoen. Deze aflevering deed precies dat door niet alleen Eleanor de nieuwe wijkarchitect te noemen, maar ook het dilemma van de finale te centreren rond de beslissing om Chidi's geheugen te wissen.

Wat volgde was een verrassend emotionele onderbuik van een aflevering die werd verankerd door de uitvoeringen van Kristen Bell en William Jackson Harper. Toch was het niet de allerbeste aflevering van het seizoen.

1 Janet(s)– 9.2

nog steeds screenshot van de verdomde Janet-aflevering
nog steeds screenshot van de verdomde Janet-aflevering

Elke finale in de geschiedenis van The Good Place werd uiteindelijk de best beoordeelde aflevering van hun seizoen op IMDb, behalve dit seizoen. Als je naar "Janet(s)" kijkt, is het niet moeilijk te begrijpen waarom dit de beste aflevering van seizoen drie inhaalde met een beoordeling van 9,2.

D'Arcy Carden levert in wezen een one-woman-show door elk lid van de hoofdcast te spelen wanneer de personages Janet worden, eenmaal opgesloten in haar leegte. Deze aflevering verdiende een Emmy-nominatie voor Opmerkelijk schrijven voor een comedyserie.

Aanbevolen: